לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-06-2007, 22:08
  oommer oommer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.07
אפשרות להגיע למבחנים שדורשים מיון

אני חודש בערך לפני גיוס לכלל צהל"י. אני תלמידה טובה ומקבלת ציונים גבוהים בבית הספר.

אבל, אני נלחצת במבחנים ולעיתים הדבר פוגע לי בציונים. המבחנים הפסיכוטכניים בצו הראשון סגרו לי את כל הדלתות בגלל שממש נלחצתי וקיבלתי מנילה מזעזעזת ללא הצד של המבחנים שדורשים מיון. ... הגברתי 5 יח"ל ערבית ע"מ להתקבל לחמ"ן, ולא התקבלתי.. אני חושבת שהצו הראשון הרס לי כל פתח להתקדמות. שלחתי הרבה מכתבים לגורמים שונים בצבא ומחוצה לו.. אבל הצבא נעול ולא מוכן לבחון אותי ולראות שאני מסוגלת להרבה יותר.. לאחר כל ההקדמה הזו השאלה שלי היא האם יש אפשרות שבזמן שירותי בכלל צהל"י יאתרו אותי וישלחו אותי למבחנים לתפקידי הדרכה וכאלה?!?! כמובן אם אוכיח את עצמי.. או שכבר מאוחר מדי..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-06-2007, 23:13
  Bimler Bimler אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.06
את יודעת, אחד הדברים הראשונים שאת לומדת במהרה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי oommer שמתחילה ב "אפשרות להגיע למבחנים שדורשים מיון"

הוא שאין תפקידים טובים בצה"ל, שבין היתר, גם יתנו לך את הסיפוק ותחושת התרומה למדינה, לחברה ולקהילה שלך, אלא אם כן את בוחרת בשירות קרבי. וודאי שיש יוצאי דופן, אבל זה לא הסיפור כרגע.

בסופו של דבר, מרבית העבודות הינן עבודות משרדיות למדי, שלא ממש מגרות את האינטלקט. הסוד הוא פשוט לבחור תפקיד מבין אלה שמוצעים לך שאותו תוכלי לעשות על הצד הטוב ביותר, ואם הסביבה מציעה לך תנאים נוחים, ואם החברה במשרד כוללת אנשים טובים - להישאר שם במשך השירות הצבאי - אם לא מתוך תחושת שליחות, אז מתוך תחושת הכרח של 'הרע במיעוטו'.

נכון לעכשיו, אני לא חושב שיש לך הרבה ברירות - אולי לנסות ולדבר עם קצין המיון בבקו"ם, או האחד שפוגשים בסוף הטירונות. גם אם זה לא יעזור, תמיד תוכלי לפנות למפקדים שלך בסדיר, לציין בפניהם שאת מאמינה שאת מסוגלת להתמודד עם תפקידים יותר מאתגרים [למשל, אני עברתי מיונים לתפקיד מש"ק תכנון כ"א, וגם אני עברתי דרך טירונות כלל צה"לית, ואני חלק מהחיל הכללי - והאנשים שנושאים בתפקיד שלי מאמינים שיש ליחידה שלנו פרסטיז'ה נרחבת, כך ש.. לא כל התפקידים גרועים], לחתום על טופס 55 ולקוות לטוב. מנגד, את לא יכולה להיות בטוח שיציבו אותך במקום טוב יותר.
ישן 14-06-2007, 18:55
  oommer oommer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.07
מרבית התפקידים משרדיים ואין תפקידים טובים??
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Bimler שמתחילה ב "את יודעת, אחד הדברים הראשונים שאת לומדת במהרה"

אני לא חושבת שזה נכון וגם לא חושבת שתפקידים טובים מלבד קרביים הם יוצאי דופן....

כל כך הרבה תפקידי הדרכה, חיל מודיעין, וכו' אלה לא יוצאי דופן..

אני לא מבינה את הצבא.. הוא חסר כל הגיון.. מעריך ובוחן אדם עפ"י מבחן אחד וראיון ובזה גוזר עליו "גזר דין" ללא כל מבחן אמיתי של היכולות האמיתיות של האדם..

ראיתי אנשים עם ראש של נעל שהתקבלו לתפקידים שאני רק יכולה לחלום עליהם עכשיו!
זה כל כך לא הוגן ... לא הגיוני שהצבא לא מוכן להתייחס לקריטריונים נוספים כגון: תעודות בית ספר , תעודות הדרכה וכד'...
אנשי צבא, קצינים, חיילים המשרתים בלשכת הגיוס.. אם אתם רואים את ההודעה הזאת קחו אותה לתשומת לבכם והעבירו אותה .. צאו מהמסגרת המרובעת הזו ותבחנו אנשים קצת יותר לעומק... אני בטוחה שאני לא היחידה שחושבת כך... שיר.
ישן 14-06-2007, 19:18
  הפילדמרשל הפילדמרשל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.10.06
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי oommer שמתחילה ב "מרבית התפקידים משרדיים ואין תפקידים טובים??"

תשמעי את הסיפור שלי: (אני כבר 7 חודש בצבא)

אני הייתי תלמיד מצטיין והכל, בגרויות 100, פסיכומטרי 700+ בלי קורס וכו' והצבא ידע על זה.
קיצר, גם נלחצתי בפסיכוטכני ויצאתי יחסית דפ"ר...
יצא מצב מוזר שאנשים שאייתי בשכבה, ונחשבים תלמידים חלשים יותר (וביניהם גם כאלה שניגשו לפסיכ' והוציאו הרבה הרבה פחות ממני) קיבלו דפ"ר טוב ממני בהרבה. וזומנו לכל הפרויקטים כשאני לא קיבלתי זימון אחד אפילו. יצא שהתלמיד המצטיין בשכבה היה בערך היחידי שלא היה לו קשר עם יחידת האיתור של חמ"ן, וזה ביאס אותי רצח ואפילו די אכל אותי.
ועכשיו כשאני משרת בתפקיד מסוים בחה"א, אני יכול להגיד לך שכל זה, זה שטויות של מלש"בים, הצבא זה אחרת. גם בחמ"ן וגם בכל תפקיד אחר העבודה היא במשרד, שיגרתית, כוללת מסדרים, ביקורות, פאקים שעליהם נשפטים ומרותקים לבסיס, שמירות ותורנויות.
כך שמה שצריך להוביל אותך בבחירת מקצוע זה איך לפגוש כמה שפחות מהדברים לעיל.

"הכשלון האמיתי הוא לא לנסות"

ואני בכלל שואל: נוב' 06 - מתי נקבל כבוד?

ישן 15-06-2007, 07:56
  idanmag idanmag אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.03.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי oommer שמתחילה ב "מרבית התפקידים משרדיים ואין תפקידים טובים??"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי oommer
אני לא חושבת שזה נכון וגם לא חושבת שתפקידים טובים מלבד קרביים הם יוצאי דופן....

כל כך הרבה תפקידי הדרכה, חיל מודיעין, וכו' אלה לא יוצאי דופן..

אני לא מבינה את הצבא.. הוא חסר כל הגיון.. מעריך ובוחן אדם עפ"י מבחן אחד וראיון ובזה גוזר עליו "גזר דין" ללא כל מבחן אמיתי של היכולות האמיתיות של האדם..

ראיתי אנשים עם ראש של נעל שהתקבלו לתפקידים שאני רק יכולה לחלום עליהם עכשיו!
זה כל כך לא הוגן ... לא הגיוני שהצבא לא מוכן להתייחס לקריטריונים נוספים כגון: תעודות בית ספר , תעודות הדרכה וכד'...
אנשי צבא, קצינים, חיילים המשרתים בלשכת הגיוס.. אם אתם רואים את ההודעה הזאת קחו אותה לתשומת לבכם והעבירו אותה .. צאו מהמסגרת המרובעת הזו ותבחנו אנשים קצת יותר לעומק... אני בטוחה שאני לא היחידה שחושבת כך... שיר.

אני לא מבינה את הצבא.. הוא חסר כל הגיון..

זה משפט המפתח....
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:45

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר