09-04-2007, 15:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.06
|
|
אני אהבתי את השיר
הוא מדבר בשפה הכי פשוטה שיש ואומר: אני רוצה אותך, אני זקוק לך, אני אוהב אותך, בלי משחקי אגו.
אני דווקא לא מסכימה עם התגובה הראשונה של NERAHA. אני לא חושבת שאתה פוגע בה. הייתי רוצה להראות לך מה אני הבנתי כשקראתי את השיר. דרך אגב, קראתי אותו 4 פעמים. המטאפורות ובמיוחד הפזמון יפים לפי דעתי.
בית א':
זה שוב אני דופק לך בדלת
גשם כועס בוכה איתי יש פה כעס שלה עליך, והגשם בוכה איתך
זה שוב אני אז הכניסיני
רק מלראות, אותי, זה כבר מכאיב זו שורה שלא כל כך הבנתי אותה. לא הבנתי מי עושה מה - מי כואב, מי רואה. אני חושבת שמדובר פה על שני הצדדים: גם כשאתה רואה אותה כל כך מרוחקת - זה מכאיב. גם לה מכאיב מאוד רק מלראות אותך, אולי בגלל שפגעת בה כל כך.
את הבית הזה מאוד אהבתח. מבחינתי כאילו שני המשפטים - השני והרביעי - כאילו מושלכים עליה. קצת קשה להסביר. זה כאילו אתה מדבר ורואה דרך העיניים שלה את רגשותיה.
פזמון:
גופך ירעד איתי בגלל שהיא כל כך אוהבת אותך, היא מרגישה שקר לך מאוד - הרי אתה עומד בגשם - אז ברור שגם לה קר, אפילו אם היא לא בגשם. היא מרגישה אותך בגופה ובכל נימי נפשה.
אז תחבקי אותי
שלא תתקררי - היא יוצאת אל הגשם רק כדי לחבק אותך, שלא יהיה לך קר, ואתה דואג לה: שהיא לא תתקרר מהגשם.
ואז הכל בגללי אם היא תתקרר - אתה הסיבה. אתה אשם. בעיניך. לא בהכרח בעיניה.
בית ב':
זה שוב אני יודע שטוב לך
אך משיריי את רק תבכי כשהיא תראה איך אתה מרגיש אליה מבפנים, בתוך ליבך, את כל הכאב שלך רק בגלל אהבתה, היא בטוח תבכה. היא פשוט לא יודעת על כל האהבה הנמצאת שם.
זה שוב אני אומר לך שלום - לפי השורה הבאה המילה "שלום" היא משהו מאוד קטן מתוכך שאתה נותן לה. אתה מוכן לתת לה הכל, אבל אולי היא לא יכולה כרגע להכיל את כולך, אז אתה נותן לה רק מה שהיא יכולה לעכל כרגע.
אבל מחר אתן לך אותי אני אתן לך את כל כולי - רק תבקשי.
פזמון:
גופך ירעד איתי
אז תחבקי אותי
שלא תתקררי
ואז הכל בגללי
זה שוב אני ניסיתי הכל כבר
זהו שיר אהבה יפיפה בעיני.

אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...
|