25-02-2007, 00:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
|
אף שר לא מוכן להשתתף בטקס האזכרה הממלכתי לטרומפלדור
בית הקברות שליד קיבוץ כפר-גלעדי יארח ביום חמישי הקרוב את טקס הזיכרון הממלכתי של אחד מגיבורי ישראל - יוסף טרומפלדור, שנהרג בקרב בתל-חי לפני 87 שנים. ההכנות כמעט הושלמו וההזמנות כבר נשלחו, אבל בפני המארגנים עומדת עדיין בעיה מביכה מאוד: טרם נמצא השר שיסכים לכבד את האירוע בנוכחותו.
בשל חוסר הוודאות לגבי הדמות הממלכתית שתייצג את ממשלת ישראל בטקס, ולראשונה מאז 1979, אז הוכרז התאריך כיום הזיכרון הממלכתי, בתחילת השבוע הודפסו הזמנות שבהן לא נכתב ולו שם אחד של נציג ממשלתי.
אתמול ניסו אנשי משרד ההסברה להגיע להסכמה עם השר הממונה על עניי ירושלים, יעקב אדרי, על מנת שייטול חלק באירוע, אבל אנשי לשכתו טרם אישרו את השתתפותו. "אני לא יודעת מדוע לא יגיעו לטקס הזה שרים בכירי יותר", אמרה האחראית על הטקסים במשרד חנה הכהן, "בכל מקרה, אנחנו עדיין בסבב טלפונים על מנת לבדוק מי מהשרים וחברי הכנסת יגיע".
מנהל מוזיאון תל-חי אמנון לוין, ששותף לארגון טקס הזיכרון במשך שנים ארוכות, לא זוכר מצב כזה בעבר. "זאת בושה גדולה לממשלת ישראל, שאין בה שר שרוצה להשתתף במעמד המכובד והחשוב הזה", הוא אומר. לוין העלה את הסברה כי שינוי המפה הפוליטית הוא שהביא לחוסר הנכונות להשתתף בטקס. "אני זוכר שהיו קרבות בין שרים מי ישתתף באירוע ויישא בו נאום. אבל דווקא עכשיו, כשראש הממשלה הוא אחת מ-100 הדמויות הבולטות של בית"ר, אנחנו עומדים בפני מצב לא נעים?"
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/547/928.html
|