לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-02-2007, 17:14
  bar86 bar86 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.04.02
אני סתם חולה ועצבני...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי vicd שמתחילה ב "די אל תהיה קטנוני"

וכשאני נזכר בארבע השנים שקרעתי את התחת בטכניון בשביל תואר ראשון....

עוד משהו שמצאתי ב limudim-info:

חשש לזילות התואר

התיקון לחוק קובע, כאמור, כי תואר אקדמי המוענק בשלוחה של מוסד מחו'ל לא יהיה בהכרח שקול לתואר ממוסד האם בחו'ל לצורך דירוג ושכר. 'לאחר התיקון, כל מעסיק יוכל לקבוע באיזו מידה להתחשב בתארי השלוחות לצורכי דירוג ושכר', מציינים באוצר.

'קיימים הבדלים מהותיים בין תואר ממוסד האם בחו'ל, לתואר משלוחה של המוסד בישראל: המוסד בחו'ל מפוקח אקדמית בארץ פעולתו – ואילו השלוחה בארץ מפוקחת באופן אדמיניסטרטיבי בלבד – ללא פיקוח אקדמי של המל'ג [המועצה להשכלה גבוהה] בישראל.

'לפיכך, המעסיק הציבורי היה מחויב להעניק הטבות שכר אוטומטיות לבעלי תארים מהשלוחות, למרות שהן אינן מפוקחות אקדמית ע'י המל'ג', אומרים באוצר.

באוצר מציינים כי בפועל, רמתן האקדמית של השלוחות אינן ידועה: 'רישיון הפעולה שקיבלו השלוחות מהמל'ג מצביע על התאמה והשתייכות אדמיניסטרטיביות בלבד של השלוחה למוסד האם בחו'ל, ללא פיקוח אקדמי. לאחרונה התווספה בדיקת סף מינימאלי של נושאי הקורסים בתארים השונים', מציינים באוצר.

דרך המלך

באוצר טוענים כי החוק הקיים יצר חשש לזילות התואר האקדמי הישראלי. 'החוק הגדיל את האטרקטיביות של התארים משלוחות שרמתם האקדמית אינה ידועה. התוצאה היתה פגיעה ברמה האקדמית בשירות הציבורי וכן פגיעה באטרקטיביות של המוסדות הישראלים המוכרים ע'י המל'ג.

'שינוי החקיקה יביא לכך שיינתנו הטבות שכר ללימודים אקדמיים רק במוסדות המפוקחים אקדמית בארץ פעולתם [לרבות מוסדות בחו'ל] - ולא בשלוחות המפוקחות באופן אדמיניסטרטיבי בלבד', מדגישים באוצר.

באוצר טוענים כי השינוי בחוק לא יפגע בעובדי המגזר הציבורי, ומציינים כי 'האוניברסיטה הפתוחה, למשל, מאפשרת קיום לימודים איכותיים במקביל לעבודה, בפריסה ארצית'.

באוצר אומרים כי בפני השלוחות הזרות פתוחה כיום דרך המלך: 'השלוחות הזרות רשאיות לבקש הכרה של המל'ג. כך למשל, 'טורו קולג'' הפך ל-'מכון לנדר' ושלוחת אוניברסיטת מנצ'סטר הפכה ל קריה האקדמית קריית אונו', אומרים באוצר.

מעניין, בדיוק שני המוסדות שהגברת מזכירה אותם...בקיצור, מוסדות איכותיים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-03-2007, 04:20
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
אני (בחצי שנה מסוימת) הופעתי לחמישית מההרצאות והצטערתי על כל רגע..
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי bar86 שמתחילה ב "צודק, רק לאחר חיטוט ארוך הבנתי את הסיפור"

צלצל לבר אילן ובקש שיפסלו לי את התואר למרות שעמדתי בדרישות..

אגב, גם ההודעה שלך מטעה (בלשון המעטה). עולה מהכתבה שלפני שנת 2000 , כל התארים מחו"ל היו מוכרים - גם של מוסדות רציניים וגם של אוניברסיטת לטביה ודומיה. כדי לעשות סדר , הכפיפו את המוסדות שרצו להמשיך ולהעניק תארים למל"ג. דווקא העובדה כי טורו קול'ג הצליח לעמוד בדרישות היא הוכחה לכך שזו הייתה שלוחה רצינית. עוד הוכחה היא כי טורו קול'ג היה מסונף לפני שנת 2000 לטורו קול'ג ארה"ב שהתארים שלה מוכרים.

לסיכום, התקשורת פרסמה שקרים על גברת טרטמן בעניין הפציעה ובעניין התואר הראשון * וניפחה מעבר לכל פרופורציות החלקה שלה בעניין התואר השני. לאור כל אלה , אני רוצה להתנצל בפני הגברת על כך שהאמנתי לתקשורת ובלהט הדברים אפילו נסחפתי עוד יותר וייחסתי אמינות מסוימת לאמנון אברמוביץ .

*טרטמן הציגה מסמך לפיו ה"עבודה במשך 4 שעות" הייתה הוראת רופא מוגבלת לשנה שניתנה לה בשנת 2000 ולא תצהיר שהגישה לבית משפט כפי שטען האמנונים והתומים, איך אפשר להשליך מזה על משרת שרה ב 2007 ?? כמה אכזרי ושקרן יכול להיות אדם שהוא נכה בעצמו? האיש הזה צריך להיות מאושפז במוסד סגור לשקרנים פתולוגיים ולא להופיע על המרקע שלנו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 01-03-2007, 12:17
צלמית המשתמש של The_Merlin
  משתמש זכר The_Merlin The_Merlin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.02
Follow me...
לפנ ההתנצלות ...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אני (בחצי שנה מסוימת) הופעתי לחמישית מההרצאות והצטערתי על כל רגע.."

נראה לי שהתרשמת יתר על המידה מהצגת המסמכים המהירה, הקראת קטע רפואי ממסמך אחד ומהחוש הדרמטי של הגברת . לו הסתכלת על מר ליברמן שישב לימינה במהלך "מופע האימים" - הוא נראה כמו מי שבלע צפרדע רירית ומגעילה.

כדאי לשאול את השאלה המתבקשת: אם הכל בגדר "עורבא פרח" מדוע גב' מה שמה ויתרה על כס השר ומדוע אינה תובעת תביעת דיבה? ולא מובן לי מדוע השאלה המתבקשת הזו לא עלתה.

לעננין הקביעה שלך כי "טרטמן הציגה מסמך לפיו ה"עבודה במשך 4 שעות" הייתה הוראת רופא מוגבלת לשנה שניתנה לה בשנת 2000 ולא תצהיר שהגישה לבית משפט כפי שטען האמנונים והתומים, איך אפשר להשליך מזה על משרת שרה ב 2007 ?? כמה אכזרי ושקרן יכול להיות אדם שהוא נכה בעצמו? האיש הזה צריך להיות מאושפז במוסד סגור לשקרנים פתולוגיים ולא להופיע על המרקע שלנו"....
מה שראית, כמו כולנו, היה דף ניר שעליו כתוב משהו. גם אם מה שהוקרא היה אמת לאמיתה, אתה לא יודע מה היו המסמכים שהוצגו שבוע לאחר המסמך הזה או שנה לאחר מכן ואם המסמך בכלל לא מנותק מהקשרו.

בשורה התחתונה נראה לי שהתרשמת יתר על המידה מהגברת ואיבדת משהו מהעין הבוחנת שלך.

נערך לאחרונה ע"י The_Merlin בתאריך 01-03-2007 בשעה 12:22.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:03

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר