לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-10-2004, 12:43
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי pazkor2005 שמתחילה ב "שאלה על כומתות.."

היום בטכסים,מסדרים,משפטים ובשמירה במקום יצוגי כגון כניסה לבסיס/מחנה או מחסומים (אם שומרים בלי קסדה) אבל בשמירה על מדי ב' בדרך כלל מאשרים גם כובע עבודה.
בעבר ההיסטורי,גם בארץ וגם בחו"ל היו חובשים כומתות בכל פעילות מחוץ למבנה (אלא אם יש קסדה)
בזמן של רפאל איתן כרמטכ"ל הוא החזיר עוד פעם את חובת חבישת כומתה לכל חייל על מדים, זה החזיק מעמד תקופה מסויימת. אני לא זוכר אם משה לוי ביטל את זה או רק אחריו.
התמונות שראית היו כנראה מנוכחות צה"ל בשטחים כשהוראה זו הייתה עדיין בתוקף.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-04-2007, 20:42
  mabkasmo mabkasmo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.09.04
עבר הרבה זמן מאז ההודעה שלי. (שנתיים וחצי)
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי oplo שמתחילה ב "מקפיץ"

והיום בעיצומו של השירות אני עדיין מאמין שלנוהל דוגמת זה יש הרבה מאוד השפעה. אבל, זה חייב להיות דבר רחב שיבוא לידי ביטוי בעוד תחומים.

עם כל הבעיתיות של רכבים לא ממוגנים בשטחים, הרכבים האלה וכל הגישה הזו של התגוננות והתבצרות יצרה תופעות שליליות רבות בפעילות וביוזמה של צה"ל לאורך השנים. מרב מיגון כבר שכחנו שהתקפיות זו דרכו של צה"ל. ההגנה היא האסטרטגיה לא הטקטיקה. (אני מקווה שלא טעיתי במושגים).

אני מפקד מחלקה עם הטנקים הישנים יותר שיש היום לצה"ל (סימן 2). ואני אומר בברור שאני מעדיף את הטנק שלי כמו שהוא ולא עם כל תוספות המיגון שיש היום לטנקי הסימן 2. אני מעדיף להיות נייד וגמיש יותר מאשר "ממוגן" ומגושם.

אין מיגון של 100% ולכן ברגע שאנחנו מבססים את כל שיטת הפעולה (או חוסר הפעולה) שלנו על מיגון אנחנו פשוט נמצאים במצב פסיבי וסטטיסטי מחכים לרגע שיפגע בנו הדבר שיחדור גם את המיגון "החדש" שלנו.

ובחזרה לעניין- יש מקום לנהלים כאלה אם הם באים כמגמה ושינוי תפיסתי בעוד כמה דרכי פעולה. צריך לחזור להיות צבא יוזם כמו שידענו ואנחנו עדיין יודעים להיות.
ישן 24-04-2007, 20:59
צלמית המשתמש של צנחן1
  צנחן1 צנחן1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.05
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי oplo שמתחילה ב "ואני יודע שזה לא נשמע טוב"

בתחילת האינטיפדה הראשונה היינו מוצבים באזור דרום הר חברון, והייתה הוראה לנוע עם כומתות על הראש ליצירת אפקט מרתיע ("הצנחנים נמצאים בעיר").

האפקט של הליכה עם כומתא על הראש הוא עצום, ולא סתם מג"ב הולכים תמיד עם כומתא ורק במקרים מיוחדים עם קסדה (הכומתא על הראש היא לא בגלל תנועה עם מדי א').

בכל מקרה זה תמיד מראה לי מוזר ולא במקום שחיילים עומדים במחסום על כביש ראשי (כמו בכניסה לירושלים או במחסום מכבים) עם קרמי וקסדה, ונוסעים על הכביש ברכבים ממוגני ירי, כאשר לידם נוסעות משפחות שלמות ברכב לא ממוגן וללא כל מיגון אישי.

קסדה על הראש כל הזמן משדרת חולשה ולא נחישות, קסדה צריכה להיות על הראש רק בזמן אירוע או בזמן שיש סבירות גבוהה להיתקלות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:53

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר