לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-04-2007, 05:06
  תומסון תומסון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.08.06
גיבוש יהל"ם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alachover1 שמתחילה ב "שביזות+שאלות על גיבוש יהל"ם"

אני עכשיו באימון מתקדם. גם אני חשבתי בדיוק כמוך, לגבי גיבוש יהל"ם.
למען האמת, הוא לא היה כזה קשה. ולפי מה שהבנתי מחזור לפני (אני נוב06, אז אוג 06) הגיבוש היה הרבה יותר קשה.
לגבי מה שעבר בגיבוש. יום ראשון בבוקר תצטרכו ללכת למגרש שמול ה"קניון" עם הקיטבג ב' ועוד כל מיניי דברים. (כבר בחלק הזה האנשים פורשים זה חתיכת מסע מהפלוגה שלא תחשוב שזה קל) אחרי שהגעת עם הציוד משאירים שומר וכולם הולכים לקניון למבחנים כללים. מה הולך במבחנים ? בעיקר דברים שאתה לא צריך להתכונן, תיהיה אתה.
אחרי זה הולכים למתחם האוהלים (עוד מסע מחשל).
מחלקים אותכם לצוותים ואוהלים ותקבלו 3 מפקדים יהל"מניקים. באמת שפיצים אחד אחד. אוכלים שותים ויוצאים למסע הראשון. אצלנו בצוות היה משהו שואתי באמת ברמות שהיינו צריכים לסחוב גם את הפק"לים (קשר,מים,אלנוקה) וגם את שקי החול שיחלקו לכם. בצוותים אחרים זה או שק חול או פק"ל.
המסע לא קל, 4 ק"מ בערך עם עליה ופודרה וקצב מהיר. חוזרים למאהל וישאלו מי לא מסוגל לעשות עוד מסע כזה. לאחר מכן יקחו אותכם לעוד מסע של 2-3 ק"מ קצב מהיר אבל מי שחזק בראש ישאר.
חוזרים והולכים לישון, אין מקלחת כל הגיבוש.
קמים בבוקר אוכלים ויוצאים לעוד מסע קטן של 2 ק"מ ככה עד שמגיעים לאיזור העינויים. שם יתחילו איתכם אלנוקה סוציומטרים, ספרינטים בלי סוף, סדרי הגעה כל השטויות ששמעתם שיש בכל גיבוש. אחרי זה זחילות, בשעון שלי זחלנו 59 דק' (הוא חס עלינו בדקה יש !!) זוחלים וזוחלים באמת עד צאת הנשמה (הרבה מאוד פורשים בחלק הזה) אחרי זה עשינו איזה חידה כזאת. ואז הלכנו להרכיב אוהל 12, פעם אסור לדבר, פעם רק לאחד מותר, פעם רק ל2. וכל מיניי סיטואציות מוזרות. אחרי שחשבתם שזה נגמר וחוזרים למאהל מגיע הסיוט, עוד שעה של זחילה והפעם בלי מים! הגרון שלכם יהיה יבש ומלא חול אתם תרצו להתאבד. אחרי שסיימתם לזחול תעמיסו עליכם את השקי חול ותצאו לעוד מסע של 2 ק"מ, עם עצירה בק"מ כדי לשתות. אחרי זה יש את העליה למאהל, אל תתיאשו !
לאחר מכן תאכלו ארוחת צהרים. בסיומה תעמיסו שוב את כל הפק"לים עליכם וייאמו עליכם בעוד מסע שלמרבה המזל יסתיים בקניון. שם תעשו כל מיניי דברים שלא אוכל לפרט עליהם. בערב תחזרו למאהל, תאכלו ארוחת ערב ואז תצאו למסע האחרון להיום. לא זוכר כמה ק"מ הוא אבל הוא היה קשה ברמות, קצב מטורף באמת קצב כמעט כמו ריצה וגם ככה אתם תהיו עייפים. מגיעים לאיזה מקום מורידים את השקי חול (תודה לאל!) וממש קצב שקרוב לריצה איזה 2 ק"מ הלוך ו2ק"מ חזור. חוזרים שותים מנוחה קטנה של 10 דק' מעמיסים את השקי חול ואז מסע של 2 ק"מ לבסיס תכנסו אליו מהכניסה המערבית ואז לראשונה תראו את החניון של הD9 והפומ"ות לא להתרגש.
חוזרים לישון ואז בבוקר מתחילים לרוץ עם הסירות גומי. שואה באמת שואה. מסיימים עם זה עוד כמה טיזוזים קטנים ואז חבר'ה סיימתם את החלק הפיזי. בהצלחה בראיון אישי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-04-2007, 12:45
  SX123 SX123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.05.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי תומסון שמתחילה ב "גיבוש יהל"ם"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי תומסון
אני עכשיו באימון מתקדם. גם אני חשבתי בדיוק כמוך, לגבי גיבוש יהל"ם.
למען האמת, הוא לא היה כזה קשה. ולפי מה שהבנתי מחזור לפני (אני נוב06, אז אוג 06) הגיבוש היה הרבה יותר קשה.
לגבי מה שעבר בגיבוש. יום ראשון בבוקר תצטרכו ללכת למגרש שמול ה"קניון" עם הקיטבג ב' ועוד כל מיניי דברים. (כבר בחלק הזה האנשים פורשים זה חתיכת מסע מהפלוגה שלא תחשוב שזה קל) אחרי שהגעת עם הציוד משאירים שומר וכולם הולכים לקניון למבחנים כללים. מה הולך במבחנים ? בעיקר דברים שאתה לא צריך להתכונן, תיהיה אתה.
אחרי זה הולכים למתחם האוהלים (עוד מסע מחשל).
מחלקים אותכם לצוותים ואוהלים ותקבלו 3 מפקדים יהל"מניקים. באמת שפיצים אחד אחד. אוכלים שותים ויוצאים למסע הראשון. אצלנו בצוות היה משהו שואתי באמת ברמות שהיינו צריכים לסחוב גם את הפק"לים (קשר,מים,אלנוקה) וגם את שקי החול שיחלקו לכם. בצוותים אחרים זה או שק חול או פק"ל.
המסע לא קל, 4 ק"מ בערך עם עליה ופודרה וקצב מהיר. חוזרים למאהל וישאלו מי לא מסוגל לעשות עוד מסע כזה. לאחר מכן יקחו אותכם לעוד מסע של 2-3 ק"מ קצב מהיר אבל מי שחזק בראש ישאר.
חוזרים והולכים לישון, אין מקלחת כל הגיבוש.
קמים בבוקר אוכלים ויוצאים לעוד מסע קטן של 2 ק"מ ככה עד שמגיעים לאיזור העינויים. שם יתחילו איתכם אלנוקה סוציומטרים, ספרינטים בלי סוף, סדרי הגעה כל השטויות ששמעתם שיש בכל גיבוש. אחרי זה זחילות, בשעון שלי זחלנו 59 דק' (הוא חס עלינו בדקה יש !!) זוחלים וזוחלים באמת עד צאת הנשמה (הרבה מאוד פורשים בחלק הזה) אחרי זה עשינו איזה חידה כזאת. ואז הלכנו להרכיב אוהל 12, פעם אסור לדבר, פעם רק לאחד מותר, פעם רק ל2. וכל מיניי סיטואציות מוזרות. אחרי שחשבתם שזה נגמר וחוזרים למאהל מגיע הסיוט, עוד שעה של זחילה והפעם בלי מים! הגרון שלכם יהיה יבש ומלא חול אתם תרצו להתאבד. אחרי שסיימתם לזחול תעמיסו עליכם את השקי חול ותצאו לעוד מסע של 2 ק"מ, עם עצירה בק"מ כדי לשתות. אחרי זה יש את העליה למאהל, אל תתיאשו !
לאחר מכן תאכלו ארוחת צהרים. בסיומה תעמיסו שוב את כל הפק"לים עליכם וייאמו עליכם בעוד מסע שלמרבה המזל יסתיים בקניון. שם תעשו כל מיניי דברים שלא אוכל לפרט עליהם. בערב תחזרו למאהל, תאכלו ארוחת ערב ואז תצאו למסע האחרון להיום. לא זוכר כמה ק"מ הוא אבל הוא היה קשה ברמות, קצב מטורף באמת קצב כמעט כמו ריצה וגם ככה אתם תהיו עייפים. מגיעים לאיזה מקום מורידים את השקי חול (תודה לאל!) וממש קצב שקרוב לריצה איזה 2 ק"מ הלוך ו2ק"מ חזור. חוזרים שותים מנוחה קטנה של 10 דק' מעמיסים את השקי חול ואז מסע של 2 ק"מ לבסיס תכנסו אליו מהכניסה המערבית ואז לראשונה תראו את החניון של הD9 והפומ"ות לא להתרגש.
חוזרים לישון ואז בבוקר מתחילים לרוץ עם הסירות גומי. שואה באמת שואה. מסיימים עם זה עוד כמה טיזוזים קטנים ואז חבר'ה סיימתם את החלק הפיזי. בהצלחה בראיון אישי.

העלת בי נשכחות.
לי היה מסע אוהל 12 ועוד התרגיל המפורסם שבו רצים במעלה גבעה וכל אחד שחוזר לוקח איתו ביד עוד אחד ורצים הכל שוב עד שכולם רצים ביחד.

לטירון השבוז, קל להפיל את השביזות שלך על זה שאתה בהנדסה ולא בגבעתי, כמו שנאמר אתה שבוז מהצבא ולא מהנדסה, אגב התנאים של הבסיס לטירונים הם מעולים, שמעתי גם ששיפרו את האוכל.
עם גישה כמו שלך ליהל"ם לא נראה לי שתגיע אז תשתדל לשנות גישה ומהר.

לגבי המטבחים- הם אכן שואתיים מסכים בכל מילה, מצד שני אחרי זה כל מטבח אחר בצבא קטן עליך, מניסיון. קח את הכל כהתנסות חדשה, לא תהיה לך הזדמנות שנייה.

אל תקשיב לכל האנשים שאומרים "חבר שלי התגייס לגולני, יש לו חדר וילה, מפקדים טובים, הם הולכים על אזרחי ואוכלים מקדונלס כל היום. אה ויש להם שעתייים ט"ש וארבע שעות שק"ם!"
תמיד יהיו כאלה והם כולם מזייינים במוח. טירונות קרבית היא טירונות קרבית וגם אם נראה לך שבמקומות אחרים זה קל יותר אתה תתבדה די מהר.

שיהיה בהצלחה בהמשך ותהיה גאה באיפה שאתה בלי קשר למה שאחרים אומרים לך כי הם פשוט לא יודעים על מה הם מדברים.
חיפושים בפורום יעלו לך כאן מור"קים רבים על החיל ודיונים קודמים שנערכו בנושא שביזות הטירונים בבהל"צ.

קח הכל בקלות, זה אולי לך נראה לך אבל כמה שיהיה קשה לעשות טירונות קרבית הוא אחת הבחירות החשובות שעשית עד עכשיו ומוקדם מידי כדי להתחרט.

חג שמח!
ישן 08-04-2007, 12:17
  kicho kicho אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.08.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alachover1 שמתחילה ב "שביזות+שאלות על גיבוש יהל"ם"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי alachover1
התגייסתי במרץ 07 להנדסה
בהל"צ זה פשוט חור שאי אפשר לתאר,אשכרה גהנום
כול מי שנמצא שם,מראשון הטירונים ועד אחרון הקצינים-אין אחד שרצה להגיע לשם
רציתי גבעתי-קיבלתי הנדסה..
כבר יצא לי לצרוח עד מתי מרץ 07 בבסיס אחרי שיצאתי מהתורנות מטבח,למזלי מפקד הגדוד שמע אותי וריחם עלי ורק זיין לי את השכל כמה שאני צעיר..
האנשים שאיתי סבבה,חומר אנושי מעולה,אבל קשה לי בלי הבית/אמא/כלב/חברה..לישון 5 שעות ביום,לקבל פקודות..
קשה להתרגל
אבל בקטנה,זה מה יש ועם זה נסתדר
אנ מתכנן לצאת לגיבוש יהל"ם-איך הוא?אפשרי?כמה אחוזים בערך מסיימים וכמה מתקבלים?מה אורכו?

בהל"צ חור ? נכון,זאת עובדה..אבל רק מבחינת המיקום שלו.בתכלס,התנאים של הבסיס הזה מעולים! כן,גם לטירונים כמוך.ואל תכליל ותגיד " ...עד לאחרון הקצינים" ,כי יש לי שם חברים בתור מ"כים , מ"מים שמאד מרוצים מהבסיס.עד שלא תסיים מסלול ,בהל"צ תמיד יזכר לך בתור גיהנום , כי אתה זוכר אותו מהיותך טירון .אבל תראה שאם תחזור אליו לקורס מ"כים ואחרי זה "חץ כחול" או לא יודע איזה קורס,תראה שהבסיס הוא באמת אחלה של מקום.

ואתה שבוז? אוי מסכני שלי ( מצטער עם הציניות,אבל זה דורש ) .
מה חשבת ? שאתה תגיע לטירונות ותשב רגל על רגל ותגרבץ בביצים ? תפקידה של הטירונות זה להפוך אותך לממושמע,שתדע לקבל פקודות...,שיהיה לך "רע" על הנשמה...קצת לבחון אותך.בוא אני אגלה לך סוד קטן , הימים שתסגור בטירונות...הם כלום לעומת המשך השירות שלך.כמה כבר אתה סוגר שם ? 14 ? 21? נכון,זה קצת משביז ,אבל אתה בחרת בקרבי! אתה צריך לדעת שככה זה..כל הזין! חוץ מזה שכמו שאמרתי,יהיו לך תקופות יותר ארוכות בצבא ( 28 , 35 וכו' וכו' , תגלה שתגיע לקו/מלחמה) .

דבר אחרון ולא פחות חשוב ... יצאת מהמטבח וצעקת "עד ... ? " המשפט הזה הפך להיות יותר מידי נפוץ אצל צעירים כמוך.חזל"ש את עצמך ומהר! כמו שהמב"ס שלנו אוהב להגיד " אל תגיד שהייתי צעיר רצתי..,רוץ! והיה צעיר!! "

אז אחי,תכלס...זאת טירונות,הבסיס של הבסיס של הפיכתך מאזרח ללוחם,בנאדם שמסוגל להרוג.קח תמיד הכל ברוח טובה ותמיד תנסה להבין את המשמעויות של הדברים שנותנים לך לעשות,שפוקדים עליך..אתה מתגעגע לכלב,חברה ? זה טוב להתגעגע ! אבל שזה לא ישפיע עליך ! הם שמה,אתה תראה אותם שתצא!

בהצלחה,וד"ש ממני לסמלים שלכם :]

ישן 08-04-2007, 16:02
  משתמש זכר Black Mammmba Black Mammmba אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Black Mammmba Facebook profile

ציטוט:
במקור נכתב על ידי alachover1
התגייסתי במרץ 07 להנדסה
בהל"צ זה פשוט חור שאי אפשר לתאר,אשכרה גהנום
כול מי שנמצא שם,מראשון הטירונים ועד אחרון הקצינים-אין אחד שרצה להגיע לשם
רציתי גבעתי-קיבלתי הנדסה..
כבר יצא לי לצרוח עד מתי מרץ 07 בבסיס אחרי שיצאתי מהתורנות מטבח,למזלי מפקד הגדוד שמע אותי וריחם עלי ורק זיין לי את השכל כמה שאני צעיר..
האנשים שאיתי סבבה,חומר אנושי מעולה,אבל קשה לי בלי הבית/אמא/כלב/חברה..לישון 5 שעות ביום,לקבל פקודות..
קשה להתרגל
אבל בקטנה,זה מה יש ועם זה נסתדר
אנ מתכנן לצאת לגיבוש יהל"ם-איך הוא?אפשרי?כמה אחוזים בערך מסיימים וכמה מתקבלים?מה אורכו?

אך אך אך. עוד מקרה קלאסי.

ראשית ברוך הבא למשפחת ההנדסה. אתה עוד צעיר, אך אינך יודע מה יש לך בידיים.
זה אולי עצוב עבורך עכשיו. רציתי גבעתי אבל קיבלתי הנדסה.
הצבא שם אותך איפה שהוא צריך אותך, כאשר אפשר הוא מתחשב בך וכאשר המצב אינו מאפשר אז לא תמיד הכול לקראתך.. את המנוח הזה אני הייתי ממליץ לך להדפיס ותשים ליד התמונה של החברה שלך. ככי ככה זה בשירות.

זה שתעמוד "עד מתי" אף אחד לא יבוא ויעזור לך בו הרגע. כי מצעקות לא תבוא הישועה

במקום זה. תנסה ללמוד ב 4 חודש הללו. כמה שאתה יכול. תעשה את גיבוש יהל"ם.
אם תיהיה איכותי תעבור. אם לא תאשר בגדודים. לא נורא, היו לפני כאלה וגם אחריך. אתה לא מיוחד.

נראה אותך כאן בעוד שנה, אם תצא לקורס מ"כ או שתחזור לבהל"ץ בשביל הכשרות אחרות. אתה תראה שהגישה שלך לבהל"ץ תשנה.

כמו כן מה עם הבריכה? השיפוץ מתקדם ? אני מעוניין להגיע עוד איזה חודשיים לקורס

דרך אגב אם יש לך שאלות או דברים שאתה מעוניין לדעת, בשביל זה אנחנו כאן.

"שאלוהים ירחם על אויבי,כי אני לא ארחם עליהם,,-גנרל ג'ורג' סמית' פטון

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:33

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר