לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-06-2007, 16:38
  rgrg rgrg אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.07.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי mayafi שמתחילה ב "הוא בשלו והיא בשלה"

מאיה, אם יורשה לי

האיכות הטכנית טובה מאוד וניכר כי ההמרה לשחור לבן היתה משום ביטול התמקדות הצופה בצבעים במקום בסיטואציה עצמה.
ישנה תחושה שלמרות נסיון ההקפדה בתפיסה, משהו בצילום עדיין לא מושלם.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אלו הפרטים שלדעתי היו דורשים מעט יותר תשומת לב.

1. חיתוכים משני הצדדים (הן מימין והן משמאל) - ידי שני המצולמים נחוצות בתפיסה הנוכחית בייחוד נוכח הבעת הפנים של הפעוט/ה. קשה לנו להבין מה מעסיק אותו. יתר על כן - רואים מעט מכף היד בצמוד למסגרת, מה שמדגיש עוד יותר את הצורך הזה.

2. הראשים של שני המצולמים ממש קרובים למסגרת העליונה. נחוץ עוד כס"מ כדי לא לחנוק את המרחב. גם בתמונה שבה יותר ממצולם אחד, רצוי לדעתי האישית להרגיש את המרחב שבו מצויות הדמויות. בצורה הזו הפריים יהיה "פתוח" יותר וגם ירגיש מעט יותר "טבעי"

3. "התמזגות" שני הראשים בנקודה אחת לדעתי האישית מפחיתה את תחושת הניכור או הבידוד שניתן היה לבצע בשתי הדמויות. לו היה מרווח בין ראשי הדמויות, היה ניתן לחוש בצורה טובה יותר את המרחק הרגעי ביניהם - שזה למעשה הרעיון שאותו ניסית להעביר בצילום. לו דמות האב לא היתה קרובה (גם אם היא מטושטשת בשל ה-DOF), היתה מתקבלת תמונה שבה הדגש הוא יותר במעשי הפעוט/ה.

מה שהיה יכול לפתור את מרבית הנקודות שציינתי הוא לדעתי תזוזה לשמאל - אזי היית יכולה להכניס בפריים גם את ידי המצולמים, ליצור מרווח מסויים בין שניהם ולהדגיש את הבידוד הזה - שכרגע מעט "מתפספס".

זו בכל אופן דעתי האישית

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-06-2007, 19:16
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile

יפה מאיה.
מנסיוני הרב עם צילום ילדים אני אומר שהתוצאה יפה מאוד.
הביקורת של רועי מדוייקת אבל לצערי, שוב, מנסיוני, אני אומר שלא ניתן לשלוט בכל הגורמים האלו בצילומים כאלו והצילומים הם מאוד ספונטניים. גם אם תאמר לאבא לזוז סנטימטר שמאלה אתה לא יכול לשלוט בתינוק שכל שניה זז וכל זה ביחד גורם לך לעבוד בשיטה אחרת שאני עובד בה, אני מצלם הרבה וברצף ואחרי זה בוחר את הטובות. להבדיל מצילום סטודיו שבו אני בוחן כל תמונה ובודק את ה LCD.
בשורה התחתונה, בסיטואציה כזו הייתי פחות מבקר טכנית.

ישן 18-06-2007, 21:13
צלמית המשתמש של mayafi
  mayafi mayafi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.04
תודה לכולם על התגובות

טל-אני משתדלת לא להעלם ליותר מדי זמן. זה קצת קשה עם עבודה וטיפול בתינוקת... כך שברגע שיש לי קצת זמן פנוי אני מנסה להגיב ולהעלות תמונות.
שחף, עומרי ומתן - מתן צודק, הסיבה להמרה לש/ל היא על מנת "להציל" את התמונה מאזורי צבע חזקים מדי שהיו מושכים את המבט לכיוונים אחרים. בכל מקרה, אני חושבת שגם בגירסת הש/ל הצלחתי להעביר את הרכות של הקטנה.
רועי - תודה על התגובה המושקעת-אלו בהחלט נקודות למחשבה, אבל אתה יכול לקרוא את תגובתו של משה (זה לא תרוץ, זאת האמת).
משה - מסכימה איתך בכל מילה. בשמונת החודשים באחרונים צילמתי מאות ואולי אלפי תמונות של הקטנה שלי, והנסיון לתפוס אותה בדיוק בקומפוזיציה שאתה רוצה היא כמעט (אני מדגישה, כמעט) בלתי אפשרית. כך שמתוך המאות/אלפים בוררים בכל פעם את הטובות.

ושוב, תודה לכולם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:51

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר