לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-04-2007, 20:38
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
תרגיל מחשבתי:
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי zoharim שמתחילה ב "גם באחד הדברים הכי פשוטים שיש..."

מרצה פלשתינאי היה מציל סטודנטים וסטודנט ישראלי היה מצלם ומלהק בתקשורת.

מי היה ראשון לצייר את דמותו של 'הישראלי המכוער' מול 'הפלשתינאי האנושי'?

אההממ.. לא בכל פעם שמעליבים ערבי מדובר בגזענות. יש בזה אפילו מהגזענות לחשוב שבכל פעם שמעליבים ערבי מדובר בגזענות.. לא?

ולנושא החשוב באמת: "אביב גפן" ו"שירה"? נו, באמת.. מדובר בגיבוב מילים. לא כל מה שנכתב בפסקאות ובודאי לא כל מה שמנוגן בקול צרוד ראוי להקרא שירה! אם אתה רוצה לכתוב שירה - יש עשרות משוררים ומתרגמים עבריים הראויים לחקוי. מדביקי מילים מאביב גפן ועד ש.ארצי יש לנו בעודף.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-04-2007, 02:46
  zoharim zoharim אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.07
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "זוהרים זה לא כפר גמילה?"

אתה צודק, יכול להיות שאין כאן גזענות, רק שיש בעיה אחת : ממעקב אחר הודעות קודמות של המגיבים בדיון ניתן לראות שיש בכם שנאה לערבים, ממש כמו ששנאו יהודים במאה הקודמת.

אז תעשה לי טובה, אל תבלבל לי את השכל על כך שאין כאן גזענות, מקריאה של הודעות קודמות שלכם ניתן לראות שאתם מהטיפוסים שיאשימו את אהוד אולמרט בכל דבר מסכן שקורה במדינה וכו' וכו'...

באמת, לא צריך להסתתר.

האירוניה היא שאתם בטח עמדתם בצפירה של יום השואה , למרות שאתם מזכירים לא מעט אנשים מהמאה שעברה שדאגו בכל דבר קטן ואפשרי להאשים את היהודים.

גזענים כבר אמרנו?

ישן 19-04-2007, 07:43
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
אל תהיה ליצן
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי zoharim שמתחילה ב "אתה צודק, יכול להיות שאין כאן..."

יש כמובן גם גזענות בפורום אך זה ממש לא המקרה והאשמת אולמרט בכל דבר בוודאי ובוודאי שאין בה גזענות (אלא אם כן קיים זרם אנטיאולמרטיזמיות...). יש הבדל עצום בין ההאשמות כלפי היהודים בעבר ובהווה ובין השנאה שיש כאן לערבים (ושאני אישית אינני שותף לה. שנאה לא מוסיפה בריאות): ההאשמות כנגד היהודים באשר הם יהודים היו מופרכות מאליהן ואף סותרות זו את זו-היהודים (כולם!) הואשמו שהם רוצחי האל מחד ואבות הדתיות המונותואיסטיות מאידך (ע"ע וולטר), הם הואשמו שהם מלווי ריבית וקפיטליסטים נצלנים מחד (אף שרבים מהיהודים היו עניים מרודים) ושהם מובילי המרקסיסזם מאידך, וכו' וכו'. היהודים בגרמניה היו מיעוט קטן ונאמן (6000 יהודים נהרגו בשירות הבצא הגרמני במלחה"ע הראשונה) ובכל זאת הואשמו ב"תקיעת הסכין בגב האומה" ובמצבה הגרוע של גרמניה.
ואילו בישראל? בין היהודים לערבים יש סכסוך לאומי שורשי ואלים על חלקת אדמה קטנה. במצב מתמשך כזה ברור שתיתתפתח עוינות וקשה להגדיר אותה כגזענות. לרוב הישראלים אין בעיה עקרונית עם ערבים והם יסתדרו איתם יפה על בסיס אישי או בחו"ל. הבעיה היא שבישראל הערבים הפלסטינים הם מיעוט עוין (יש יאמרו שמבחינתם בצדק) שמזדהה עם מי שמבצעים פיגועים רצחנייים נגד יהודים ואף נוטל בהם חלק (בינתיים לעיתים נדירות).
אז אתה יכול לנוח מההשוואות המוטפשות.
ישן 19-04-2007, 08:56
  ha_miki ha_miki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.06.02
גזענות ?
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי zoharim שמתחילה ב "אתה צודק, יכול להיות שאין כאן..."

נכון אני שונא ערבים !
אני לא רק שונא אותם אני מתעב אותם !
אני רוצה שהם כולם פשוט יכחדו מהעולם. ואתה יודע למה אני חושב ככה ?
נכון כי אני כמו כל ישראלי אחר ראיתי מה הערבים עשו בארץ .
כשאני עולה על אוטובוס ישר אני סורק אותו לראות אם אני מזהה ערבים. (כי מה לעשות יהודים\נוצרים עדיין לא שמו על עצמם פצצה ועלו איתה לאוטובוס )
כשאני נכנס לקניון ישר אני נזכר למה המאבטח בודק אותי ( לראות אם אני ערבי מסוכן )
כשאני נכנס למסעדה שוב אני נזכר למה המאבטח בודק אותי (לראות אם אני ערבי מסוכן )
כשאני עובר ליד פח ברחוב אני מתרחק ממנו ( כי כבר התפוצץ פח זבל לידי ) (ותן לי להזכיר לך מי שם שם את הפצצה בתוך פח בלב פ"ת )
כשאני הולך באמצע רחוב ורואה ערבי או ערביה גם אני תוהה אם הוא ישלוף סכין וינסה לדקור אותי או סתם ילחץ על כפתור ואז אף אחד לידו כבר לא יחזור הביתה.
אז כן אם אתה לא מכיר את הסיטואציה הישראלית או שאתה סתם שונא את העם שלך אז אתה יכול לקרוא לי כמה שאתה רוצה גזען . אבל עד אז אני מעדיף להיות גזען וחי ולא הומניסט מת.
ואני חושב שגם אמא שלי תסכים איתי.

ד"א אם היינו יכולים לעשות שלום ולסיים את כל העניין הזה אני הייתי הראשון לקפוץ על זה .
אך מה לעשות אנחנו לא חיים באוטופיה.

ישן 20-04-2007, 11:29
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
ראשית, אני שמח שהסכמת כי אין מדובר בגזענות במקרה האמור.

שנית ובכדי להוכיח שאין מדובר בגזענות כלל - אני מוחה בתוקף על סיפוחו דהפקטו של אהוד אולמרט לאומה הערבית אשר בצעת! לא די לאומה הערבית הנאצלת כי הצמידו לה את ג'וחא - וכעת מצרפים לה אף את ראש ממשלתנו?

יש לבחון כל דבר לגופו ולא כל דבר מגוחך ניתן להשליך על האוייב. לדוגמא: פרץ.. עוד דוגמא.. נתת קודם.

לעניין הצפירה וכו': לא כל מי שאינו מחבב את האומה המנסה להשמידו במהלך מאה השנים האחרונות, המצהירה על כך בריש גלי והמבצעת טבח קטן כל אימת שמזדמן לה הדבר - הוא נאצי.
לא כל האנשים שאינם מעריכים את אלו המקצים כל משאב שהעניקו להם הטבע ואומות העולם, לרצח ורודנות - הם נאצים.. יש הטוענים אפילו כי מדובר בסוג של שפיות.

בכלל הרי להבדיל ממך - חלקנו כלל לא עומד בעת הצפירה שכן מי שאינו חושב כמוך משוייך כמובן לחרדים האלימים ואנטי ציוניים או לבריונים המשתמטים. [זו הייתה פינת הכעס - יען כי דימוייך קצת גלשו]

יתכן ומרוב רגישות לא התעמקת בדבר - אך הנאצים עשו דברים שונים 'במקצת'. גם האנטישמיות באירופה התבטאה במעט יותר מהטחת עלבונות בצבאות ובתרבות הרצח היהודים ובמחתרות הטרור העבריות ששמו להם למטרה להשמיד את גרמניה.

אולי אנו לא אנשים נחמדים, אך אם אנחנו 'מזכירים' לך את האנטישמיות, כנראה ולא למדת די על עברו של עמנו והסתפקת בלימוד עברך דרך מיקודיות ובבניית אמות מידה אנושיות דרך שירי איש המוסר אביב גפן ["מי זה שם הולך שיכור - זה ראש הממשלה" / ארומה ].

מגיע לך יותר מכך, במובן הטוב של המלה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:44

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר