לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-04-2007, 21:39
  itzik_el itzik_el אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.07
שלח הודעה דרך MSN אל itzik_el
שאלה השאלה הראשונה:)

אהלן חברה,

רציתי לדעת חוות דעת של אנשים שמכירים (לא רק כאלה שקראו סקירות) את שתי העדשות הבאת:
CANON 10-22
SIGMA 10-20

ראיתי שכבר דנו בזה בעבר אבל לא הצלחתי להבין חד משמעית מה עדיף(ואולי מן הסתם אין תשובה כזאת). העניין הוא שההורים שלי בB&H השבוע ואני צריך לדעת כמה שיותר מהר מה כדאי:
CANON 10-22
SIGMA 10-20
ה2 מילימטר הבדל לא באמת משנים לי.
הקאנון עולה 670$ והסיגמה 500$.
נגיד ולא היה אכפת לי לשלם עוד 680 ש"ח על עדשה טובה יותר (אם כבר קונים אז קונים לא?)
האא וגם לא אכפת לי לשלם עוד 37 דולר ל HOOD כי הבנתי שהHOOD של סיגמא און דה פייס.
בקיצור מה הייתם ממליצים?

תודה רבה,
איציק

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-05-2007, 09:52
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי itzik_el שמתחילה ב "השאלה הראשונה:)"

יש לי את הסיגמא הזאת (10-20) ואני מרוצה ממנה עד הגג וגם ממליץ עליה בחום. לדעתי אין טעם להוסיף כמעט 200$ ל-10-22+hood - לקנון אין כמעט שום יתרון על סיגמא (אולי למעט צמצם פתוח יותר - זה חשוב, אבל אפשר להסתדר גם עם סיגמא כי ההבדל הוא לא כזה גדול).

ציטוט:
במקור נכתב על ידי גודלן-ארז
אבל הקנון תתן לך פחות פלייר וצמצם פתוח בסטופ אחד

לא יודע מאיפה הנתון של flare. הסיגמא שלי די עמידה לזה. ההבדלים בצמצמים הוא לא סטופ אחד, אלא שליש סטופ - כאמור לא ממש משמעותי.

אני לא הייתי הולך לכיוון של 12-24 - היא אמנם עדשה ל-FF, אבל לפותח האשכול אין מצלמה כזאת וחבל להשקיע בעדשה הזאת תוך מחשבה שאולי יום אחד בעתיד תהיה לו מצלמת FF. קונים עכשיו את 10-20 (שגם רחבה יותר מ-12-24, שני המילימטרים האלה הם די משמעותיים בקצה הרחב) ואם משדרגים למצלמת FF - מוכרים אותה וקונים עדשה אחרת בהתאם. לך תדע, אולי אם וכאשר תעבור ל-FF, יהיה לך כסף ל-16-35 f2.8L של קנון ?

ישן 03-05-2007, 23:29
צלמית המשתמש של coolpix
  coolpix coolpix אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי itzik_el שמתחילה ב "השאלה הראשונה:)"

מצטרף בחום להמלצתו של אולג.....
גם אני הייתי בהתלבטויות בקשר לשניים וכמיעט הלכתי על הקאנון עקב רכישה שהייתה אמורה להיות נורא זולה... אך בסוף זה לא יצא לפועל והעדפתי את הזולה מהשניים עקב התקציב...

חייב לציין שאני מופתע לטובה מהעדשה הנ"ל.... מפקסת מצויין,קונטרסט פנטסטי,עמידות טובה לפלייר,בעיות ca אינם מורגשות כימעט כלל.... בנייה מצויינת וכו... איפלו הHOOD בסדר גמור.

עשיתי מבחן ממש קטן מול עדשת הקאנון... (של חבר) עם אותם נתוני אור צמצמים וכו.... וחייב לציין שפשוט לא היה ניראה הבדל אופטי בין השניים... פשוט לא. כלום... יש הטוענים שהקאנון קונטרסטית טיפה יותר... אך אצלי המבחן הראה תוצאה זהה... לאחר בדיקת הצבעים בפוטושופ בין התמונות הנתונים היו זהים אחד לאחד כימעט... לעומת זאת חייב לציין שהקאנון מפקסת טיפה טוב יותר. ובכך לדעתי היתרון היחידי שלה... ולא השליש צמצם פתוח... הHOOD שלה בהחלט טוב יותר (ניראה פוזה יותר...למי שקטנוני)
בקיצור שתי עדשות האולטרה וייד הטובות ביותר בשוק... (ביחד עם ה12-24 של ניקון)
לגביי ה12-24 של סיגמה... חייב לציין שלא החזקתי אותה מעולם ביד אך מקריאות רבות ברשת ודעתו של חבר שברשותו העדשה. העדשה לא להיט... היתרון היחידי שלה שמתאימה לFF זהו! מיבחני MDF טוענים שפחות טובה מהמקבילות...במיוחד שממש אין בה צורך על גוף עם קרופ.
הייתי מוציאה אותה מהמשוואה. ואישית ממליץ לך ללכת על הסיגמה ולרכוש בנוסף לה פילטר יותר איכותי עם הכסף שנישאר או משהוא דומה.... זה הכול.
"There is one thing the photograph must contain, the humanity of the moment. This kind of photography is realism. But realism is not enough - there has to be vision, and the two together can make a good photograph." Robert Frank

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:13

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר