לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-04-2007, 10:36
  sason_g sason_g אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.11.02
חייהם של 11 איש ואישה ניצלו בחג

מתרומת איברים משני תורמים, אחד התורמים שאיבריו נישתלו בשיבעה איש ואישה הוא מהנדס בן שלושים ושש עולה מרוסיה שנהרג בתאונת דרכים.
אני אישית מאמין בתרומת איברים ונושא כרטיס תורם של "אדי" מיום הקמת העמותה לפני יותר מעשרים שנה.
אבל יש קטע מרגיז וכואב במקרה הטרגי הזה, אמש התקשר אלי חבר וסיפר לי כי אחד המושתלים הוא אדם המוכר לשנינו והוא שונא של העולים מרוסיה וקורא להם גויים והוא דתי ופעל הרבה שנים בתנועה המתנגדת להשתלות, החבר ואני הכרנו אותו כשביקר עם עוד אחד בביתינו בעבר לנסות לשכנע אותנו לבטל את הכרטיס של "אדי", פגשתי אותו שוב לפני שנתיים כשהייתי מאושפז במחלקת הסרטן ברמב"ם והוא הסתובב בבית החולים ולא אמר לי למה למרות שניפגשנו פעמיים בשבוע על הספסל בגינה לעשן.
לא האמנתי לחבר אבל בירור טלפוני קצר הבוקר אישר זאת.
הבעיה של תרומת איברים בארץ חמורה ביותר, במספר מדינות בארצות הברית ובאירופה פתרו חלק מהבעיה בכך שבני משפחה ממדרגה ראשונה של תורמים נהנים מקדימות במקרה הצורך וחבל שאין אצלנו סידור כזה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-04-2007, 10:46
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
תודה לבורא עולם שנתן להם צ'אנס נוסף
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sason_g שמתחילה ב "חייהם של 11 איש ואישה ניצלו בחג"

ולרופאים שהיו שליחיו, וגם התורמים זכו.

משהו אחד (לפחות) קטן מפחיד בכרטיס הזה, שאם חו"ח מגיע למיון עם בעיה שניתן להציל במאמץ לא קטן וניתן פשוט להכין את החולה להיות תורם איברים, יש רופאים שיעדיפו את האפשרות השניה באופן אוטומטי או חצי אוטומטי, ואם חו"ח לא ניתן ליצור קשר עם בן מפחה בזמן סביר, שלוש נקודות.

מבוסס על מקרה שקראתי בידיעות אחרונות על אשה בן 52 נכנסה עם CVA למיון, הועברה לפנימית והוכנה לתרומה. יומיים אח"כ חל שיפור, עשו לה צינטור מוח דחוף ועוד כמה ניתוחים והיום היא משותקחת חלקית. הפואנטה היא שהיו יכולים לטפל בה יותר טוב ואיכות חייה היתה יכולה להיות יותר טובה. לא יודע אם היה לה כרטיס, אבל העקרון שעלולים לוותר על מישהו בגלל שהוא כבר חתום (וגם אם הוא לא חתום, וזו כבר בעיה אחרת) הוא עקרון מפחיד.

ישן 05-04-2007, 13:08

תגובתי איננה מיועדת לך
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי תוכי.נ שמתחילה ב "בחייאת ששון איך ידעתי שתצליח להכניס גם כאן את שינאת הדתיים שלך"

כי הרי חמור לא משנה את דעתו ולכן החלטת שאני שונא דתיים ושום דבר לא יזיז אותך מדעתך.
אינני שונא איש, אני בז לעסקני הדת והסוחרים בה והמנצלים אותה לרווחים או טובות הנאה בצביעות בולטת ומתוך זילזול תהומי, ובצדק, בעם היושב כאן שחלקו כמוך ורובו סתם אדיש.
אני מספיק מבוגר לזכור תקופה אחרת בה אנשי ההנהגה הדתית היו אנשי מוסר והציבור כיבד אותם על אישיותם ולא היו בבות ועושי ניפלאות ומגיירי קברים של שכים ערביים להפכם ל"צדיקים" לסחיטה ריגשית וכספית של אנשים תמימים,
כפי שציינתי אני מכוון את תגובתי למיעוט מבין גולשי הפורום שבעלי מחשבה עצמית ופתוחים לדיון מסודר ומקוה שעדיין יש מעט כאלה.
ישן 05-04-2007, 15:30

אגיד בדיוק על מה אני מדבר
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "על מה אתה מדבר?"

לדוגמה הבבא ברוך, בשנת חמישים ושבע היכרתי אישית את האיש הדגול הבבא סאלי, הוא לא החזיק חצר מפוארת וחי צנוע חברי ואני למרות היותנו חילוניים גמורים שאכלנו אפילו חזיר בקיבוץ ניר יצחק והחלפנו סיגריות על חיילי או"ם בגבול הרצועה בנקניקים טרפים, אהבנו לשבת עם האיש הדגול הזה ולשוחח, הוא חילק ברכות לכל מי שפנה איליו אבל מעולם לא מכר מים "קדושים" ועוד כאלה, הבן שלו מאידך הפך מנואף ופושע שישב בכלא על מעילה בכספי ציבור הפך פתאום ל""קדוש"" שצריך קשרים וכסף כדי שיקדיש לך מזמנו.
והרב כדורי לדוגמא שמקורבים הפכו אותו לעת זיקנה וחולשת המוח למוקיון שלהם כשהם מנצלים את אישיותו והם אפסים גמורים שעושים טיקסי וודו ועבודת אלילים בגרוש דיבוק בדימונה.
יש גם היום צדיקים אמתיים הזוכים לכבוד ממני ושכמותי כמו הרב פירר ועוד אבל אילו היוצאים מן הכלל שבאים להוכיח אותו.
בקשר לקברים של שיכים ערבים הרי כאלו נהפכו לאחרונה כפטריות אחרי הגשם, בצעירותי טיילתי הרבה עם סבי בגליל וחוץ מקבר אחד בטבריה ואחד בצפת לא היו אחרים, היום יש עשרה רק בגליל והקשר בינם ובין צדיקים הוא מקרי בלבד אבל הם מפרנסים סביבם המון "דתיים".
כל ההמצאות החדשות של כשרות על אקונומיקה ונייר טואלט והשגחות שונות ומשונות נעשו אך ורק לסדר מקורבים בג'ובים ואין בינם לבין כשרות אמיתית שום קשר, לדוגמה, השאלה של כשרות לפסח של הסיגריות בגלל הדבק עלתה כבר בשנות השישים לדיון אבל אז עסקו בה רבנים בעלי שיעור קומה אמיתי כמו הרב סולובייצ'יק מניו יורק והרב שאול ישראלי מכאן וכשהוברר שהדבק הוא מעמילן תפוחי אדמה ירדה השאלה מן הפרק, גם כיום הדבק הוא אותו דבק ממתי תפוחי אדמה אינם כשרים לפסח???.
היו אילו רק מעט דוגמאות אבל יש עוד רבות ומגוונות לכושר ההמצאה של המימסדים המנצלים אותנו בשם שמיים כאילו.

נערך לאחרונה ע"י sason_g בתאריך 05-04-2007 בשעה 15:33. סיבה: טעות כתיב
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:57

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר