לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-04-2007, 14:05
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי mitaim שמתחילה ב "מחפש המלצה לקניית מצלמה בתקציב 1500 שקל"

קנון A630 או A640 - לא הכי קטנות, איכות תמונה מצויינת, סוללות AA, מסך מפרקי מסתובב, עינית אופטית, אפשרויות צילום אוטומטית וידניות, זום אופטי x4 ומחירים נוחים מאוד. ביצועים סבירים בתאורה נמוכה ו-ISO 200 ואפילו 400, מעבר לזה לא מומלץ אפילו לנסות. אם צילום בתאורה נמוכה מהווה שיקול חשוב מאוד, אז כדאי לך להעיף מבט על F31fd של פוג'י - יש לה ביצועים מצויינים אפילו ב-ISO 800. לצערי החסרונות של הפוג'י עולים על יכולת הצילום בתאורה נמוכה - איכותי צילום לא להיט באור יום, עיוותי צבע (chromatic aberrations) גבוהים למדי, כרטיסי זיכרון xD, חוסר עינית אופטית ואפשרויות ידניות מאוד מוגבלות.

אני אישית התלבטתי בין F31fd ל-A630 לפני כחודש-חודשיים ולבסוף הלכתי על A630. יופי של מצלמה, המסף המפרקי מעולה, חבל רק שאין לה עדשה רחבה מעט יותר. יש כאן בפורום כמה דוגמאות שהעליתי - כאן, כאן, כאן, כאן וכאן.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-04-2007, 15:27
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי mitaim שמתחילה ב "תודה רבה על התגובה + עוד שאלה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי mitaim
לפי הצילומים שלך אתה מסתדר טוב עם הצילומי לילה, אבל זה עם חצובה
איך המצלמה בצילום ביתים? שרוצים לצלם בני אדם (שזזים אז אי אפשר חשיפה ארוכה)

לא יודע, לא ניסיתי. לצילומים כאלה יש לי את ה-10D עם עדשה בהירה (50 מ"מ f1.8 למשל).

ציטוט:
במקור נכתב על ידי mitaim
ואם יש 10 מגה פיקסל, אז אפשר להקטין ואז התמונה תיהיה קצת יותר חדה
אבל עד לאיזה גודל אפשר להקטין כדי שגם כשאני ישלח את התמונות לפיתוח התמונה תיהיה חדה

הקטנת התמונה פוגעת בחדות כי הפעולה שמתבצעת היא למעשה אינטרפולציה בין שניים או יותר פיקסלים סמוכים. פעולה זו יוצרת "יש מאין" ולכן התמונה תהיה פחות חדה. כדי להחזיר את החדות יש לבצע חידוד כלשהו לאחר ההקטנה - למשל USM בפוטושופ. אני תמיד מחדד את התמונות אחרי שינוי הגודל, אם זה לתצוגה באינטרנט או להדפסה.

מניסיוני, תמונות של 10 על 15 ס"מ לא צריכות יותר מ-2-3 מ"פ, הדפסות גדולות יותר יצטרכו קבצים ברזולוציות גבוהות יותר.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי mitaim
ושאלה אחרונה:
ההתלבטות שלי היא יותר בין הA640 לF40,
היית משנה משהו בבחירה שלך בין קאנון לפוג'י?

אני אישית הייתי מוציא את F40 מהמשוואה - אין לה מודים ידניים וגם לא חצי-אוטומטיים כמו עדיפות צמצם או עדיפות תריס. אל תיתן לנתון הזה של המ"פ להטעות אותך - מדובר במצלמה פחות משוכללת מאשר F31fd. אם השימוש העיקרי של המצלמה יהיה בבית בתאורה חלשה - תקנה את F31fd בלי בכלל לחשוב פעמיים. אם הצילום בבית יהווה חלק שולי, אז אני הייתי ממליץ בחום על A630/A640 של קנון, עם נטייה קלה לכיוון ה-A630 שעולה היום פחות מ-1000 שקלים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:44

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר