לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #9  
ישן 02-04-2007, 17:01
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,214
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי alomm שמתחילה ב "תודה"

קרא את הספר, חלקו הראשון בדיוק מנסה להוציא מראש תעשייתי של המאה ה- 20 ולהבין את אופן החשיבה של חברה חקלאית.
-החיילים הם הרי חקלאים מלידה בעצמם ויודעים לאפות לחם, לעבד חציר, לשחוט פרות וכו'.
- מנגד הם גם בעלי כושר טוב ויכולים לעבור 20-30 ק"מ ביום ברגל.
- הגעת לכפר בן X נפשות. היות והכפר מחזיק את עצמו כלכלית, לפני החורף הוא כולל ~100X מנות מזון לפחות: אתה מחרים אותו. אם התושבים כבר אספו את היבול- מצויין. אם לא- לא נורא, עובדים קצת. די לצבא גדול לזמן קצר, או לגדוד לזמן בינוני.
- אם אתה מפזר את הצבא ומניע אותו די מהר, אין לך בעיות אספקה.
סה"כ בעיות אספקה קלות יותר תו"כ תנועה (לפחות בשטח מיושב) וקשות ביותר בעת מבצעי מצור- בדיוק הפוך מהמצב כיום, בו אספקה מועברת מהעורף.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 05-04-2007, 12:42
צלמית המשתמש של נץ כחול
  נץ כחול נץ כחול אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.04.06
הודעות: 1,075
שלח הודעה דרך ICQ אל נץ כחול
מאוד נדיר?
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "צבאות של מאות אלפים היו דבר מאוד מאוד נדיר!"

להזכירך אחשוורוש הוביל צבא של בערך 400אלף לוחמים אשר מתוכם היו בערך איזה 60אלף פרשים מתוך צי של איזה 400ספינות אל תוך ממלכת יוון מפרס הרחוקה.
וזהו רק קרב תרמפוילאי

לגביי הטענה למה שאכלו בני ישראל במדבר:
לפחות ע"פ התנ"ך המאכל העיקר היה מן שגדל מתוך טל והיה לו טעם הדומה ללחם,אבל אני מניח שגם היו עופות מדבר גמלים וכ'ו...

אגב אם נסתכל להיסטוריה נראה כי המצביע חניבעל מקרתגו הצליח להתקדם רק בזכות השתלטות על שדות תבואה והזנת הצבא שלו(שכלל גם פילי מלחמה רבים מאפריקה)
כנ"ל סלאח א דין שהתמקם בקרני חיטין ודאג שהצבא שלו ישתה מהכנרת ויהיה מוכן למערכה כנגד הצלבנים שהגיעו מיובשים כמעט לחלוטין.

לרוב ע"פ ההיסטוריה רוב המערכות הגדולות התקיימו במקומות פוריים(אירופה/אסיה)ופחות במדבריות(אפריקה,מדינות ערב).
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
"אל תספרו לי על מספרים כי אם על דרכי המחשבה של המפקדים"-חניבעל ברקא

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 05-04-2007, 12:51
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
מה שהבאתה הוא סלט גדול של "עובדות" מערוץ ההיסטוריה
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי נץ כחול שמתחילה ב "מאוד נדיר?"

1. מי זה אחשוורוש? למיטב ידיעתי במגילת אסתר לא מסופר על פלישה ליוון.
2. מערכות התרחשו באיזורים פוריים.... ולמה לכל הרוחות שמדינה בעולם העתיק תרצה לכבוש אזור שהוא מדברי? זה כמו להגיד שישנה תופעה לפיה יש יותר מכוניות במדינות שיש בהן כבישים.
3. חניבעל ניצח "רק" בגלל - אילו היה "רק" מאחורי חניבעל, הוא לא היה מנצח כלום. חניבעל ניחן ביכולת לראייה רחבה ומעמיקה של המערכה הכללית מבחינה צבאית, פוליטית (פנימית רומית), מדינית (רומא מול בעלי הברית), לוגיסטית... וכמובן שהיו לו "קחונס". יש עוד לא מעט סיבות ש"רק" בגללן הוא היה סיפור הצלחה - עד שהרומאים הביסו אותו כמובן.
4. "בני ישראל אכלו מן" - נו באמת... מנסים לדון כאן ברצינות.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 03-04-2007, 21:45
  יובל. יובל. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.09.05
הודעות: 613
תגובה ל ALOMM
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alomm שמתחילה ב "לוגיסטיקה צבאית בימי הביניים..."

לצערי התגובות כאן אינן מדוייקות. לגבי הספר שצויין, איני מכירו, אבל לשאלתך:
עד סיפה של העת החדשה הלוגיסטיקה כמו שאנחנו מכירים אותה (אגב, מקור המילה הוא "אומנות התכנון" - תכנון הקרב), כלומר שינוע ציוד ואספקה ללוחמים לא היתה קיימת מאחר והצבאות הסתמכו על ניצול המשאבים שהיו זמינים בדרך אל שטח המערכה ואף בשטח הכבוש עצמו. כמובן ששיטה זו -שהיתה מקובלת אלפי שנים כאמור- היתה פתח למעשי ביזה ואונס ברוטאליים של הקהילות שאיתרע מזלם לחיות בצירים בהם נעו הצבאות ובוודאי שאף בשטח המערכה עצמו, ודוגמאות לכך יש לא מעט לאורך ההסטוריה. אם אינני טועה, המצביא הראשון שניסה "להתחכם" ולהקים חיל אספקה מיוחד היה נפוליאון. למרות העובדה שתפישה זו הקדימה את זמנה בהברקה שלה, הנסיון נכשל כשלון חרוץ במערכה על מוסקבה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 04-04-2007, 20:46
  יובל. יובל. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.09.05
הודעות: 613
תגובה ל MIH
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alomm שמתחילה ב "לוגיסטיקה צבאית בימי הביניים..."

נראה שהרמת לי כאן להנחתה: הדוגמה של המצור הרומאי על מצדה היא המקרה הקלאסי של צבא שאינו מסתמך על אספקה לוגיסטית אלא מנצל את המשאבים העומדים לרשותו בשטח. הראיה המובהקת לזה היא העובדה שבשלב כלשהו עמדו הרומאים בפני קריסה לאחר שאזלו מקורות המים והמזון שלהם. הרעיון לשנע אספקה מבסיסים עורפיים כלל לא עמד אז על הפרק. גם מפעל הקמת הסוללה כלל ניצול החומרים שהיו זמינים במקום: הכורכר האופייני לאיזור והחיילים עצמם (הבאת עבדים לא עלתה במוחם. שוב-לא היה מערך לוגיסטי מתאים).
לגבי הדרכים שסללו לאורך האימפריה - גם כאן טעית. רובן המכריע של הדרכים הללו נועד להקל על הצבאות בתנועה מנקודה לנקודה באימפריה, כדי שלא "ילכו לאיבוד". חלק אחר היה דרכי מסחר אזרחיות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 05-04-2007, 11:43
  Fox450 Fox450 אינו מחובר  
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
 
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
לנושא הלוגיסטיקה באימפריה הרומית
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי יובל. שמתחילה ב "תגובה ל MIH"

מומלץ לקרוא את: אדוארד לוטוואק, האסטרטגיה רבתי של האימפריה הרומית, הוצאת מערכות, 1982.
הספר נכתב ע"י מומחה לאסטרטגיה והוא זכה שנים רבות לקיתונות של רותחין מצד מומחים לרומי מפני שלדעתם לרמאים לא היו הכלים האינטלקטואליים והמעשיים ליצור אסטרטגיה רבתי. יחד עם זאת, הוא מציג תמונה מצויינת של התשתיות.
באופן כללי מאוד ניתן לומר כי הרומאים התמחו בתקופת הרפובליקה בהנעת לגיונות ממקום למקום עם התשתית הלוגיסטית שלהם - כלומר עם עדר בעלי המלאכה והשוליות אשר סייעו בתחזוקת הלגיון על בסיס חומרי גלם מקומיים.
בתקופה הקיסרית, כאשר האימפריה עברה לבלימה וייצוב, הלגיונות הפכו לנייחים במידה רבה. הם יישבו רוב הזמן בבסיסי קבע שבתוכם ובסביבתם קמה תעשיה קבועה שתמכה בצרכי הלגיון. היה פעם מחקר מעניין על זנות והצבא הרומאי, שלמרבה הצער שמו זרח מפרחוני. בדומה לשאר טורי האספקה, בתקופב בקיסרית הזונות הפסיקו לנדוד עם הלגיון והן עברו לפעול מבסיסי קבע ליד המחנות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 04-04-2007, 21:14
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alomm שמתחילה ב "לוגיסטיקה צבאית בימי הביניים..."

מבלי להיכנס לעומק, האספקה בימי הבניים הייתה מופרטת לחלוטין. על כל השירותים הצבאיים שילמו במקום. מאחורי כל טור מסע צבאי הזדנב טור של בעלי מלאכה, סוחרים, כובסות וזונות. (היום בעלי המלאכה בעורף, שליחי הפיצות והגזלנים מגיעים לכל מקום, הכובוסות בבית ואילו הזונות... ).

במילים אחרות, חיל האספקה היה מופרט לחלוטין, אלא שהוא הכתיב את המקומות בהן יכול היה הצבא לפעול, והגביל את כושר התמרון. לעומת זאת, צריך לזכור שזירות הקרב היו מאוד מאוד מצומצמות. לא היו חזיתות, אלא עימותים ממוקדים מאוד בנקודות ממוקדות מאוד.

הדרך לשמר בשר לפני השימורים, היה לעשות נקניקים או לעשן. שקי חיטה נרכשו במקום, נבזזו ממקומיים, גודלו ע"י החיילים (מסעות חניבעל), או הובלו מרחוק בעגלות שוורים (שוב, של סוחרים או המממנים של הצבא). המונגולים, היו (ועדיין) רועי בקר וסחבו את הבקר שלהם איתם, וכנראה כך היה גם בימי אבותינו, מסעות דויד.

אם מזכירים את דויד... אז ישי אביו שלח אותו להביא גבינה וחיטה לאחיו במחנה מול הפלישתים, יוסף נשלח להביא אספקה לאחיו שבמרעה, "ויצא המשחית" חיל האספקה הפלשיתי שיוצא בשלושה ראשים מהמחנה, כנראה לבזוז מזון לעיקר הכוח... חיזקיהו מלכנו, סתם את המעיינות מסביב לירושלים לקראת המצור האשורי (ותקף אותם עם נשק ביולוגי... הזרים את הביוב העירוני אליהם...). כלומר, לאשורים לא היו מקורות מים אחרים, לא הייתה לוגיסטיקה מספקת. (אף כי גם בתחום הזה האשורים היו חלוצים, שעשו שימוש נרחב בקרונות רתומים ועגלות).
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 05-04-2007, 23:15
  יובל. יובל. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.09.05
הודעות: 613
תגובה נוספת ל- HIM
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alomm שמתחילה ב "לוגיסטיקה צבאית בימי הביניים..."

ידידי, אינני יודע מהיכן אתה שואב את המספרים האלה, אבל אלו גיבוב של שטויות. תחילה, המקור העיקרי על המצור במצדה הוא כתבי יוספוס פלאביוס, שאמינותם לוקה מאוד בחסר. כמעט ואין איזכורים מקבילים בכתבים הרומאיים. אבל כיום מקובלת ההנחה שהמצור כולו לא ארך יותר מחצי שנה, מקסימום 7-8 חודשים. ברגעי השיא היו לרגלי מצדה כ-5000 חיילים רומאיים, שגם הם לא היו העילית של חיל המצב בארץ אלא אוסף של יחידות שסילווה קיבץ במיוחד למטרה זו. הטענה שלי לגבי היעדר הלוגיסטיקה עדיין עומדת. אפילו הסוללה המפורסמת לא נבנתה יש מאין אלא הרומאים ניצלו סוללה טיבעית קיימת, אותה האריכו לפי הצורך. שים לב שהקרב על הרודיון והקרב על המיכוור היו הרבה יותר הרואיים, נערכו פחות-או-יותר באותה תקופה ומוזכרים בסיפרות הרומאית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #26  
ישן 06-04-2007, 16:48
  MIH MIH אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.12.04
הודעות: 232
אפילו אם נלך לשיטתך, איך לדעתך מתחזקים את הכוח הזה ?
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי יובל. שמתחילה ב "תגובה נוספת ל- HIM"

אינני מקבל את המספרים שציינת אבל לא זה מה שחשוב. אינני יודע עד כמה אתה בקיא בתחום הלוגיסטי, על כן אנסה להרחיב כדי שנסכים לפחות על כמה דברים. לו אתה מפקד אגד תחזוקה הנה לך בעיה לפתרון:
גם 5,000 חיילים "רגילים" ולא מיחידות העילית צריכים תיספוקת ואינם יכולים לשהות במדבר, ללא שרשרת אספקה מתוכננת ומבוצעת היטב.
לידיעתך - לפי חישובים מקובלים, לכוח בפעילות נדרשים כ 3000 קלוריות + 20 ליטר מיים ליום לחייל. אם ננקוב במושגים של ימינו ונתרכז רק בנושא המיים - כדי להשקות כוח של 5000 חילים נצטרך כ 10 מיכליות גדולות (10 קו"ב כ"א) ליום. היות ומקור המיים הקרוב למצדה נמצא בעין גדי, כ 20 ק"מ ממצדה. כדי לחסוך את הצורך לבנות בריכות אגירה וגם לגיבוי, מומלץ להחזיק מערך כפול של מיכליות ולהשתמש במיכלית עצמה כאיכסון.
עכשיו נחזור לרגע 2000 שנה אחורנית ונתכנן את האופרציה בלי כביש, בלי משאיות ועם נואדות מעור במקום מיכלי פלסטיק (?), אולי עם סוסים או פרדות. אבל אז - גם הסוס ורוכבו צריכים לשתות ולאכול והבעיה רק מחריפה....
בקיצור, מי אמר שהחיים פשוטים ?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 07-04-2007, 23:19
  יובל. יובל. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.09.05
הודעות: 613
תגובה ל- HIM
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי MIH שמתחילה ב "אפילו אם נלך לשיטתך, איך לדעתך מתחזקים את הכוח הזה ?"

כל מה שכתבת נכון. וזו הסיבה שהורדוס בחר במצדה כמיקום אידיאלי למבצר: מרוחק מכל ישוב, נעדר דרכי אספקה ומשולל כל מקורות מים. הבידוד של המבצר הזה הוא מה שגרם להורדוס לבחור בו מלכתחילה במטרה למנוע מצבא כלשהו אפילו לשקול את האפשרות לצור על המקום. איך בכ"ז תיחזק סילווה אלפי חיילים במשך חצי שנה? אינני יודע, שכן כפי שציינתי אין לנו מקורות רומאיים על המצור הזה. אני יכול לנחש שהיתה תחלופה כלשהי של כוחות- הכוח ה"ישן" עזב והחליף אותו כח "חדש" שהביא עימו את האספקה שלו.הסתמכות על כח מקומי לא נראית הגיונית שכן אפילו את הסוללה בנו החיילים עצמם ולא באמצעות עבדים מקומיים. אגב, לגיון הזרים-כאידאולוגיה - מקדש את ההסתמכות על המקורות שמציע השטח ובז לעקרונות כמו לוגיסטיקה וכדומה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 08-04-2007, 00:01
  MIH MIH אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.12.04
הודעות: 232
בוא נסכים על כמה דברים:
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי יובל. שמתחילה ב "תגובה ל- HIM"

א: גם אם איננו מכירים אותה - לכוח הצבאי הרומי במצדה היתה בהכרח מערכת לוגיסטית כלשהי. אחרת לא היו מסוגלים לבצע את משימתם.
ב: זה לגיטימי וניתן בהחלט להסתמך על מקורות מקומיים/שלל כחלק מהתכנון הלוגיסטי המוקדם. יש לכך הרבה דוגמאות גם מהעת החדשה (למשל קרבות המדבר המערבי במלחמת העולם השנייה). הסתמכות על מקורות תספוקת מקומיים היא עדין לוגיסטיקה לכל דבר.
ג: אינני מכיר את לגיון הזרים, למרות זאת, אני בספק רב אם אכן גוף צבאי כלשהו "בז" או "מזלזל" בלוגיסטיקה ועוד כעקרון (!).
ד: לעומת זאת, את התורה הלוגיסטית של צה"ל אני מכיר היטב. מי שלא מכיר את התורה ו/או לא מתכנן נכון, או גרוע מכך - מזלזל בחשיבותה - דן את חייליו לרעב והתייבשות ולצורך לקושש מזון ומיים בבתים נטושים בלבנון, במקום לבצע את משימתם המקורית. במקרה אחד לפחות, אחד כזה במקום לעמוד לדין ולהיות מגורש מהצבא - קודם כפרס לתפקיד קצח"ר, כך שעכשיו הוא יכול להנחיל את "תורת הזילזול" לדורות הבאים.

נערך לאחרונה ע"י MIH בתאריך 08-04-2007 בשעה 00:03.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:41

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר