לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 04-03-2007, 06:41
צלמית המשתמש של גראדיאנט
  גראדיאנט גראדיאנט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.07.06
הודעות: 692
מדענים סינים טוענים כי הצליחו לשלוט על יונה

מדענים סיניים טוענים כי הצליחו לשלוט בתעופתה של יונה, באמצעות זעיר-אלקטרודות אשר הושתלו במוחה. כך הודיעה סוכנות הידיעות הממשלתית הסינית.



מדענים במרכז המחקר לטכנולוגיה רובוטית באוניברסיטת שאנג-דונג , טוענים כי האלקטרודות יכולות להורות ליונה לטוס בכל כיוון אפשרי, באמצעות שלט רחוק. "השתלים מגרים אזורים שונים במוחה של היונה, בהתאם להוראות הנשלחות על ידי המדענים דרך מחשב, ומכריחים את היונה להגיב לפקודות", נאמר בהודעה.

בניסיון לשכך מראש את זעמם של פעילי זכויות בעלי חיים, המדענים מספרים כי ניתוח ההשתלה בוצע בהרדמה מלאה, והיונה אינה חשה כל כאב בעקבותיו. סו קשוצ'נג, ראש הפרויקט, טוען כי מדובר בפעם הראשונה שניסוי שכזה מבוצע בהצלחה ביונה. קשוצ'נג ועמיתיו התפרסמו ב-2005, כאשר הצליחו ליישם את הטכנולוגיה המדוברת בעכברים. הוא הביע תקווה כי יימצא שימוש מעשי לפיתוח. ברם, בהודעה לא נאמר באיזה יישום מעשי מדובר.

מקור:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3371690,00.html

לא צריך הרבה דמיון בשביל להבין את הישומים הצבאיים של הניסוי הזה...
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 04-03-2007, 18:52
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי גראדיאנט שמתחילה ב "דווקא יונה לא נראית לי..."

לחרקים יש בעיות נשיאה. ספק אם תוכל להרכיב על זבוב אפילו מצלמה שלא לדבר על משדר, סוללה וכו'. יונה מסוגלת לשאת מעט יותר. ציפור גדולה יותר תוכל לשאת אף יותר - עורב למשל יכול להיות די אידאלי למשימות מסויימות. מן הסתם לריגול בתוך מבנים זבובים עדיפים אך אפילו אם תצליח להתאים להם משדרים ומצלמות זעירים עדיין אין הם מסוגלים לעוף רחוק - ציפורים כן.

יש פה עוד הרבה שאלות - למשל האם היצור חי כרגיל כשאינך מחלק לו פקודות - האם הוא ניזון בעצמו - שהרי אין היום אפשרות לתת לו פקודות מורכבות כמו חפש אוכל.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 04-03-2007, 19:47
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי גראדיאנט שמתחילה ב "אינך צריך מצלמות. פשוט השתמש..."

לא יעיל.

ראייתם של מרבית (אם לא כל) החרקים ירודה מאד. ההבחנה בפרטים - שחשובים מאד למילוי משימות - כגון קריאה ממסכי מחשב/דפים או אפילו פעולות המצריכות רזולוציה נמוכה יותר היא נמוכה ביותר.

דבר שני אני מעט בספק האם הגענו לרמה שאנו מסוגלים לבצע את החיבורים הנוירונאליים הנדרשים - תזכור שאתה צריך לחבר את עצב הראיה למשדר - בבני אדם מסוגלים לעשות זאת בניתוח מורכב מאד ובהצלחה חלקית בלבד. עצב הראיה האנושי עצמו גדול ממרבית החרקים - נסה לבצע ניתוח מקביל בעצב הראיה של חרק - כל התהליך יהיה מורכב מאד וללא ספק בלתי כדאי כלכלית גם אם יש דרך לבצעו.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 04-03-2007, 20:09
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי גראדיאנט שמתחילה ב "אני מתאר לעצמי שאתה צודק, אבל..."

שמע - אני האחרון שאטען שהידע הטכנולוגי והמדעי לא עשוי להפתיע אותנו ולהתפתח מהר מן הצפוי. כרגע לדעתי אין לנו יכולת לבצע זאת - בוודאי לא בעלות סבירה ובאופן שיביא תועלת ממשית (זכור שהמשדר זקוק לסוללה - וזבוב לא בדיוק מסוגל לשאת סוללה במשקל שיביא לך תועלת כלשהי).

עובדים היום על נאנו מל"טים - לא מזמן הבאתי צעצוע מאד מעניין בכיוון הזה. מכאן ועד משהו שימושי יש עוד מרחק. אני לא ערב כמובן למה שמפותח במרתפים האפלים של אירגוני ביון עם תקציבי עתק - אני ניזון ממידע גלוי וממנו נראה שיש לנו עוד מספר שנים עד שהטכנולוגיה תאפשר לנו שימוש בבעלי חיים למטרות ריגול באופן אותו אתה מציע.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 04-03-2007, 22:45
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,996
יונה ונער....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי גראדיאנט שמתחילה ב "מדענים סינים טוענים כי הצליחו לשלוט על יונה"

נזכרתי בסיפרו הנפלא של מאיר שלו "יונה ונער" - ממליץ מאד !!!! - סיפור נפלא השזור סביב יחידת היונאים שהיתה בפלמ"ח ואח"כ בצה"ל של "תחילת המדינה". אבל לא זה העניין....

לא מכבר צפיתי בסרט דוקומנטארי של National Geographic שבו תואר כיצד מצלמה זעירה הותקנה על גב עוף דורס בארה"ב על מנת להתחקות אחרי אופן מעוף הציד שלו אחרי ארנבות וכן באופן התמרון לפגיעה בעופות אחרים.... סרט מעניין מאד למי שימצא אותו באינטרנט או ב- DVD.

התרשמותי מהסרט היתה שלמרות שניתן לזהות עצמים, נושא הייצוב הינו בעייתי מאד גם בעופות גדולים יותר כמו אלה עליהם הועמסה המצלמה הקטנה הזאת. גוף העוף איננו מיוצב כלל והתמונה מרקדת ומקפצת. עיני העוף לעומת זאת, כמו עיני האדם, אכן מייצבות את החוזי אולם התמונות שהתקבלו מהמצלמה היו מוגבלות ביעילותן למודיעין חזותי.

יש לזכור ש GPS ומשדר לטווחים טאקטיים יעילים מחייבים משדר וסוללות שיכבידו ויסרבלו את המעוף. כמובן שגם המצלמה צורכת זרם...

בעתיד הרחוק - ייתכן שניתן יהיה להשמיש עופות כאלה או אחרים לאיסוף חוזי (שימוש בעין העוף כמצלמה? למי מבינינו שמבורך בנכדים אולי כדאי לספר להם על כך לפני שינה....).

בינתיים חברים אני הולך לחסל את השניצל שבמקרר....

עוד רבה ומענינת הדרך....

נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 04-03-2007 בשעה 22:49.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 04-03-2007, 23:41
  המעופף המעופף אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 52
כמה נקודות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי גראדיאנט שמתחילה ב "מדענים סינים טוענים כי הצליחו לשלוט על יונה"

קודם כל, אני בספק אם ניתן לשלוט ביונה ברמה ששולטים בטיסן. באופן כללי המוח הוא סימטרי וכאשר מגרים אזורים מוטורים במחצית אחת יש נטייה לפנות לכיוון הנגדי, אבל הדיוק של השיטה הזו לא גדול במיוחד. אם תנסה לכוון את היונה תוך כדי מעוף הסיכויים הם שתרסק אותה, בוודאי אם אין לך קשר עין איתה. ומה קורה אם היונה על הקרקע, האם ניתן לגרום להמריא? אני בספק. אנחנו לא מכירים את המערכת המוטורית ברמה כזו.

אילו היו נותנים לי פרוייקט כזה, לא הייתי מנסה לכוון את היונה. הייתי משתיל לה אלקטרודה אחת במרכז של חיזוק חיובי ("מרכז העונג") ואולי עוד אלקטרודה במרכז של חיזוק שלילי. אני לא מתמצא במוחות של יונים אבל אמורים להיות כמה אתרים כאלה בהיפותלמוס. הטכניקה ידועה ומוכרת כבר עשרות שנים. באמצעות חיזוקים חיוביים ושליליים ניתן לגרום ליונה לעשות פחות או יותר משהו שאתה מעוניין בו. יתכן מאוד שניתן לשדר אליה מספר קטן של פקודות פשוטות (נגיד צלילי קול שונים דרך מכשיר קשר) כמו "המרא" "נחת" "עוף ישר", "עוף במעגלים" ולאמן אותה לציית להן ע"י חיזוקים חיוביים ושליליים דרך האלקטרודות. אם הפקודות הן דברים שיונה יכולה להבין היא תלמד די מהר. יש בערך מאה שנות ניסיון של אילוף יונים בנוירוביולוגיה ויונים באופן כללי מגיבות מצויין לחיזוקים חיוביים ושליליים.

שימושים אפשריים: בעיקר מודיעין. כמו שציין אישפוז המטע"ד מוגבל ביותר (קרוב לוודאי לא יותר מ- 200 גרם, ולא הרבה יותר מזה בעופות גדולים יותר) אבל ייתכן שזה מספיק למצלמה סבירה - לא מתמצא בתחום הזה.

הערכת עלות: כמה עשרות אלפי דולרים למעבדת נוירוביולוגיה רגילה ( כבר יש עשרות כאלה באוניברסיטאות ברחבי הארץ). קרוב לוודאי כמה אלפי דולרים ליונה בשביל האלקטרודות, הממסר, שעתיים עבודה של טכנאי מומחה לניתוח ההשתלה, כמה עשרות שעות אימונים לכל יונה... יש להביא בחשבון שרק באחוז לא גדול של היונים האלקטרודות תגענה למקום הנכון, תהיה החלמה טובה מההשתלה והאילוף ילך כמו שצריך. לא יודע להעריך כמה יעלו המשדר,המצלמה וה- GPS. לא ברור בכמה חודשים תמדד תוחלת החיים של יונה אחרי ניתוח כזה ומה יהיו אחוזי השרידות למשימה. לא בטוח בכלל שזה יוצא יותר זול ממזל"ט מיקרו עם יכולות מקבילות.

לגבי ההצעה של עידו להשתמש במיני עופות גדולים יותר, כמו עורבים, יכולה להיות עם זה בעיה שאנחנו לא מכירים מספיק את המוח של העורב. צריך להבין שהיונה היא הציפור שמשתמשים בה הכי הרבה במחקרים נוירוביולוגים, ולכן יש אטלסים אנטומיים מצויינים של המוח שלה ואפשר לקלוע עם האלקטרודה לכל נקודה שצריך. המוח של עורב באופן כללי בנוי כמו המוח של יונה אבל הגודל והפרופורציות לא אותו הדבר, מה שיקשה מאוד על זיהוי וכניסה למרכז הנכון במוח. בנוסף, מינים שונים לא תמיד מגיבים אותו דבר לאותן השיטות. משהו שהצלחנו לעשות עם יונים, אין ערובה שיעבוד גם אצל עורבים.

יתרון מובנה של היונה: תחזור הביתה אחרי המשימה בלי צורך בפקודה או באימון
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 05-03-2007, 15:21
  המעופף המעופף אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 52
אכן...
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי דג עם מאג שמתחילה ב "אני זוכר שראיתי תוכנית באחד..."

הסיפורים האלו מפורטים בספר שתורגם לעברית בשם "חיות מלחמה". המחבר היה נדמה לי מישהו בשם וולפוב או משהו כזה, שהיה תלמיד של סקינר (פסיכולוג מאוד מפורסם שפיתח את שיטת ההתנייה הזו על יונים). אם אני זוכר נכון, וולפוב עבד בפרוייקטים האלו של הצי האמריקאי בעצמו.

הטכניקה היתה באופן עקרוני השיטה שהצעתי. כלומר, בזמן האימונים היונה קיבלה חיזוק חיובי (גרגר מזון או טיפת מים) בכל פעם שניקרה על מסך זכוכית מעל לדמות מטרה שנבחרה מקודם, למשל ספינת אוייב או אדם טובע. בעזרת חיישנים ניתן היה לתרגם את מקום הניקור לאותות אלקטרונים שיאפשרו למשל לפצצה לשנות את הכיוון. הרעיון היה שהיונה תשב בתוך חרטום שקוף של הפצצה ותתפקד כמערכת הנחייה. השיפור היחיד במה שאני מציע זה לתת את החיזוק החיובי ישירות למוח במקום כפרס מזון, מה שיאפשר לתת אותו תוך כדי טיסה של היונה. לא בדקתי ספציפית בקשר ליונים, אבל חולדות ועכברים בהחלט ניתן לאלף באמצעות זרם חשמלי למרכזים מאוד מסויימים במוח.

הלקח המעניין מהסיפור שלמעלה זה שהיו כנראה יותר מדי בעיות עם שיטת ההנחייה הזו, למיטב זכרוני לא נעשה בה אף פעם שימוש מבצעי, ובסופו של דבר היא הוחלפה ע"י שיטות הנחייה אלקטרוניות חדישות. בטכנולוגיה של היום שיטות אלקטרוניות עדיין משתפרות הרבה יותר מהר משיטות ביולוגיות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:42

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר