14-04-2007, 20:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.03.07
הודעות: 49
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shnuk
הכל אני רוצה ללמוד לבשל
|
2-4 מנות של באפלו ווינגס ( מתכון של דיוויד לוי, השף של מסעדת "אוונגרד" ברמת החייל )
חמש דקות הכנה:
החומרים:- 20 כנפי עוף נקיות
- 2 כפות שום כתוש
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סויה
- 1/2 כפית טבסקו
- קורט מלח
- קורט פלפל
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים חוץ מכנפי העוף ומשרים את הכנפיים במרינדה שנוצרה.
2. צולים את הכנפיים בתנור מעל רשת בחום גבוה של 250 למשך 15 דקות או על גריל פחמים.
3. מחממים את המרינדה שנותרה ויוצקים מעל הכנפיים הצלויים ומגישים.
ספגטי ברוטב עגבניות פשוט ( הרוטב ל2-4 מנות ) 20 דקות וזה מוכן:
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- בצל קטן חתוך
- כמה שיני שום פרוסות
- 1/2 ק"ג עגבניות טריות או קופסא של עגבניות חתוכות לקוביות ( "טל וטרי" למשל )
- פלפל, מלח, כמה עלי בזיליקום אם יש
- כמה זיתים ( בלי גלעין )
לפסטה:
כל פסטה שתרצה, לא חייב ספגטי, חשוב לשמור על יחס של ליטר מים וכפית מלח לכל 100 גרם פסטה.
אופן ההכנה
הרוטב
מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הבצל חתוך עד שמזהיב, מוסיפים את פרוסות השום.
כשמתחילים להריח את השום ( אחרי דקה שתיים - לא יותר כי שום שנשרף נותן טעם מר ), מוספים את העגבניות ואת הזיתים.
מנמיכים את האש ומערבבים מדיי פעם. אחרי 20 דקות מוסיפים מלח פלפל וכמה עלי בזיליקום
ומבשלים על אש נמוכה עוד 3 דקות.
תוך כדיי שהרוטב מתבשל מכינים את הפסטה :
מרתיחים את המים בסיר, וכאשר המים רותחים מוסיפים את המלח.
לאחר רתיחה נוספת מכניסים את הפסטה ומבשלים עד שבאמצע פסטה נעלם הקו הלבן ( מבושל גם מבפנים ) על חבילת הפסטה לרוב כתוב כמה דקות זה
מסננים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב. - בתאבון!
_____________________________________
שדה טאזמנית - כי זה מה שקורה כשחיים עם השף.
|