לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 28-02-2007, 11:20
  stinger360 stinger360 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.05.04
הודעות: 1,619
יום מיון חובלים/צוללות פברואר 2007

קצת באיחור, סקירת יום מיון חובלים צוללות.

אמורים להגיע לתל השומר ב-8:00. בתכלס, הגעתי ב9:00 ולא פיספסתי כלום.

איך מגיעים?
רכבת לתחנת תל אביב מרכז, ומשם קו 70 של דן שעובר כל 10 דקות בערך. התחנה שממנה עולים על 70 נמצאת מעבר לכביש (אפשר לשאול את המודיעין של דן שנמצא מחוץ לתחנת הרכבת).
עם 70 יורדים איפה שכל החיילים יורדים אחרי זמן נסיעה לא קצר.

בתל השומר נכנסים (קו 70 מוביל לשער הצפוני), מראים לש.ג את הצו וממשיכים ללכת ישר מהכניסה עד שער קטן שמופיע מצד ימין לשביל. שם יש שוב שומר (מחיל הים) שתראו לו את הצו ותיכנסו. עוד כמה מטרים קדימה כבר יש שלט לביתן חיל הים.

מגיעים, פונים לאיזה חייל שאחראי שם והוא יתן לכם טופס של פרטים אישיים למלות ולהחזיר לו מתישהו בהמשך היום. שהתחלתי למלות הוא אמר לי להיכנס פנימה כי הם כבר די התחילו. נכנסים לאולם ובו החובל עמד וענה על שאלות של המתמיינים. אין מה להיבהל אם אתם מאחרים. לאף אחד זה לא מזיז, ואצלנו לפחות, הוא סתם ענה על שאלות כדי לנצל את הזמן עד שיתחיל יום המיון. אחרי החובל עולה חייל מביתן חיל הים, מציג את עצמו ומספר על יום המיון קצת ומראה איזה סרט. הוא שואל מי מגיע מצפון לחיפה ומבאר שבע דרומה כדי שמי שגר רחוק יוכל לעשות את המבחנים במחשב בין הראשונים ולצאת מוקדם יותר. כל אחד עשה את הדברים בסדר קצת שונה אבל המבדקים אם אותם מבדקים תמיד. אז שימו לב.
*לאלו שמגיעים מיום הסיירות. קיבלתם בטח דף ובו כתוב שזהו יום מיון לחובלים. אז זהו, שלא רק. זהו יום מיון חובלים/צוללות. יש שיקבלו חובלים ויש שיקבלו צוללות. מצוללות אין גיבושי המשך או ראיונות כלשהם... מחובלים יש.

מבחנים במחשב
מספר מבחנים אמריקאיים די ארוכים וקצת מתישים במחשב שימשכו כשעתיים (תלוי גם בכם). המבחנים כוללים:
מבחן ידע ימי- כ-30 מושגים בידע ימי שעליכם לבחור את התשובה המתאימה (מהי לזבזת? מה זה סקיפר? מה זה ירכתיים? מהו סוול?). לא רק אתם לא מבינים מה זה כל המילים המוזרות האלה. אף אחד שם לא מבין והשמועות אומרות שלמי שיש ידע זה רק בונוס... אבל המבחן הזה לא כזה משפיע.

מבחן ידע כללי- המון המון מושגים וביטויים בנושאי אומנות (קוביזם), עברית (מסלקה), ביולוגיה, כימיה, אלקטרוניקה ועוד...
*טיפ- מה שאתם לא יודעים, תנסו לעשות לפי היגיון, לבטל אופציות ממש לא הגיוניות ולנחש את התשובה הנכונה.

מבחן אונייה- מין מבחן כזה שבו עליכם לחשב כמה ק"מ תשוט האונייה בהתחשב בזרם, ברוח וכאלה... מאוד פשוט. אתם תבינו שם
*טיפ- בהתחלה, שזה ממש פשוט וקל, תעבדו בזה מהר! אני לא עבדתי מהר ולקחתי את הזמן ובסוף נשארו 2 שאלות שלא עניתי עליהם וחבל. אם בהתחלה עובדים מהר (וזה מאוד פשוט אז אפשר לעבוד מהר) נשאר זמן לדברים שהם קצת יותר מסובכים.

שאלון 300- המון שאלות לא קשורות לחיים. פשוט תענו בכנות ותהיו עקביים בדברים שלכם.

סוג של שאלון אישי- בודקים כמה אתם רוצים להיות בחיל הים, מה תעשו אם לא תתקבלו וכאלה...

שמסיימים את המבחנים במחשב יוצאים ומקבלים מין חוברת של פרטים אישיים להשלים. תשלימו אותה כמה שיותר מהר ומתי שיש זמן. אל תדאגו, יש הרבה הרבה זמן. בשאלון הזה תספרו על עצמכם, תכתבו קורות חיים קצרים, כמה אתם רוצים חובלים וחיל הים וכאלה.

עוד לפני שהספקנו למלות תפס אותנו החובל (יש בביתן במשך כל היום חובל וצוללן שעונים על שאלות ומסבירים על הקורסים והשירות) לשיחה. הוא אסף את כל מי שסיים את המבחנים ולא שמע את ההרצאה עדיין, הראה לנו סרט רעל על חובלים/צוללות ,הסביר על השירות שלו וענה על שאלות. אחריו הצוללן עשה אותו דבר בערך. רק שלצוללן אין הרבה מה לספר. למה? כי אסור. צוללות זה כלי מאוד סודי בצה"ל ולכן הרבה אי אפשר לפרט על השירות שלו מלבד פרטים יבשים.

את הצוללן זירזה איזה חיילת לסיים וברגע שהוא מסיים היא חילקה לנו שאלון של השלמת משפטים. 64 משפטים שאתם צריכים להשלים בתוך זמן מסויים. הזמן מספיק לכולם אבל אין מה לחשוב שם ולהתברבר. תכתבו מה שעולה לכם בראש אבל תהיו רציניים ואל תעשו מזה צחוק. דוגמאות:
הילד בכה כי.... אבא טוב הוא... וכו'.

אחרי זה יוצאים החוצה להתייבש קצת, להמשיך למלות את השאלון וצ'יק צ'ק קוראים לי ולעוד כמה בכריזה לחדר בכניסה לביתן שם יהיה המבדק הקבוצתי. במבדק הקבוצתי יושבת חיילת ופסיכולוג ובעצם בודקים את הדינמיקה הקבוצתית שלכם. תנסו להתבלט וכן, לעשות קצת הצגה.

בהתחלה היא אומרת שיש לנו 9 דקות לעשות הכרות ושהיא לא מתערבת ואנחנו צריכים לעשות את זה בעצמנו ולשים לב לזמן. עוברים אחד אחד וכל אחד מספר משהו על עצמו וככה עברו להם 2 דקות בערך. סיימנו וכולם מסתכלים על החיילת. היא אומרת לנו שיש לנו עוד זמן ולהמשיך... ניסינו בכוח למצוא עוד נושאים לדבר עליהם ולשאול אחד את השני קצת שאלות ובלחץ הצלחנו למלות את ה-7 דקות הנותרות.

אחרי זה אנחנו מקבלים משימה. היא מראה לנו קשים וסיכות ושואלת מה אנחנו חושבים שאפשר לבנות מזה. כל אחד זורק רעיון ובסוף היא מחליטה על משהו שבא לה בלי קשר לרעיונות שלנו. היא החליטה שנבנה סירה. קודם יש לנו זמן מסויים לתכנן ולשרטט מבלי לגעת בקשים ובסיכות. בזמן הזה כולם מעלים רעיונות וחושבים מה לעשות.

דגשים חשובים:

-תתבלטו! לא חייבים לצעוק ולהשתלט על העניינים אבל לדבר, להעלות רעיונות ושיבינו אתכם.
-תקשיבו למה שקורה! ישאלו אתכם אחרי זה מה התוכנית וגם תצטרכו לבצע את התוכנית. אם אתם לא מבינים, תשאלו ותנסו להקשיב ולהבין למה שסוכם.

אחרי התכנון מגיע שלב הביצוע. אצלנו התחלקנו לקבוצות קטנות שכל קבוצה עשתה חלק אחר (בנינו מנוף). במהלך הביצוע החיילת "תמנה" כל פעם מישהו אחר למפקד. זה מה שאמרתי לגבי לעשות הצגות. לפי דעתי, חוץ מבהתחלה, אין יותר מידי למפקדים מה לעשות חוץ מלבדוק את הזמן שנשאר כי כולם כבר עובדים והכל בסדר. אבל כדאי שתבלטו בזמן שנותנים לכם לפקד ולכן תמציאו דברים להגיד ותנסו לבלוט ולדבר.

בסוף הבנייה תנהלו סוג של דיון על הבנייה. מה היה בסדר ומה לא וכל מיני כאלה.

לאחר שסיימנו, החיילת ביקשה שכל אחד יעלה רעיון לנושא שעליו הוא יוכל לדבר במשך דקה אחת. לא מכולם ביקשו לדבר בשלב הזה, ממני ביקשו וסתם תקעו לי נושא שהם רצו (אם היית רה"מ מה היית עושה). מה שכן, שימו לב לזמנים. אמרו דקה אז תעשו את זה דקה.

הסתיים המבדק וגם יום המיון הסתיים פחות או יותר. עושים רק איזה א.ק.ג בזמן שמחליטים מי עבר ומי לא ובסביבות חמש הגיעו התוצאות (יש כאלה שלא עשו מבדק קבוצתי וקיבלו תשובות עוד לפני כן). בחמש קראו לכמה מאיתנו ואמרו שקיבלנו צוללות. התבאסתי ממש והלכתי הביתה...

אחרי שבועיים הגשתי ערעור, תוך יומיים החזירו לי תשובה שהערעור התקבל וקיבלתי חובלים בלי לעשות שוב יום מיון. אני יודע שבדר"כ מקבלים את הערעור אבל אז מתבקשים לעשות יום מיון נוסף בביתן חיל הים.

טיפים ודגשים:

-אתם תקבלו אוכל אבל תביאו גם קצת מהבית... בשביל ההרגשה הטובה

-תחכו כמה שעות שם לתוצאות אז תביאו עיתון או משהו.

-תביאו עטים לשאלונים.

-לו לשכוח תעודת זהות ואת הזימון!

-כתוב בדף שקיבלתם ביום סיירות שצריך להביא גיליון ציונים אחרון ותמונת פספורט – אף אחד לא מבקש את זה ממכם בכלל.

-במחשבים תעבדו מהר ובהיגיון. אל תבזבזו זמן על שטויות ואם אתם לו יודעים תנחשו ע"י אלימינציה.

-במבדק הקבוצתי תתבלטו! חשוב מאוד...

-ערעורים, אם אתם חושבים שמגיעים לכם, תשלחו מהר. אני חיכיתי שבועיים ודי פחדתי שזה מאוחר מידי.

בהצלחה לכל המתמיינים. אם יש שאלות אני אשמח לענות.

נערך לאחרונה ע"י stinger360 בתאריך 28-02-2007 בשעה 11:31.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:20

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר