25-02-2007, 17:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.03.06
|
|
|
נתניהו: פרת החינוך חולבת | שרת החינוך: חפש פרה אחרת לחלוב
שרת החינוך, פרופסור יולי תמיר, תוקפת בחזרה את יו"ר האופוזיציה, בנימין נתניהו שהשווה את מערכת החינוך ל"פרה חולבת". השרה תמיר אמרה היום (א') כי מדובר בהתבטאות שפוגעת במערכת החינוך. "זו התבטאות גסה שממשיכה את הקו של ממשלת נתניהו שפגעה במחנכים ובחינוך. אני מציעה לנתניהו לחפש פרה אחרת לחלוב אותה".
שרת החינוך לא אהבה את הדברים שנשא נתניהו בנאום בוועידת העסקים ישראל-אירופה, שעסק במערכת הביורוקרטיה הממשלתית. בנאומו טען נתניהו: "יש ניתוק מוחלט במערכת החינוך בין תפוקות לתשומות", וכיוון להשקעה הממשלתית בחינוך לעומת הישגי המערכת. כמו כן הוא אמר ש"במקום שתיתן חלב בקצה העטינים שלה, אנחנו מאביסים אותה בעוד ועוד אוכל והיא משמינה ומשמינה על חשבוננו".
בנוסף קראה השרה תמיר לנתניהו לבקר בבית ספר בארץ כדי שיוכל לבחון מקרוב את המצב במערכת החינוך. "ביבי מנותק מהמציאות החינוכית בישראל, כדאי שהוא ינחת לרגע ממסעותיו באחד מבתי הספר בישראל, בהם מורים המשתכרים שכר רעב, מלמדים בתנאי מצוקה".
השרה תמיר הוסיפה כי בניגוד לדברים שאמר נתניהו, מערכת החינוך יעילה. "ביבי באמת צריך לנחות מארץ מארץ 'הנדמה לי' ולבוא לבדוק נתונים לאשורם. מערכת החינוך היא אחת המערכות היותר יעילות במנגנונים הממשלתיים. בקיצוצים שהפעיל נתניהו כשר אוצר, לא המנגנון נפגע אלא מורים ותלמידים. המורים והתלמידים סבלו. נתניהו הוא שהביא לקיצוץ בגובה 3.5 מיליארד שקלים, הוא הביא את מערכת החינוך על עברי פי פחת ולמשבר מתמשך שאני צריכה לשקם. הוא פגע במערכת החינוך בצורה הכי משמעותית. שיבוא ויראה את 'בור השומן' שבתוכם הם נמצאים".
לדברי שרת החינוך, יש מידה רבה של חוצפה בדבריו של יו"ר האופוזיציה. "90 אחוזים מתקציב משרד החינוך בבתי הספר הולך למורים ולהפעלת בתי הספר.יש מידה רבה של חוצפה בדברי נתניהו, שכן הוא זה שהביא את מערכת החינוך למשבר כלכלי שקשה להתאושש ממנו. שימצא פרה אחרת".
ynet
|