לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 14-03-2007, 09:06
  צביליך צביליך אינו מחובר  
חסום
 
חבר מתאריך: 31.12.04
הודעות: 1,692
דו"ח: 32% מההתנחלויות - על שטח פלשתיני פרטי

% 32 מהקרקעות שעליהן חולשים המאחזים וההתנחלויות (אך רק 24% מהשטח הבנוי בהתנחלויות) הן קרקעות פלשתיניות פרטיות - כך קובעת תנועת שלום עכשיו, לטענתה, "בהסתמך על נתונים רשמיים של המינהל האזרחי". הנתונים נמסרו לתנועה לאחר מאבק משפטי ממושך.

שלום עכשיו טוענת שהמינהל מסר לה בעבר נתונים כלליים על קרקע פרטית ביו"ש, בלי לגלות את שיעור הקרקע הפלשתינית הפרטית ושיעור הקרקע היהודית הפרטית, מתוך רצון לטשטש את העובדה שכשליש מהשטחים שעליהם חולשות ההתנחלויות הוקמו על קרקע פלשתינית פרטית. לדברי שלום עכשיו, שיעור הקרקע היהודית הפרטית בתחום ההתנחלויות הוא אפסי.

המינהל האזרחי טוען, בתגובה, ששלום עכשיו "מציגה תמונה שאינה משקפת את המציאות, וכי חרף הבהרה מפורשת, ממשיכה התנועה לסמן יישובים שהוקמו במקרקעין בבעלות ישראלים כיישובים הנמצאים על קרקע פרטית פלשתינית, דבר שמביא להצגת תמונה עובדתית מוטעית מהיסוד".

פער בהשוואה לדו"ח הקודם

הדו"ח שמפרסמת שלום עכשיו הוא דו"ח חוזר. הדו"ח הקודם, שכונה "עבירה גוררת עבירה", פורסם לפני כמה חודשים, והסתמך לכאורה על נתונים לא רשמיים של המדינה. הנתונים שבדו"ח החדש, בנוגע לקרקעות פרטיות פלשתיניות שעליהן חולשות ההתנחלויות, נמוכים בכ-8% מהדו"ח הקודם.

עיקר הפער נובע מכך, שלפי הנתונים הרשמיים לכאורה של המינהל, מעלה אדומים, היושבת על 10,965 דונם, אינה משתרעת - כפי שנטען בדו"ח שלום עכשיו הקודם - על 86.4% קרקע בבעלות פלשתינית פרטית, אלא על חצי אחוז קרקע פלשתינית פרטית.

אך יש גם התנחלויות, שלפי הנתונים הרשמיים לכאורה של המינהל האזרחי, משתרעות על שיעור גבוה יותר של קרקע פלשתינית פרטית: כוכב השחר (עוד 868 דונם), כוכב יעקב (עוד 404 דונם) ורועי (עוד למעלה מ-1,360 דונם). שאר ההבדלים הם זניחים.

סך כל שטחי ההתנחלויות: 157 קמ"ר

עיקר ממצאי שלום עכשיו, המבוססים עתה לדברי התנועה על נתוני המינהל האזרחי, הם אלה: 131 התנחלויות יושבות באופן חלקי או מלא על קרקע פלשתינית; רק 31 התנחלויות "נקיות" מקרקע כזאת; למעלה מ-32% מהקרקעות שעליהן חולשות ההתנחלויות הן קרקעות פרטיות פלשתיניות; בניגוד לטענות הרשמיות של המדינה, ובניגוד להתחייבותה בבג"ץ אלון מורה בשנת 1979, ישראל ממשיכה לבנות התנחלויות על קרקעות בבעלות פלשתינית פרטית.

סך כל שטחי ההתנחלויות, המאחזים ואזורי התעשייה הישראלים בגדה מחזיקים, לפי נתוני התנועה, 157 קמ"ר (151,591 דונם), שמהם 51 קמ"ר (51,033 דונם) הם אדמה פלשתינית פרטית. בגושי ההתנחלויות ב"צד הישראלי" של גדר ההפרדה - 24% מהשטח הוא קרקע פרטית פלשתינית, ובהתנחלויות שממזרח לגדר - 40% מהקרקע היא פלשתינית.

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/837656.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 14-03-2007, 11:17
צלמית המשתמש של המממ
  המממ המממ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.10.01
הודעות: 8,699
Follow me...
"רק"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי צביליך שמתחילה ב "דו"ח: 32% מההתנחלויות - על שטח פלשתיני פרטי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צביליך
רק 31 התנחלויות "נקיות" מקרקע כזאת; למעלה מ-32% מהקרקעות שעליהן חולשות ההתנחלויות הן קרקעות פרטיות פלשתיניות


אני הייתי מנסח את זה אחרת:
68% משטחי ההתיישבות היהודה ושומרון נמצאים כבר בבעלות יהודית

ואם הייתי רוצה להציג את זה כשמאל מתון:
"פחות משליש משטח הקרקע של ההתנחלויות - בבעלות פלשתינאית פרטית"

אבל שמאל קיצוני ימצא איך לתקוף את המתיישבים גם על האחוז ההולך וקטן של האדמות שנותרו פלסטינאיות ביישובים הישראליים באיו"ש.
_____________________________________
_________________________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
אזהרה: משרד הבריאות קובע כי העישון מזיק לבריאות !
תראו, אפילו החייזר נהיה ירוק מזה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:46

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר