23-05-2007, 00:26
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
היחידיםן שיכולים להירגע זה אלה שמינו אותו - וידעו מה הם עושים...
לקרוא את הדו"ח אפשר בלילה, ואחרי שקראת אותו, אתה יכול להתחיל לחשוב מה לעשות. אתה,
כמובן, בהברקה יוצאת דופן, חושב שכל זה צריך להמתין לבדיקת ניגוד אינטרסים (שאני מניח
שהתאימה כמו כפפה ליד למכסתחים שמינו אותו, ובחרו ב-מ-ק-ר-ה דווקא בו, ולא באחד מעשרות
הגנרלים שאין צורך בבדיקה כזו לגביהם...).
האיש המופלא הזה, שיש לגביו חשד לניגוד אינטרסים (ולמרבה הצער, ואני מקווה שזה לא נכון, אולי
גם חולה במחלה קשה) - לא סירב להצעת העבודה הזו, שיש בה כל המרכיבים בעולם של דחיפות,
למרות שידע בדיוק מי מציע לו אותה, ולמה מציעים לו אותה.
אני אגלה לך סוד: בדר"כ אדם שמקבל על עצמו עבודה מסויימת, אמור גם לבצע אותה, או לפחות
להתחיל לעשות משהו לגביה. כאן יש לנו מקרה מרתק שעובד בדיוק הפוך...
אני מאוד מעריך את הניסיון המוזר להחריד הזה להגן על משהו שמסריח מכל כיוון אפשרי (1. עצם
הרעיון מצד מי שצריכים ללכת הביתה בעקבות הדו"ח, למנות בעצמם מי שצריך ליישמו. 2. למנות
מי שיש לגביו חשש לניגוד אינטרסים ושלא שוהה בארץ, אולי בגלל מחלה, ליישם את הדו"ח . 3.
ההיענות מצד אותו אדם, לתפקיד הכסתחיסטי הזה. 4. אי מציאת כמה שעות מסכנות כדי לקרוא
את הדו"ח וגיבוש עמדה כלשהי לגביו, מצד אותו אדם), אבל לפעמים צריך להבין שלא משנה כמה
מאמץ משקיעים בפסאודו-ציניות - כדאי שתהיה גם לוגיקה מאחורי הטיעונים.
ליפקין-שחק לא היה צריך לקבל את הג'וב הזה, מרגע שעשה כך - הוא כבר חלק מהקומבינה הפתטית הזו.
כמו כן, מרגע שהסכים - עליו לעשות מה שניתן כדי ש"כשיתאפשר לו לקבל את המינוי", כבר תהיה
לו עמדה כלשהי על הדו"ח. הוא לא צריך לחכות להזמנה בכתב כדי לקרוא את הדו"ח.
בקיצוור, הגנה על ליפקין-שחק במקרה הזה, היא חסרת תוחלת. יש דברים שאי אפשר להגן
עליהם. הגנה על מי שמשימתו היחידה היא למשוך זמן עבור אולמרט, היא צעד חסר הגיון.
|