לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-04-2007, 19:57
  stinger360 stinger360 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.05.04
דילמה - קורס חובלים

שלום!
שבוע שעבר בגיבוש חובלים האחרון התקבלתי לקורס חובלים. עכשיו אני נמצא בחתיכת דילמה והייתי רוצה לשמוע מאנשים קצת את דעתם. סליחה מראש על החפירה...

יש מולי עכשיו 3 אופציות:
להיכנס לקורס ולנסות להצליח בו- הבעיה בזה היא שכרגע, המוטיבציה שלי לא כזאת בשמים כי האמת שאני לא מבין מה ההתלהבות הגדולה מחובלים... עושים קורס קשה בטירוף שהרבה מאוד עפים ממנו, בשביל להיות מפקדים על כלי שייט... לפי מה ששמעתי אין הרבה אקשן ופעילות בזה (חוץ מבצוללות שעל זה פשוט אני לא יודע כלום) אלא הרבה בט"ש, תרגולים ושחיקה (אני לא מבין מה ההבדל הגדול בין להיות חובל לבין להיות איזה מ"מ בחי"ר... אותו סוג של פקודים פחות או יותר וגם אותה סוג של עבודה- המון בט"ש ופה ושם פעילות שהיא יותר מעניינת... לפי מה ששמעתי פעילות מבצעית תכלס היא די נדירה). לא שיש לי בעיה לעשות בט"ש פשוט אם ככה אז עדיף שאני אלך לקצונה בחי"ר... יותר קל לעבור ועבודה שיותר מתאימה לי.

להתקבל ולחתום ויתור- הבעיה בזה היא הרבה חוסר ידע שיש לי לגבי אופציות לנפילה. אני עדיין לא סגור על זה שנופלים טוב ושאלה שלא ברורה לי היא אם אפשר עדיין לעשות גיבושים מתוך היחידות שנפלתי אליהן... נגיד לעשות גיבוש יחטיו"ת אחרי שנפלתי לצנחנים... זה במידה ולא ילך לי טוב בשבוע ראיונות.

לחתום ויתור עכשיו- ככה אני אקבל גיבושון שלדג (את כל השאר אני לא רוצה) שכנראה דרכו אני לא אתקבל (אני אנסה אבל צריכים להיות ריאלים) ואחריו אני אנסה ראיון אגוז. במידה וכל זה לא ילך אני אגיע לצנחנים ואעשה גיבוש יחטיו"ת ואקווה לטוב... זאת בעצם אופציה עם הכי הרבה אי וודאות אבל היא יותר ישירה לכיוון שאני מחפש (סיירת, פעילות וכו'..).

*זה לא שאני מחפש יריות ואש ודם אבל אני כן מחפש לעשות דברים בשירות שלי ולא לעשות בט"שים ותרגולים כל היום. ואם כבר בט"ש אז אני מעדיף בחי"ר...

סליחה על החפירה אבל זה ממש חשוב לי והייתי רוצה לשמוע את דעתכם.. במיוחד לאנשים עם קצת נסיון בצבא (עידו?). תודה מראש...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-04-2007, 20:17
  IsraelAtHeart IsraelAtHeart אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.12.06
דעתי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי stinger360 שמתחילה ב "דילמה - קורס חובלים"

אוקיי אז דעתי הכנה..
קודם כל דבר ראשון - אל תמשיך בחובלים. לא רק שאין לך מוטיבציה להגיע לשם, אתה אפילו לא מבין מה הטעם בלהיות חובל - המקום הזה לא בשבילך.

עכשיו, לדעתי האפשרות הטובה ביותר היא האפשרות השלישית.. ואני אסביר גם למה.
לא חושב שמישו שנופל מקורס חובלים, וכנראה נופל בשלבים מתחילים (כי אתה תרצה להגיע לחי"ר ולא להתקע בחובלים אז תמהר לחתום ויתור), מגיע לאיזה סיירת או למשו אצילי... במקרה הטוב הוא נופל לאחד גדודי החי"ר אם יש מקום.
האפשרות השניה היא טובה, אולי לשלדג לא תגיע באמת (כמו שאמרנו, ריאלים - הגיבושון הכי קשה שיש וגם הכי נוקשה בגלל שכמעט ואין מתקבלים כי הוא גיבושון השלמה) אבל ציון טוב משני הגיבושים יתן לך סיכוי גדול להגיע לאגוז.. וגם אם לא אגוז - עדיין ישאר לך האפשרות לצנחנים ולגדודים ואז גם ליחט"יות - כלומר לא הפסדת שום דבר.. לדעתי אפשרות הרבה יותר טובה מהאפשרות השניה... וגם אתה יותר פעיל אתה הולך לעוד גיבושים זה נותן לך עוד מושג על הצבא ועוד קרדיט.. לדעתי זה אחלה..

אני הייתי חותם ויתור עכשיו במקומך - בגלל מה שאתה רוצה ומה שאתה מחפש לעצמך זה הכל.
בהצלחה.

גדס"ר צנחנים, מרץ 08.

ישן 05-04-2007, 22:49
  stinger360 stinger360 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.05.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי תמיר20 שמתחילה ב "מקבלים שבוע ראיונות אבל לא..."

זה לא ראיונות... זה ראיון אחד וזאת הבעיה... ראיונות אני יכול לקבל בכל שלב זה פשוט תלוי מתי נפתחים צוותים ביחידות המראיינות - לפי זה יש ראיונות.

למה לא 669? 669 היא יחידה מאוד טובה וגם מעניינת אבל הקטע הוא שהיחידה פעילה בעיקר בזמן מלחמה, ובזמן שלום, לפי איך שזה נראה הם די יושבים על התחת (עם אחלה תנאים לפי מה שהבנתי) או מטפלים בנפגעי ת"ד ומטיילים הזקוקים לחילוץ...
לא מדבר אליי ממש הקטע הזה... הייתי רוצה משהו שהוא יותר קרבי וצבאי ופחות חילוץ או רפואה. יש אנשים שבשבילם זה יכול להיות אחלה להתקבל... אני ממש מבין אותם אבל לי זה לא מתאים.

לגבי המוטיבציה, אם הייתי יודע שאני הולך לשירות מלא בפעילות מעניינת אז הייתי באמת מוכן ללכת על זה... אבל אני לא רואה איך אני אלך על קורס כל כך ארוך וקשה בשביל לדעת שבסוף הדרך אני אעשה בט"שים כל השירות... חלק מהסיבה שפתחתי את האשכול הייתה להבין למה לי חובלים? מה טוב בשירות שלהם לעומת קצין חי"ר?

נערך לאחרונה ע"י stinger360 בתאריך 05-04-2007 בשעה 22:51.
ישן 09-04-2007, 18:06
  manson manson אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.05.05
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי stinger360 שמתחילה ב "manson אני מניח שאתה נפלת..."

אני נפלתי בסוף הימ"פ..

דבר ראשון הימ"פ זה קשה אמנם אבל דווקא יותר כיף ממה שאתה חושב זה חוויה אמיתית..
ויש שם אמנם קטעים מבאסים רצח אבל גם מאוד מהנים..אצלי זה נורא פיתח אהבה לים למרות שזה משהו שלא היה קשור אלי יותר מדי..

אמנם זה נורא תלוי בקשרים ותיזמונים אבל הרוב אצלנו נחתו במקומות מאוד טובים..
אגוז עורב גבעתי פלסר גולני עורב נח"ל עוקץ זיק מורן יהל"ם פלס"ר שיריון
וכו וכו וכו..רק דבר אחד לפני שאתם מגיעים לשבוע ראיונות תהיו בטוחים שיש שם דברים שמעניינים אותכם אם אתם רוצים חי"ר (ואל תהיו באשליה של מגלן דובדבן צשבוע ראיונות זה קצת עבודה בעיניים)
תלכו מראש לאחת החטיבות ושם תבקשו ראיונות או אפילו תעשו גיבושים בכל מקרה הדרך תהיה יחסית סלולה ליחטיות..

ישן 09-04-2007, 18:49
  LoneWolf LoneWolf אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.05
אלון,

למה אתה הולך עם הראש בקיר? אם אתה במילא חותם ויתור עכשיו, למה לא גיבוש צוללות? לפי מה שהבנתי הוא יותר קל מגיבוש שלדג...(וכן, בוא נהיה ריאלים..אין מצב שאנחנו עוברים לשלדג דרך הגיבוש השלמת מחזורים הזה..)

אני כנראה אלך על הדרך הזאת, הציעו לי את שניהם (שלדג צוללות)..וכנראה אבחר בצוללות כדי להגיע לראיון אגוז. (אגב, שאלה לפורום, זה באמת בדוק שאני מקבל ראיון אגוז אם אני אסיים את גיבוש ההמשך של צוללות?)
מקסימום נעשה עוד גיבוש ביחד חח (:
חוץ מזה, למה לקחו אותך לקורס אם המוטיבציה שלך נמוכה לגמרי? לא אמרת את זה למפקדים שלנו בראיון האישי וכל הפסיכולוגים שדיברו איתך כל היום ? P:

ישן 09-04-2007, 19:16
  LoneWolf LoneWolf אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.05
אבל דווקא הסבירו לנו שבט"ש זה לא בהכרח משעמם.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי stinger360 שמתחילה ב "מה קורה איתי?"

תכלס אם הייתי עובר לקורס, הייתי מבקש להיות בדבורים/דבורות. כמה שזה "בט"ש"..הם אלו שמסכלים את כל ההברחות דרך הים וסה"כ זה לא כזה משעמם..(ככה לפחות הסבירו לנו ביום הראשון בסיור בנמל). אבל אתה כן צודק בזה שהסטי"לים למשל הם בעיקרון "ספינות מלחמה" ולא עושים הרבה בזמן שלום (שוב, ממה שהסבירו לנו בגיבוש)..אבל אנחנו במזרח התיכון אז לך תדע מתי יהיה כיף ומתי משעמם

אני חושב שעשית נכון - לחתום וויתור עכשיו. ממה שהכרתי אותך בגיבוש, זה לא ממש אתה להתחיל את הקורס מבלי כוונה לסיים או להשקיע ולתכנן על השבוע ראיונות הזה...

הגיבוש צוללות (גם שלדג אגב) אמור להיות מתישהו במאי. ב-10 לחודש מדור סיירות אמורים לחזור לעבוד..ככה שאז אני אוכל לפקסס להם את הבחירה לגיבוש ולקבל את הזימון..

מקווה לראות אותך שוב בבה"ד! אבל בגיבוש צוללות, ולא בקורס חובלים P:

ישן 09-04-2007, 19:31
  חתול מסטול חתול מסטול אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.04.06
שמע אחי

ההשוואה בין קצין חי"ר לחובל היא לא נכונה. במהלך הקורס תעשה תואר ראשון , דבר שלא ייצא לך לעשות בשום מקום מלבד קורס טייס ועתודה. אם אתה אוהב את הים ויש לך רצון לשרת בו ולפקד על אנשים זה בשבילך.
אתה צריך להבין שחובל הוא קצין שרוב עבודתו היא בים אך בניגוד ל-ש13 הוא לא מסתער ונלחם.הוא עוסק במקצוע שהוא למד במגמה שלו (אגב,איזה מגמה אתה?).
קצין קרבי ביבשה נלחם ומתכנן מבצעים ,בתאכלס הוא נלחם ומסכן את חיוו, המון אקשן בניגוד לחובל שלרוב הוא תפקיד משעמם.
בתור אחד שעבר גדנע חובלים בקיץ שעבר הבנתי שמתאים לי יותר האופי של ש13 מאשר חובלים.
רוב הזמן במהלך ההכשרה ועד שתגיע לפיקוד בכלי שייט אתה תלמד ותעשה קיטנה פחות או יותר,
דיברתי עם הרבה חבר'ה מהקורס וזה הרושם שקיבלתי מהם, לפחות בשלב הראשוני של הקורס. אז אם אתה חושב על כיוון של סיירת חובלים באמת לא בשבילך. אתה תפרוש/תופרש במוקדם או במאוחר עם מוטיבציה ואופי כזה.
מה שאני מציע לך זה לא לחתום ויתור לפחות עכשיו, תחפור חפירה רצינית בכל מה שקשור לקורס ואז רק אם תהיה בטוח במאת האחוזים שזה לא בשבילך, תחתום. אל תשכח שאחוז קטן מאוד מצליח להגיע לקורס,
אם הגעת כנראה שיש בך משהו, חבל לזרוק את זה לפח כל כך מהר בגלל חוסר ודאות, דבר שאולי אולי תתחרט עליו בעתיד. שיהיה בהצלחה
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:26

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר