28-02-2007, 15:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.02.05
|
|
|
ארחיב
כמו שכבר אמרו שבר מאמץ כעקרון זה שבר שנובע ממאמץ ממושך ולא כתוצאה מטראומה, אך אפשר לקבל שבר מאמץ תוך כמה שעות אם תתאמן כל כך הרבה. אומרים שההבדל בין שבר מאמץ דרגה 1 לדרגה 4 יכול להיות הבדל של 4 שעות בלבד, 5 זה כבר שבר רגיל, שהעצם נחלקה לשניים. לישון הרבה 7-8 שעות, לאכול טוב ולא רק שוקולדים וארטיקים וחטיפים עם קולה חח, להתחיל להתאמן בהדרגה, בהתחלה רק פעמיים בשבוע, אחרי חודש או ככה להוסיף עוד אימון, כמובן כל שבוע אפשר להגביר את האימון , נגיד שאחרי שבוע נרוץ 12 דקות במקום 10 דקות ושבוע שלישי נרוץ 15 דקות במקום 12 וכו'...
אל תרוצו על אספלט בכלל!!!!, בים הכי טוב לרוץ או על דשא, אני למשל רץ בים ריצות ארוכות והפוגות אני עושה במגרש עפר כי שם אני יכול למדוד את המרחק שרצתי. לא לרוץ יומיים ברצף, אני רץ יום כן יום לא, אבל לא להתחיל ככה, 4 אימונים בשבוע ישר על ההתחלה זה 100% שברי מאמץ. נעלי ריצה טובות, סאקוני או ניו-באלאנס משהו טוב ונוח עם סולייה בולמת זעזועים טובה שתרגישו קלילות כשאתם רצים ולא דפיקות ברגליים ובברכיים.
תרגיל לחיזוק השרירים הקדמיים של השוק ומניעת שברי מאמץ : תקחו ח"ע או רצועה אלסטית אחרת שאפשר למתוח אותה ככה שתביא לך התנגדות, תקשרו אותה למשהו כבד, אני קושר את הח"ע לרגל של הספה בסלון , את הצד השני אני מלביש על כף הרגל, מתרחק מהספה ומותח את הח"ע עד שאני מרגיש שהוא מביא לי מספיק התנגדות ואז אני פשוט פושט את כף הרגל ומכופף אותה חזרה קרוב לשוק , 3 סטים של 15 חזרות לכל רגל, כאשר אחרי כל סט עושים עוד 15 חזרות קטנות ומהירות (לפמפם).
בהצלחה!
|