אני מעונין להתחבר בVPN PPTP מהמחשב בבית למחשב במשרד - שניהם מאחורי ראוטרים של ADSL - בזק.
הגדרתי XP VPN Server במשרד עם port forwarding בראוטר שם (pre defined for PPTP).
הגדרתי XP VPN client במחשב שלי. השאלה אם צריך גם להגדיר אותו port forwarding על הראוטר בבית.
תודה,
רענן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי bingo123 שמתחילה ב "VPN client מאחורי ראוטר - צריך port forwarding?"
ב PPTP רק הלקוח שמתחבר יוצר חיבור עם השרת, ולא להפך, ולכן אין צורך להפנות שום פורט...
אבל יכול להיות שהבעייה שלך שונה לגמרי (אם בכלל יש בעייה ואתה שואל כי ניסית ולא עובד לך, ולא סתם שואל תיאורטית) - למשל בעיות MTU - השאלה היא אם יש לך תקלה כרגע או לא - מומלץ לכתוב דברים כאלה מראש בפעם הבאה.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "ב PPTP רק הלקוח שמתחבר יוצר..."
תודה רבה על העזרה.
אכן יש לי בעיה להתחבר ונסיתי למקד את איזור הבעיה. הנקודה המענינת היא שקבלתי ERROR שונה בCLIENT כאשר הגדרתי את הPORT FORWARDING גם בCLIENT לכן הנחתי שיש לכך משמעות.
[עריכה - אולי בגלל שעוד מחשב בבית השתמש באינטרנט כשנסיתי והראוטר לא ידע למי להחזיר את החבילות של PPTP - והPORT FORWARDING עזר לו להחליט למי- רק השערה]
ללא הגדרת הפורטים בCLIENT [עריכה - וללא מחשב נוסף בבית שמחובר לאינטרנט] אני מקבל את השגיאה הבאה: 733 בשלב "בודק התקשרויות של פרוטוקול רשת...".
עברתי את השלבים "מאמת שם משתמש וסיסמא" וכן "מבצע רישום של המחשב ברשת".
נסיתי עם ובלי "משא ומתן מרובה קישורים" בהגדרת PPTP - לפי ההמלצה ב"מידע נוסף" על השגיאה - אותה שגיאה.
בבית יש לי ECI BFocus 312 ובמשרד RTA1320.
מה אני עוד יכול לעשות לפתור את הבעיה?
תודה רענן
נערך לאחרונה ע"י bingo123 בתאריך 06-06-2007 בשעה 09:47.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי bingo123 שמתחילה ב "תודה רבה על העזרה.
אכן יש..."
OK התחברתי - הבעיה היתה שבהגדרות שרת הVPN סימנתי שיתן DHCP אוטומטי ולא מתוך טווח מוגדר מראש. אבל לא רץ עליו DHCP (הוא רק XP PRO). שניתי שיתן מתוך טווח שהגדרתי לו והצלחתי להתחבר.
אני לא רואה שום דבר אומנם ברשת במשרד אבל זו בעיה אחרת כנראה של NETBIOS.
תודה, רענן