04-04-2007, 21:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
|
|
מבלי להיכנס לעומק, האספקה בימי הבניים הייתה מופרטת לחלוטין. על כל השירותים הצבאיים שילמו במקום. מאחורי כל טור מסע צבאי הזדנב טור של בעלי מלאכה, סוחרים, כובסות וזונות. (היום בעלי המלאכה בעורף, שליחי הפיצות והגזלנים מגיעים לכל מקום, הכובוסות בבית ואילו הזונות... ).
במילים אחרות, חיל האספקה היה מופרט לחלוטין, אלא שהוא הכתיב את המקומות בהן יכול היה הצבא לפעול, והגביל את כושר התמרון. לעומת זאת, צריך לזכור שזירות הקרב היו מאוד מאוד מצומצמות. לא היו חזיתות, אלא עימותים ממוקדים מאוד בנקודות ממוקדות מאוד.
הדרך לשמר בשר לפני השימורים, היה לעשות נקניקים או לעשן. שקי חיטה נרכשו במקום, נבזזו ממקומיים, גודלו ע"י החיילים (מסעות חניבעל), או הובלו מרחוק בעגלות שוורים (שוב, של סוחרים או המממנים של הצבא). המונגולים, היו (ועדיין) רועי בקר וסחבו את הבקר שלהם איתם, וכנראה כך היה גם בימי אבותינו, מסעות דויד.
אם מזכירים את דויד... אז ישי אביו שלח אותו להביא גבינה וחיטה לאחיו במחנה מול הפלישתים, יוסף נשלח להביא אספקה לאחיו שבמרעה, "ויצא המשחית" חיל האספקה הפלשיתי שיוצא בשלושה ראשים מהמחנה, כנראה לבזוז מזון לעיקר הכוח... חיזקיהו מלכנו, סתם את המעיינות מסביב לירושלים לקראת המצור האשורי (ותקף אותם עם נשק ביולוגי... הזרים את הביוב העירוני אליהם...). כלומר, לאשורים לא היו מקורות מים אחרים, לא הייתה לוגיסטיקה מספקת. (אף כי גם בתחום הזה האשורים היו חלוצים, שעשו שימוש נרחב בקרונות רתומים ועגלות).
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה
|