03-03-2007, 03:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.01.07
|
|
באופן כללי, לפי הידע (הלא רב מאוד) שיש לי במסכים, לפחות במסכי LCD, ניתן לחלק את המסכים לשני סוגים עיקריים: מסכים עם זמן תגובה טוב, אבל לרוב יחס ניגודיות פחות טוב ורמת צבע נמוכה יותר, מול מסכים עם איכות תמונה גבוהה יותר ויחס ניגודיות גבוה מאוד, אבל על חשבון זמן התגובה.
השאלה היא פשוטה: למה המחשב ישמש אותך?
אם התשובה היא משחקים וסרטים, כדאי לך ללכת על מסך עם זמן תגובה נמוך.
אם התשובה היא עריכת תמונות וגרפיקה, הייתי קונה מסך עם ניגודיות גבוהה ורמת צבע טובה.
בעקרון, אין ממש מסך (נכון להיום) שנותן את שני הדברים. צריך להחליט.
לי אישית היתה את ההתלבטות הזו לפני כחודשיים, כאשר רכשתי את המסך שלי.
בסופו של דבר בחרתי במסך עם זמן תגובה טוב, על חשבון הניגודיות והצבע. המסך שקניתי הוא ViewSonic מדגם VX922. זהו מסך 19 אינץ' עם זמן תגובה מהטובים ביותר שתמצא - 2MS "טהור" (למסך LCD יש שני ערכי זמן תגובה - Rise+Fall וכן Gray-to-Gray. לרוב, מציינים רק את הנתון הנמוך מבין השניים, כך שלמעשה אתה מקבל אשליה של מסך מהיר, כאשר זה לא באמת כך). במסך זה שני הערכים הם 2MS.
אני אישית מרוצה מאוד מהרכישה - איכות התמונה בו טובה מאוד, ומבחינת זמן תגובה הוא יכול להתחרות במסכי CRT מבחינת יכולת תצוגת וידאו ומשחקי תלת מימד.
המסך כולל גם עבודה ב-DVI, והוא לא יקר במיוחד - אני חושב שניתן לקנות אותו עכשיו בסביבות 2000 ש"ח.