לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-03-2007, 14:00
צלמית המשתמש של Dean
  Dean Dean אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.03
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=Dean]כן. בן יחיד יכול..."

למה זה בושה?
בוא ניקח את המצב שלי לדוגמא:
אני בן יחיד עם רצון גדול להתגייס לקרבי. אמא שלי הודיעה לי עוד לפני הרבה אנשים שאין שום מצב בעולם שהיא חותמת לי על קרבי, וישתהפך העולם.
כשקיבלתי מיונים לטיס, כמובן שכל אמא מתלהבת שהבן שלה ממויין לקורס הכי יוקרתי בצה"ל, ובגלל שזה לא בדיוק להיכנס לקסבה בשכם או לטפס מעל גדר הגבול, אז היא אמרה שלטיס היא מוכנה לחתום לי. אחרי כמה זמן התחלתי להתעניין במוד"ש ובגלל שזה חיל קרבי שכהגדרה לא אמור להיכנס ולהילחם, הצלחתי לשכנע אותה לחתום לי גם על זה.
אם החתימה לא הייתה ספציפית לתפקיד מסוים, אז גם לטיס היא לא היתה חותמת לי בגלל החשש שאם אני לא אתקבל ייקחו אותי לשריון או חי"ר או כל דבר אחר מסוכן (דבר שהיה מפריע לה, לא נדבר כרגע על הרצונות שלי). במקרה הזה מה שהיה קורה זה שצה"ל היה מפסיד טייס פוטנציאלי בגלל שאמא שלו לא רוצה שהוא יהיה בשריון.

לדעתי האפשרות הזאת רק תורמת, כי צה"ל מרוויח אנשים לתפקידים ספציפיים שאחרת בכלל לא היו מגיעים לשם.

עריכה:
ומה שבושה זה שאיש צוות אוויר כמוך מזלזל ככה בחופשיות באנשים ובמקרים שהוא בכלל לא מכיר ואין לו מושג קלוש לגבי הסיטואציה בהם הם נמצאים. כאילו חתימת התנדבות לקרבי זה החלטה שלהם נטו והם יכולים בסבבה שלהם לבחור איפה בא להם לשרת, איך רצון וכפיית הורים יכול להיות מדד כלשהו ליכולת של בנאדם לתפקד כאיש צ"א? תחשוב על זה בבקשה לפני שאתה מחליט מה בושה ומה לא.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
______________כל אישה אוהבת את אנשי הרמפה היורדת. ______________

נערך לאחרונה ע"י Dean בתאריך 31-03-2007 בשעה 14:02.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-03-2007, 16:16
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Dean שמתחילה ב "למה זה בושה? בוא ניקח את המצב..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Dean
למה זה בושה?
בוא ניקח את המצב שלי לדוגמא:
אני בן יחיד עם רצון גדול להתגייס לקרבי. אמא שלי הודיעה לי עוד לפני הרבה אנשים שאין שום מצב בעולם שהיא חותמת לי על קרבי, וישתהפך העולם.
כשקיבלתי מיונים לטיס, כמובן שכל אמא מתלהבת שהבן שלה ממויין לקורס הכי יוקרתי בצה"ל, ובגלל שזה לא בדיוק להיכנס לקסבה בשכם או לטפס מעל גדר הגבול, אז היא אמרה שלטיס היא מוכנה לחתום לי. אחרי כמה זמן התחלתי להתעניין במוד"ש ובגלל שזה חיל קרבי שכהגדרה לא אמור להיכנס ולהילחם, הצלחתי לשכנע אותה לחתום לי גם על זה.
אם החתימה לא הייתה ספציפית לתפקיד מסוים, אז גם לטיס היא לא היתה חותמת לי בגלל החשש שאם אני לא אתקבל ייקחו אותי לשריון או חי"ר או כל דבר אחר מסוכן (דבר שהיה מפריע לה, לא נדבר כרגע על הרצונות שלי). במקרה הזה מה שהיה קורה זה שצה"ל היה מפסיד טייס פוטנציאלי בגלל שאמא שלו לא רוצה שהוא יהיה בשריון.

לדעתי האפשרות הזאת רק תורמת, כי צה"ל מרוויח אנשים לתפקידים ספציפיים שאחרת בכלל לא היו מגיעים לשם.

עריכה:
ומה שבושה זה שאיש צוות אוויר כמוך מזלזל ככה בחופשיות באנשים ובמקרים שהוא בכלל לא מכיר ואין לו מושג קלוש לגבי הסיטואציה בהם הם נמצאים. כאילו חתימת התנדבות לקרבי זה החלטה שלהם נטו והם יכולים בסבבה שלהם לבחור איפה בא להם לשרת, איך רצון וכפיית הורים יכול להיות מדד כלשהו ליכולת של בנאדם לתפקד כאיש צ"א? תחשוב על זה בבקשה לפני שאתה מחליט מה בושה ומה לא.

תירגע ותרגיע..
הבושה היא לא של האנשים אלא של צה"ל שמאפשר לזה לקרות.
או שחותמים קרבי או שלא, האפשרות הזאת לבחור את היחידה הספציפית היא ניצול ציני ודוגמא למצבו של צה"ל היום, מצב שבו תקשורת והורים מכתיבים הרבה יותר ממה שצריך....
אין כאן בושה למתגייס עצמו, כתבתי זאת די בבירור בתגובה הקודמת שלי..אתה יכול לקרוא בעצמך ולרדת מהעץ..
לגבי המדד שביקשת, ישנם דברים שסיבת ההקשר הסטטיסתי שלהם אינה ברורה אבל ברור שיש להם קשר סטטיסתי. דוגמה היא "המכונה" במבחנים לקורס טייס, אפשר לתת הערכות כאלו ואחרות לגבי המכונה, אבל בתכל"ס אין שום חיבור מדעי ישיר בין הרכבת מכונה לבין הטסת מטוס קרב. מה שכן יש זה חיבור סטטיסתי, מסתבר שמי שמחבר את המכונה טוב, סיכויו לסיים את קורס טייס גבוהים יותר וכו'...
ישנם עוד דוגמאות רבות לעניין זה, וזוהי בעצם הנוסחה המפורסמת שמדברים עליה בקורס טייס, הנוסחה הזאת אינה אישית, היא לא באמת יודעת להגיד מה מצבו של בן אדם, היא רק יודעת להגיד מה סיכויו הסטטיסטיים לסיים את הקורס לאור ניסיון העבר.
בקיצור- לדעתי אם יוסיפו את עניין החתימה הנ"ל יגלו הקשר סטטיסתי בעניין זה, משפחות שחותמות לבנים שלהם רק על טייס, הן לא משפחות שסטטיסטית מייצרות טייסים, ובטח שלא טייסים לוחמים טובים. זוהי כמובן רק הערכה שלי, לא תשובה מדעית.
אמיל.

ישן 31-03-2007, 20:10
צלמית המשתמש של Dean
  Dean Dean אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.03
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=Dean]למה זה בושה? בוא..."

בוא נעזוב רגע את עניין הטיס. נגיד אמא שלי מוכנה לחתום לי רק תותחנים כי תותחנים בהגדרה נשארים בגבולות המדינה, אז למה לצה"ל לשלוח אותי להיות פקיד אם אני יכול להיות לוחם? אם היה מצב של רק קרבי או לא (בלי אפשרות בחירת יחידה ספציפית) אז כל הבנים היחידים שקיבלו מההורים חתימה ליחידה ספציפית, לא היו הולכים להיות לוחמים באותן יחידות. הצבא היה מפסיד לוחמים בעלי מוטיבציה (מי שמתנדב מרצונו החופשי תוך כדי שכנוע הורים - חייב להיות בעל מוטיבציה). אני לא רואה פשוט מה הבעיה עם זה, לדעתי צה"ל רק מרוויח ככה ואין פה שום "בושה".

נ.ב
אמיל, אני מצטער אם ההתבטאות שלי איכשהו הביעה זלזול כלפיך, אני אשתדל להתבטא בצורה יותר מכובדת, אבל אני מבקש גם ממך לשמור על דיאלוג נקי. אומנם אנחנו "כולה" פורום מו"ס ולא צו"ב, אבל זה לא אומר שאתה יכול להשתמש בביטויים כמו "רד מהעץ". זה מוריד מכבודך ככותב בפורום (שלא נדבר על כבודך כאיש צוות אוויר).

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
______________כל אישה אוהבת את אנשי הרמפה היורדת. ______________

ישן 31-03-2007, 20:26
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Dean שמתחילה ב "בוא נעזוב רגע את עניין הטיס...."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Dean
בוא נעזוב רגע את עניין הטיס. נגיד אמא שלי מוכנה לחתום לי רק תותחנים כי תותחנים בהגדרה נשארים בגבולות המדינה, אז למה לצה"ל לשלוח אותי להיות פקיד אם אני יכול להיות לוחם? אם היה מצב של רק קרבי או לא (בלי אפשרות בחירת יחידה ספציפית) אז כל הבנים היחידים שקיבלו מההורים חתימה ליחידה ספציפית, לא היו הולכים להיות לוחמים באותן יחידות. הצבא היה מפסיד לוחמים בעלי מוטיבציה (מי שמתנדב מרצונו החופשי תוך כדי שכנוע הורים - חייב להיות בעל מוטיבציה). אני לא רואה פשוט מה הבעיה עם זה, לדעתי צה"ל רק מרוויח ככה ואין פה שום "בושה".

נ.ב
אמיל, אני מצטער אם ההתבטאות שלי איכשהו הביעה זלזול כלפיך, אני אשתדל להתבטא בצורה יותר מכובדת, אבל אני מבקש גם ממך לשמור על דיאלוג נקי. אומנם אנחנו "כולה" פורום מו"ס ולא צו"ב, אבל זה לא אומר שאתה יכול להשתמש בביטויים כמו "רד מהעץ". זה מוריד מכבודך ככותב בפורום (שלא נדבר על כבודך כאיש צוות אוויר).

רד מהעץ זה לא ביטוי "לא נקי"..זה ביטוי מקובל למצב שהיה, שבו מישהו יוצא כנגד משהו בחריפות ואחר כך מתגלה שלא היה ולא נברא...ועכשיו הוא צריך לרדת מהעץ בצורה כזו אחרת....
דיון נקי זה חשוב ואני משתדל להקפיד על דיון נקי..לא נראה לי שחרגתי מכך גם הפעם אבל אם כן אני מתנצל...
לגבי הכבוד לעומת זאת..זה חסר חשיבות בעיני..זה עיסוק של ראפרים לא שלי..
לשאלתך,
צה"ל הוא לא בנק, לא הכל זה עלות תועלת כלכלית או מתמטית. לגופו של עניין מדובר בחוסר שיוויון קיצוני ובוטה, בהנחה שעיקרון החתימה של בן יחיד הוא הגיוני, הרי שהשימוש צריך להיות חד פעמי- כן קרבי או לא קרבי ובזה זה מסתיים.
עודף הרגישות הזה של הצבא הוא חלק מהמדרון החלקלק שהביא את צה"ל למקום שהוא נמצא בו היום.
אמיל.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:21

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר