לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-08-2006, 13:52
צלמית המשתמש של lioravr
  lioravr lioravr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.11.04
שלח הודעה דרך MSN אל lioravr
אני אענה בקצרה ובפשטות כדי שתבין בוודאות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי folmanik_a שמתחילה ב "שאלה בנוגע לעומק שדה + עוד כמה שאלות כלליות.."

ככל שה F גבוה יותר (22,16,15 וכדומה) כל מה שמאחורי האוביקט שעליו אתה רוצה להתפקס ישאר לרוב גם בפוקוס (משמע לא יהיה מטושטש)

ככל שה F נמוך יותר (1.2 ועד 8 אפילו) כל מה שמאחורי האובייקט יהיה פחות חד ויותר מטושטש.
לכן אם בא לך לצלם קופסא ולא את כל מה שמאחורה גם באותה איכות - שים F נמוך.

כן חברים אני יודע שזה הסבר פשוט אבל לא בא לי לסבך אותו בפרטים עמוקים יותר לכן נתתי דוגמה פשוטה ביותר וכללית ביותר שתניב לו את התוצאות המהירות ביותר ותגרה אותו להמשיך ולצלם.

אחרי שהבנת את זה תעבור לשלב לימוד המהירות ידידי - זה המספר השני ליד ה F וככה תתחייל להתקדם לאט ובזהירות.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.upfree.net/download2.php?a=5294272&b=32e470b5ea05a04b3df814e9a02b576e]

כתובת האתר שלי: http://www.Liri.up.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-08-2006, 15:30
  folmanik_a folmanik_a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.05.06
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי lioravr שמתחילה ב "אני אענה בקצרה ובפשטות כדי שתבין בוודאות"

אוקיי אז הבנתי את המשמעות של זה..

אבל לא הבנתי, אני קובע את זה דרך הגוף או דרך העדשה?
כי יש לי 2 עדשות (אחת לא מתאימה אבל משום מה היא ברשותי) שעליה כתוב כל מיני מספרים שנראים כמו הf ושאר ירקות, ובעדשה החדשה שכן מתאימה למצלמה יש לי רק מספרים מ28 עד 80 שבכלל יש לי הרגשה שהם קשורים לזום, ועל החוגה של הפוקוס אין מספרים בכלל..

לעומת זאת בצג של המצלמה יש לי ככה..

מצב TV שקובע מספרים הנעים מ2000 עד 30" (מזה ההבדל בין המספר בלי הגרשיים ליד ובין המספר עם הגרשיים? זה מינוס יעני?) הניחוש שלי אומר שזה משהו שקשור למהירות צמצם

ומצב AV שבו אני קובע מספרים מ22 עד 3.5 וגם כן מסיבה לא מובנת אני כל פעם יכול לקבוע עד גבול תחתון אחר..
פעם זה 4 פעם זה 3.5 ויכול להשתנות..

אז הAV קשור לעומק שדה?

ובאמת שתודה רבה לכל מי שמשקיע מזמנו לעזור..
ישן 29-08-2006, 16:03
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי folmanik_a שמתחילה ב "אוקיי אז הבנתי את המשמעות של..."

ככל הנראה יש לך עדשה ישנה אחת שיש עליה טבעת צמצם, כלומר אם יכולת להשתמש בה, היית קובע את הצמצם ידנית עם הטבעת הזאת. במצלמות החדשות (כל סדרת ה-EOS שהחלה את דרכה בשנת 1987) הצמצם נשלט בצורה אלקטרונית ע"י הגוף ולכן אין טבעת צמצם על העדשה. לכן על העדשה החדשה שלך אתה רואה רק שתי טבעות - אחת עם המספרים מ-28 עד 80 שזה אורכי המוקד (או בשפה עממית - זום) ועוד אחת לפוקוס ידני.

במצב TV אתה עובד ב-"עדיפות תריס", כלומר אתה קובע את מהירות התריס והמצלמה משלימה את קביעת הצמצם באופן אוטומטי. לכן יש לך שם מספרים מ-30" (שזה 30 שניות) עד 2000 (שזה 1/2000 שנייה).

במצב AV אתה עובד ב-"עדיפות צמצם", כלומר אתה קובע את הצמצם והמצלמה קובעת בהתאם את מהירות התריס.

לגבי שינוי הערך המקסימלי של צמצם כפונקציה של אורך המוקד (הזום) של העדשה - זה קשור לעדשה. רוב העדשות הינן בעלי מפתחי צמצם מקסימליים שונים באורכי המוקד השונים, כאשר המחשב שיושב בעדשה מדווח למחשב שיושב במצלמה את אורך המוקד ואת הצמצם המקסימלי באורך הזה. לכן גם העדשה שלך נקראת בטח 28-80 מ"מ f3.5-5.6 - מה שאומר שב-28 מ"מ הצמצם המקסימלי הוא 3.5 וב-80 מ"מ הצמצם המקסימלי הוא 5.6.

ישן 29-08-2006, 16:21
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי folmanik_a שמתחילה ב "תודה רבה!!!!! הבנתי (: אז..."

לגבי עומק שדה הבנת נכון, זה בדיוק מה שצריך לעשות.

לגבי מהירות התריס - מספיק גם 1/250 כדי לתפוס אקשן בצורה חדה (נניח ריקוד, ריצה או קפיצה של אדם). אצלי המצב הזה (TV) דווקא הרבה פחות שימושי, אני מצלם כמעט תמיד על AV כדי לשלוט על עומק השדה תוך בדיקה בדיקה מתמדת של מהירות התריס המתאים שהמצלמה קובעת. לדוגמא - אם בצמצם של 8 אני מקבל מהירות תריס של 1/60, אני אשנה את הצמצם ל-4 כדי להגיע למהירות תריס של 1/250 (ישנם יחסי גומלין בין צמצם למהירות תריס שנקראים "סטופים" או stops באנגלית שעובדים ע"י הכפלה וחילוק ב-2 - אבל זה כבר סיפור אחר והסבר אחר לגמרי, אם תרצה אני יכול לפרט).

ישן 29-08-2006, 17:36
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי pain1 שמתחילה ב "תפרט בבקשה אני תקוע על הנושא..."

דווקא קיוויתי שתגידו שאין צורך לפרט כי זה ארוך
טוב נו -

"סטופ" זה הפרש בין שני צמצמים (או מהירויות תריס) שגורמות לכמות האור הנכנסת לגדול או לקטון פי 2. לדוגמא, במהירות של 1/125 ייכנס פי 2 אור מאשר במהירות של 1/250 וכן הלאה. קפיצה מ-1/125 ל-1/250 נקראת קפיצה בסטופ וגם הקפיצה ההפוכה נקאה קפיצה בסטופ. קפיצה מ-1/60 ל-1/250 נקראת קפיצה בשני סטופים. יש ?
לגבי צמצמים זה פחות או יותר אוטו דבר, רק את המספרים צריך לזכור. טבלת הסטופים השלמים היא כזאת - 1.4 2.0 2.8 4 5.6 8 11 16 22. זה אומר שבצמצם של 1.4 ייכנס פי 2 אור מאשר בצמצם 2.0 וכן הלאה.

יחסי הגומלין בין צמצם למהירות תריס - אם למשל המצלמה מדדה את האור וקבעה שעבור חשיפה טובה היא רוצה צמצם של 8 ומהירות תריס של 1/125, אזי שבדיוק אותה חשיפה (מבחינת כמות האור) תתקבל בצמצם של 5.6 ומהירות של 1/250. שמת לב למה שעשינו ? הגדלנו את כמות האור פי 2 ע"י פתיחת הצמצם בסטופ אחד והקטנו את כמות האור פי 2 ע"י שינוי מהירות החשיפה בסטופ אחד - בסה"כ שמרנו על בדיוק אותה חשיפה. מכאן נובע שגם בצמצם של 4 ומהירות תריס של 1/500 נקבל בדיוק את אותה החשיפה. זה נקרא "עיקרון החילוק ב-2" או "ההכפלה ב-2", או באנגלית - halving ו-doubling.

יש מבין ?

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:06

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר