לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-05-2007, 16:25
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
גל"צ: אמנון ליפקין-שחק, האיש שאמור לרכז את הפקת לקחי וינוגרד, עוד לא קרא את הדו"ח...

כדי שהעניין יהיה ברור, אני אכתוב שוב את הכותרת: גל"צ מדווח שאמנון ליפקין-שחק, האיש שאמור
לרכז את הפקת לקחי וינוגרד, עוד לא קרא את הדו"ח.

-------------------------------------------------------------------------
ממשלת המחדל שהתירוץ הפתטי היחיד שלה להמשיך לתפקד היה כדי ש"היא תוכל לתקן", מינתה
אדם לתפקיד הפקת הלקחים, ושלושה שבועות אחרי הגשת הדו"ח, הוא עוד לא קרא אותו. מסתבר
שדווקא יש להם זמן עד ל"תיקונים".
אנחנו בסכנה מוחשית. ההנהגה כאן לא סופרת אותנו אפילו בנושאים של דיני נפשות. הכל כשר כדי
להישאר בשלטון. מי שחושב ש"הכל ייגמר בשדרות", לא מבין שהפריפריה היא גדולה ורחבה...
מבחינת הממשלה הזו, המדינה מתחילה צפונה לרחובות, ונגמרת דרומה לנתניה...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-05-2007, 17:10
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
השרדות היא אמצעי עבור מי שכוחו במותניו
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ichpatli שמתחילה ב "ההישרדות היא אמצעי - לא המטרה..."

עבור חיה פצועה, חבולה ונרדפת ע"י רודפים דמיוניים ואמיתיים, ההישרדות היא מטרה. זה דומה מאוד ליחסן של כמה משפחות לבן משפחה קשיש השוכב בתרדמת עמוקה אחרי שורה של אירועים מוחיים, נמק וקריסת מערכות... אין שום סיכוי שהעניין יסתיים בפחות ממות, אבל בכל זאת תראה אותם לא רק מסורים פיסית לנ"ל (מה שניתן להבין, גם אם לפעמים ההקרבה בתחום חיי המשפחה של אלה שעוד יש להם מה לחיות, מעלה תהיות) אלא גם מזדהים נפשית עם המצב ומתעודדים באופן תמוהה מכל תזוזת זרת.

במצב זה ההשרדות הנה המטרה ולא שום אמצעי. ברור שאם תשאל אותם הם יגידו שההשרדות היא האמצעי משום שהיא המקפצה לחזרתו של הקשיש לעולם של חיים, אולם מכל בחינה אחרת הם טועים.

ממשלת אולמרט היא פגר שכל כולו מחלה וקריסת מערכות, אולם הוא מתקיים רק מעצם ההתמסרות המדהימה של כל איבר ואיבר רק להשרדותו לעוד יום וזאת ע"ח הזנחת המטרה המקורית שלשמה הוא בכלל קיים בגוף. יחד עם שורת מכונות ותרופות אתה יכול לקבל מצב שבו פגר כזה "יחיה" אפילו שנים.

הבעיה כאן היא שהפגר אינו מכלה רק כספים ואת איכות חייהם של המעורבים, אלא בעצם מכלה אותנו.

ישן 20-05-2007, 17:42
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

את שחק לא בחרו במקרה לתפקיד...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "גל"צ: אמנון ליפקין-שחק, האיש שאמור לרכז את הפקת לקחי וינוגרד, עוד לא קרא את הדו"ח..."

יש לו את כל הכישורים שאולמרט מחפש.
א)אשה שמאלנית שמשפיעה על שיקול דעתו לרע ולרע
ב)התדמית שלו חשובה לו יותר מהכל - בדיוק כמו אולמרט
ג)היה רמטכ"ל כושל בעצמו והסכים לאוסלו ..
ד) זוכרים כשהוא היה מועמד לראשות הממשלה ? הססמה שלו הייתה "אם אבחר אדאג שכולם יחייכו ברחוב" זה האיש , אפס עשייה ומקסימום להג. הייתי מאוד מתפלא לו הייתי מגלה שקרא את דו"ח וינוגרד ואתפלא עוד יותר לו הדו"ח שהוא אמור להפיק יתרום משהו למדינת ישראל. כלומניק.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 22-05-2007, 14:09
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
עקשנות לא תעזור פה - הרוב לא קרא את הדו"ח ולא יקרא אותו עד תומו
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "קריאת 320 עמודי דו"ח מצריכה כמה שעות, לא יותר."

וזה כלל לא הפואנטה של הויכוח.

בגלי צה"ל מוסבר די בפשטות מדוע שחק עוד לא קרא את הדו"ח, למרות הכותרת הבעייתית מעט.
ציטוט:
בעוד כשבועיים אמורה ועדת שחק להגיש לראש הממשלה את מסקנותיה בנושא יישום המסקנות, אך חבריה עדיין לא החלו לפעול. זאת בשל בדיקה שעוברים חברי הוועדה, ובהם שחק, שמטרתה לוודא כי אין ניגוד עניינים שישבש את עבודתם..."כרגע אני מחכה לאישור סופי של מי שבודק את עניין ניגוד העניינים" אם אתה רוצה להכפיש שאת שחק - תכפיש.
אגב, עצם שהייתו בחו"ל כבר היה ידוע - זה שאולמרט מינה אותו זאת החלטה מלוכלכת (נוספת) של אולמרט.

מה גם, קריאה של דו"ח לכדי ביצוע מסקנות כה משמעותיות וקשות דורשת העמקה רצינית. בטח שלא כמו עוד קריאה של איזה ספר כדוגמת הארי פוטר.

http://www.glz.msn.co.il/NewsArticle.asp?newsid=635

נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 22-05-2007 בשעה 14:13.
ישן 22-05-2007, 16:27
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אכן עקשנות לא תעזור פה. אנשים שלא אחראים על יישום הדו"ח כבר קראו אותו...
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "עקשנות לא תעזור פה - הרוב לא קרא את הדו"ח ולא יקרא אותו עד תומו"

האיש הזה הצליח להימנע מכך במשך 3 שבועות. 320 עמודים.
התירוץ שנתן ליפקין-שחק (תירוץ פתטי להחריד) יכול להסביר מדוע הוא לא התחיל ליישם את הדו"ח,
ואינו מסביר למה הוא לא ק-ר-א את הדו"ח.

המינוי שלו ע"י אולמרט זה לכלוך - משני הצדדים. לא זכור לי שליפקין-שחק מחוייב בחוק להיענות
להצעה שכל מטרתה היא סחבת וכסתח.מרגע שקיבל את המינוי הזה - חובתו להגיע ארצה חיש-קל,
לקרוא את הדו"ח ולחכות שהסידורים החוקיים יושלמו.
אם ישנה בעיית ניגוד אינטרסים שהוא מודע לה - היה עליו לדחות את המינוי. לא דחה? האחריות
עליו.

אני שמח לבשר לך שמי שאמור ליישם דו"ח אמור לקרוא אותו י-ו-ת-ר מפעם אחת. קריאה
התרשמותית של 320 עמודים, היא קלה יותר מאשר קריאת הארי פוטר, פשוט מפני שבהארי פוטר
יש י-ו-ת-ר מ-320 עמודים...
הסיבה היחידה שבעטיה האיש הזה לא קרא את הדו"ח, היא שהוא לא ממהר לשום-מקום. מינויו
נועד ליצור סחבת, והוא בהחלט לא שה תמים שלא היה מודע לכך. לו היה מעוניין בהאצת ההליך,
היה טורח לקרוא את הדו"ח. את היישום הוא יבצע בקריאות הבאות...

ודבר אחרון, שאולי נראה מופלא, לכל מי שלא שהה במדינה בשנה האחרונה: המסקנה הראשונה
של דו"ח וינוגרד היא ששלישיית אדלר צריכה לעוף הביתה. הרמטכ"ל התפטר, אבל שני האחרים
לא רק שנשארו - אלא שהגדילו עשות, וטוענים שהם יקבעו מי יישם את הדו"ח (ז"א את כל מה
שקשור בסעיפי הדו"ח שלא עוסקים בהם...). מרגע שליפקין-שחק "שכח" מימינה אותו ליישם את
הדו"ח, כל מחדל נוסף שלו, הופך לכפול ומכופל. שלושה שבועות מרגע שקיבל לידיו יישום דו"ח
שעסק במלחמה - והוא עוד לא טרח לקרוא אותו...

כל הפלפולים המוזרים לא יועילו כאן. האיש הזה גרוע כמעט כמו אולמרט/פרץ.
ישן 23-05-2007, 00:26
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

היחידיםן שיכולים להירגע זה אלה שמינו אותו - וידעו מה הם עושים...
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "אהה, הוא הצליח להימנע מלקרוא את הדו"ח."

לקרוא את הדו"ח אפשר בלילה, ואחרי שקראת אותו, אתה יכול להתחיל לחשוב מה לעשות. אתה,
כמובן, בהברקה יוצאת דופן, חושב שכל זה צריך להמתין לבדיקת ניגוד אינטרסים (שאני מניח
שהתאימה כמו כפפה ליד למכסתחים שמינו אותו, ובחרו ב-מ-ק-ר-ה דווקא בו, ולא באחד מעשרות
הגנרלים שאין צורך בבדיקה כזו לגביהם...).
האיש המופלא הזה, שיש לגביו חשד לניגוד אינטרסים (ולמרבה הצער, ואני מקווה שזה לא נכון, אולי
גם חולה במחלה קשה) - לא סירב להצעת העבודה הזו, שיש בה כל המרכיבים בעולם של דחיפות,
למרות שידע בדיוק מי מציע לו אותה, ולמה מציעים לו אותה.
אני אגלה לך סוד: בדר"כ אדם שמקבל על עצמו עבודה מסויימת, אמור גם לבצע אותה, או לפחות
להתחיל לעשות משהו לגביה. כאן יש לנו מקרה מרתק שעובד בדיוק הפוך...

אני מאוד מעריך את הניסיון המוזר להחריד הזה להגן על משהו שמסריח מכל כיוון אפשרי (1. עצם
הרעיון מצד מי שצריכים ללכת הביתה בעקבות הדו"ח, למנות בעצמם מי שצריך ליישמו. 2. למנות
מי שיש לגביו חשש לניגוד אינטרסים ושלא שוהה בארץ, אולי בגלל מחלה, ליישם את הדו"ח . 3.
ההיענות מצד אותו אדם, לתפקיד הכסתחיסטי הזה. 4. אי מציאת כמה שעות מסכנות כדי לקרוא
את הדו"ח וגיבוש עמדה כלשהי לגביו, מצד אותו אדם), אבל לפעמים צריך להבין שלא משנה כמה
מאמץ משקיעים בפסאודו-ציניות - כדאי שתהיה גם לוגיקה מאחורי הטיעונים.

ליפקין-שחק לא היה צריך לקבל את הג'וב הזה, מרגע שעשה כך - הוא כבר חלק מהקומבינה הפתטית הזו.
כמו כן, מרגע שהסכים - עליו לעשות מה שניתן כדי ש"כשיתאפשר לו לקבל את המינוי", כבר תהיה
לו עמדה כלשהי על הדו"ח. הוא לא צריך לחכות להזמנה בכתב כדי לקרוא את הדו"ח.

בקיצוור, הגנה על ליפקין-שחק במקרה הזה, היא חסרת תוחלת. יש דברים שאי אפשר להגן
עליהם. הגנה על מי שמשימתו היחידה היא למשוך זמן עבור אולמרט, היא צעד חסר הגיון.
ישן 23-05-2007, 09:45
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

כן, כן, ליפקין-שחק דגול, פרץ מלך ואולמרט קיסר...
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "אל תיתמם - כל אחד היה עובר את בדיקת ניגוד האינטרסים הזו."

וועדת וינוגרד, למרות מסקנותיה הראויות, אכן מונתה בחטא. העובדה שהתעלתה על עצמה, קשורה
באנשיה. הגיבור של ליפקין, לא עשוי מאותו חומר, שכן הוא קיבל משימה בלתי אפשרית: הוא צריך
"ליישם דו"ח", שאת הסעיף הראשון ביישומו נאסר עליו ליישם.

אני מבין שאתה חושב שמדובר כאן באיזשהו משחק ("אתה תראה שאמנון התותח יצליח"), אבל
העניין הוא שיש דחיפות מסויימת ליישום אמיתי של הדו"ח הזה. יישום אמיתי כולל את העפת שני
האנשים האלה שהפקירו ת'צפון וכעת מפקירים את שדרות. הגיבור שלך, בעצם קבלת התפקיד הזה,
עוזר להם למשוך זמן.

ולסיום, בדיקת ניגוד האינטרסים: בדיקה כזו אכן נערכת לכל אחד, רק שאצל הרוב היא תסתיים בן
לילה, כשיהיה ברור שאין כל חשש כזה. אצל ליפקין-שחק, שהלך לעסקים, הדבר מסובך בהרבה...

אני מסיים פה שכן אתה לא מעלה טיעונים, אלא רק מבשר לי על ליפקין הגדול. זכותך להעריץ את מי
שבא לך. מעשית ועניינית, האיש קיבל על עצמו תפקיד שאסור היה לאף אדם הגון לקבל, ושהוא
אישית בכלל לא מסוגל לבצע...
הרגש חופשי להסביר עד כמה ליפקין דגול, ושבעצם משיכת הזמן שלו עם קריאת הדו"ח, היא סוג
של הברקה שמוחות פשוטים כשלנו, לעולם לא יבינו...
ישן 23-05-2007, 15:24
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני מתנדב להסביר...;)
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "מישהו מוכן להסביר לי בבקשה?"

משמעותו של "ריכוז יישום הלקחים" ע"י שחק, היא (עפ"י הגדרת התפקיד שקיבל) לעבור על סעיפי
הדו"ח הקשורים בליקויים בדרג התת-מיניסטריאלי, ולתקן אותם.
האינטרס של אולמרט במריחת הזמן ב"תיקונים אלה", היא שככל שזה יימשך יותר זמן, כך יוכל
לחזור על הספין ההזוי ש"עדיין לא השלמתי את את תיקון הליקויים שוועדת וינוגרד ביקשה ממני,
לתקן, שהרי מי שכשל, הוא שצריך לתקן"...
הספין של אולמרט כוחו יפה, כל זמן ששחק "לא השלים את מלכאתו". ברגע ששחקר ישלים מלאכתו,
הרי ש"אולמרט סיים לתקן את כשליו", ואין סיבה שימשיך (אליבא דספין שלו...).

המינוי של שחק מלכתחילה לא נועד להיות משהו מעשי. לו היה מעשי, היה מתמנה לתפקיד מישהו
פחות מעורב (שחק ישב אצל פרץ בלשכה בזמן המלחמה...), ויותר זמין (שחק נמצא בחו"ל, לרגל
עסקים, או, חו"ח, טיפול במחלה קשה).

במציאות, אין אפשרות להתחיל את יישום למסקנות וינוגרד, בלי לשלוח הביתה את שני אבות הכשלון.
מי שמוכן לקחת על עצמו את יישום המסקנות, מבלי ששני אלה הלכו הביתה קודם - מקבל עליו
מראש משימה שכולה כסתח...
ישן 23-05-2007, 17:59
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני אסביר למה לדעתי הפרשנות הזו היא היחידה האפשרית:
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "תודה על ההסבר"

המשימה של שחק היא לא בלתי-נגמרת, שכן מראש הוא נדרש לעסוק במשהו שאין לו שום דרך
לבצע, ועל כן, כמה שימשוך יותר בטרם יגיד "סיימתי" - אולמרט הרוויח.
אולמרט יודע שמתי שלא יהיו בחירות - הוא יפסיד, שכן באמת אין תקנה לנזקים שחולל. זו הסיבה
לנדיבותו המופלגת כלפי העבודה (יש דיווחים שהוא מוכן להציע להם ג-ם את הביטחון ו-ג-ם את
האוצר, מתנה שמעולם לא ניתנה למפלגה של 19 מנדטים...). מבחינתו כל דחייה שווה את משקלה
בזהב. מינוי של מישהו שניגוד האינטרסים שלו זועק לשמיים, ושכנראה גם לא יכול לעסוק בעבודה זו
באופן מלא, גם מסיבות אחרות (עסקים/מחלה, חס וחלילה), הוא דרך נפלאה למשוך זמן.

כל אדם שיקבל על עצמו מינוי לתפקיד של "מנקה אורוות", מטעמו של אולמרט - יחטא לעצמו,
ולמדינה. אין ניקוי אורוות כשאולמרט ממשיך בתפקידו. התפקיד בלתי ניתן לביצוע, שכן המחדל הגדול
ביותר במלחמה הזו, הייתה ב60 השעות האחרונות, וזה היה מחדל שכתוב אך ורק על הדרג העליון,
זה שידע שיש הפסקת אש והתנאים לה הוסכמו - אבל למען "תמונה מנצחת" על הליטאני, שלח חיילים
לתוך האש, ו33 מהם נפלו. דו"ח הביניים של וינוגרד לא עוסק כלל באירוע הזה (רק הדו"ח הסופי
יגיע אליו), ובהתחשב בכך שאפילו על חמשת הימים הראשונים, נקבע שאולמרט כשל באופן טוטאלי, הרי שבזבוז זמן לקבל ממנו מינוי לתיקון, שאינו כולל מכתב התפטרות שלו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:59

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר