לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-02-2007, 00:46
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי David_STI שמתחילה ב "שבר מאמץ ברגל"

הכאבים באים לאט, אבל הרוב לא מתייחסים לזה כאל משהו בלתי רגיל אלא כאבי עומס וכו'. הכי פשוט להתייעץ עם רופא ולא איתנו.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-02-2007, 14:10
  AirZone AirZone אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.04
הרבה אנשים מתבלבלים בין שבר מאמץ לשין ספלינט...

מה זה shin splint? אז ככה...
אם התחילו לך פתאום כאבים לאחר שהעמסת על הגוף שלך בצורה ניכרת ולא נתת מספיק מנוחה לגוף להתחדש... (או שיש לך פלטפוס/אולפוס/אובר פרונציה של הרגל וכל זה אתה יכול לקבל את זה יותר מהר) יש מצב שיש לך דווקא שין ספלינט שזה מצב שבו השריר שמחובר בדרך כלל לעצם השוק (הTIBIA) מתחיל להיות דלקתי ומשתחרר מהעצם....מנוחה של שבוע/שבועיים עם קרח על המקום הכואב ורגליים באוויר יכולים לעזור, כמו כן חיזוק השרירים הקדמיים (לעשות פלקס לרגל, כמו שמתופפים עושים, מהר מאוד למשך 60 שניות כמה פעמים ביום - לא להגזים!). אוקצור שבר מאמץ לא קורה בן רגע והוא בדרך כלל מצב של shin splint שלוחץ מאוד חזק על העצם ומתחיל לגרום לשברים... למשל חודש של פעילות בלתי פוסקת עם שין ספלינט וחוסר שינה וכל זה גורמים לזה...

התרופה הכי טובה למנוע זה לחזק מאוד את התאומים ואת השריר של הקדמי (שחכתי מה שמו)
וכמובן לא לקרוע את עצמך לפני גיוס בלי הכרה...
לי היו כמה פעמים shin splint ועכשיו אני עם דלקת בגיד אכילס
כי לא התאמנתי מספיק חכם ולא היו לי מדרסים (קשת גבוהה)

בכלל כל מי שמתאמן לקראת גיוס צריך לבדוק אם הרגליים שלו תקינות והוא לא צריך מדרסים או נעליים מסויימות...

עריכה : אגב - מתיחות של התאומים זה משהו מאוד מאוד מאוד מאוד קריטי! גם אם אתה פצוע וגם אתה לא... בכלל מתיחות זה דבר חשוב! לא לזלזל במתיחות ובחימום, המון אנשים נפצעים כי אין להם כוח להשקיע בחימום (לפחות עשר דקות לפני ריצה לפרקים וחימום דינמי לשרירים)
ואחרי האימון לעשות מתיחות סטטיות של חצי דקה 3/4 סטים... לכל השרירים שפעלו..

אם הייתי יודע כמה מתיחות זה דבר חשוב לא הייתי נפצע כל כך הרבה פעמים...

נערך לאחרונה ע"י AirZone בתאריך 28-02-2007 בשעה 14:15. סיבה: חשוב להוסיף...
ישן 28-02-2007, 15:50
  guitarman guitarman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.02.05
ארחיב

כמו שכבר אמרו שבר מאמץ כעקרון זה שבר שנובע ממאמץ ממושך ולא כתוצאה מטראומה, אך אפשר לקבל שבר מאמץ תוך כמה שעות אם תתאמן כל כך הרבה. אומרים שההבדל בין שבר מאמץ דרגה 1 לדרגה 4 יכול להיות הבדל של 4 שעות בלבד, 5 זה כבר שבר רגיל, שהעצם נחלקה לשניים. לישון הרבה 7-8 שעות, לאכול טוב ולא רק שוקולדים וארטיקים וחטיפים עם קולה חח, להתחיל להתאמן בהדרגה, בהתחלה רק פעמיים בשבוע, אחרי חודש או ככה להוסיף עוד אימון, כמובן כל שבוע אפשר להגביר את האימון , נגיד שאחרי שבוע נרוץ 12 דקות במקום 10 דקות ושבוע שלישי נרוץ 15 דקות במקום 12 וכו'...
אל תרוצו על אספלט בכלל!!!!, בים הכי טוב לרוץ או על דשא, אני למשל רץ בים ריצות ארוכות והפוגות אני עושה במגרש עפר כי שם אני יכול למדוד את המרחק שרצתי. לא לרוץ יומיים ברצף, אני רץ יום כן יום לא, אבל לא להתחיל ככה, 4 אימונים בשבוע ישר על ההתחלה זה 100% שברי מאמץ. נעלי ריצה טובות, סאקוני או ניו-באלאנס משהו טוב ונוח עם סולייה בולמת זעזועים טובה שתרגישו קלילות כשאתם רצים ולא דפיקות ברגליים ובברכיים.

תרגיל לחיזוק השרירים הקדמיים של השוק ומניעת שברי מאמץ : תקחו ח"ע או רצועה אלסטית אחרת שאפשר למתוח אותה ככה שתביא לך התנגדות, תקשרו אותה למשהו כבד, אני קושר את הח"ע לרגל של הספה בסלון , את הצד השני אני מלביש על כף הרגל, מתרחק מהספה ומותח את הח"ע עד שאני מרגיש שהוא מביא לי מספיק התנגדות ואז אני פשוט פושט את כף הרגל ומכופף אותה חזרה קרוב לשוק , 3 סטים של 15 חזרות לכל רגל, כאשר אחרי כל סט עושים עוד 15 חזרות קטנות ומהירות (לפמפם).
בהצלחה!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:48

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר