04-03-2007, 21:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.06
|
|
"אם היית שואל מהי כוונתי במילה "קטנים" אז לא היית מזיין את השכל כמו שזיינת את השכל כרגע.."
- בכל אופן התכוונתי לקטנים בכך שלא נגיד ניתן להתמיין למשהו ספציפי שאתה רוצה כמו
רופא ויותר הגדרה כוללת.. אלא כמה תפקידים שרק אחרי שאתה מתמיין אתה בוחר מה הבחירה שלך כמו אח/פאראמדיק/חובש..
התכוונתי למיונים יותר כללים כמו "רופא קרבי" או משהו שאתה יודע מראש לאיזה תפקיד אתה מתמיין.."
אני עדיין לא מבין למה אתה מתכוון. איך קטנים=לא ניתן לדעת להתמיין למשהו ספציפי? איך מיונים לתפקיד ספציפי ("רופא קרבי") הם יותר כלליים ממיונים לכמה תפקידים שונים שרק אחרי המיון אתה מקבל תפקיד ספציפי?
אני לא יודע בדיוק איך זה היום, אולי קצת השתנה לאחרונה. בכל מקרה, חובש, פאראמדיק ואח אינם שקולים זה לזה מבחינת הדרישות או המיונים, גם אם היום הם נמצאים תחת אותו אשכול, כפי שאומר stinger 360. סיעוד נמצא גם בעתודה. בעתודה אתה מקבל תואר ראשון בסיעוד; לעומת זאת, קיים (או לפחות היה עד לאחרונה) גם קד"צ סיעוד- לימודי תעודה במשך שנתיים וחצי (הקד"צ הכי ארוך בצה"ל ועד להארכת קורס טיס בכלל הקורס הכי ארוך בצה"ל). פאראמדיקים- יש היום רק את הקורס הצבאי, שהוא למעשה הקורס של מד"א, ומועבר ע"י מד"א, אלא שהחלק העיוני בבה"ד 10. לימודי תואר ראשון ברפואת חירום במסגרת העתודה בוטלו, משום מה.
אני עדיין מתקשה להאמין שהכוונה שלך בצירוף "כאלה קטנים" הייתה מה שאתה מתאר כאן.
"- ואולי אני נער בתיכון(מסיים י"ב) אבל תאמין לי שאני יודע הרבה הרבה הרבה מאוד על צבא ורפואה וכל זה וזה שאני נער בתיכון ואני בן 17 ועוד לא עשיתי צבא בניגוד אלייך לא עושה אותך יותר מבין!"
תגיד, "הרבה הרבה הרבה מאד" זה יותר או פחות "מהרבה מאד מאד"?
ראשית,
גם כשאני הייתי בגילך, בכיתה י"ב, חשבתי שאני יודע הרבה הרבה הרבה מאד על הצבא. ביום הראשון של הטירונות הבנתי כמה שאני טועה. אולי ידעתי את כל הדרגות, כל החילות, כל המסלולים וכל התפקידים- ועדיין, לא ידעתי כלום באמת.
גם בתור חובש, למדתי שרק באמת להיות שם- נותן לך את ההבנה של איך דברים באמת. עד שלא ראיתי בחור עם קטיעה של שלוש אצבעות- לא השליתי את עצמי שאני יודע איך אתמודד עם מצב כזה או איך זה נראה ומרגיש להיות במצב כזה. לשמחתי, המראה לא הלחיץ או הרתיע אותי.
שנית,
זה שאתה נער בתיכון ואני נער שסיים את שירותו הצבא כן עושה אותי יותר מבין ממך בדברים מסויימים. אני לא טוען שאני מבין יותר ממך בהכל; ייתכן בהחלט שאח שלך שירת ביחידה זאת או אחרת ואתה מכיר את פועלה יותר ממני. למידה מהפורום הזה, אתר עולים על מדים, חברים וקרובי משפחה- אינה תחליף ל-hands on experience. אלה שני דברים שהולכים ביחד, לא או זה או זה.
אני כן טוען שזה שסיימתי את שירותי הצבאי כן עושה אותי יותר מבין ממך בכמה דברים. אחד מהם, הוא זה שאני מבין יותר טוב ממך. אני יכול להגיד לך את זה כי אני יודע היום כמה אני מבין יותר מבכיתה י"ב.
"- וכן - כן יש לי מושג מה כל אחד מהם עושה, ויש לי במשפחה רופאים ואחיות אז אל תזיין לי את השכל!"
אני שמח לשמוע שיש לך רופאים ואחיות במשפחה. אני שמח גם לשמוע שאתה מתעניין ויודע מה כל אחד מהם עושה. אבל אם מעולם לא עבדת איתם, ולא חווית חוויות שהם חווים בעבודה, יתכן שאתה מתקשה לקבל הערכה אובייקטיבית ואמיתית של העבודה שלהם. אבא שלי הוא מהנדס מכונות מנוסה, ויצא לי לדבר איתו לא מעט על העבודה שלו, ואפילו לבקר אצלו במפעל רבות. עדיין, אני לא טוען שאני יודע מה זה להיות מהנדס.
"זה שאתה גדול ממני ב10 שנים או יותר לא אומר שיש לך יותר ידע.. מקסימום יותר ניסיון או כל הבולשיט הזה.."
באמת יצאתי זקן, הא? אני גדול ממך פחות או יותר ב-5 שנים, לא שזה משנה.
אז דבר ראשון, זה כן אומר שיש לי יותר ידע- פה ושם. אני בטוח שיש דברים, בתחומי העניין שלך, שאתה יודע עליהם הרבה יותר ממני. עדיין, ידע נצבר עם הזמן. בטוח, שידע בקשר לצבא בכלל ובחיל הרפואה בפרט נצבר בעיקר תוך שירות, בצבא בכלל ובחיל הרפואה בפרט.
דבר שני, כן. יש לי יותר נסיון צבאי ממך. אני שמח שאתה מסכים עם זה. מפריע לי שאתה אומר "נסיון או כל הבולשיט הזה", בגלל שנסיון זה ממש לא בולשיט. ואיך לומדים את זה? עם הנסיון. במקרה הזה- שירות בצבא. אם אתה מתכוון לזלזל בנסיונם של חיילים ותיקים ממך- תוותר על זה כבר עכשיו. זה יפריע לך להיות חייל טוב ומקצועי. אתה יכול להיות חייל טוב על סמך ידע ולמידה- וחייל עוד יותר טוב אם אתה מצרף לאלה גם התבססות על נסיונם של אחרים.