16-06-2007, 22:36
|
|
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
|
|
חבר מתאריך: 04.06.06
הודעות: 33,130
|
|
|
כעכים של סבתא - מוקדש להגר :)
מצרכים
1 ק"ג קמח (מנופה כמובן)
1 שמרית (שקית)
כף מלח שטוחה
1/3 כוס שמן
2 מרגרינה לאפייה (בטמפ' החדר)
1 כוס מים פושרים
חלבון ביצה (לא מוקצף כמובן)
שומשום
אופן ההכנה
לערבב היטב את הקמח, השמרים והמלח בקערה גדולה
להוסיף את השמן והמרגרינה
לערבב היטב בידיים עד לקבלת פירורים (שלא ישארו גושי מרגרינה)
להוסיף את כוס המים ולהמשיך לערבב בתנועות איסוף (לא לישה) עד לקבלת הבצק
לבצוע חתיכות בצק ולגלגל על משטח חלק לגלילים בעובי 1-1.5 ס"מ (אצלנו אוהבים אותם עבים..) ולסגור לעיגולים
לטבול את צידו העליון של כל עיגול בביצה ובשומשום
ולהניח בתבנית משומנת ומקומחת.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני-גבוה במשך 29 דק' בערך (או עד שמתחיל להזהיב)
**את התבנית צריך שים באמצע התנור, לא למטה ולא למעלה.
בתאבון
ועכשיו לתמונות
ואיך אפשר בלי כוס שוקו (מצטער, הייתי חייב לתת ביס...)
|