|

17-06-2007, 00:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 27.01.04
|
|
|
ראיון עם נתניהו: "היוזמה הסעודית תרד מסדר היום"
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://62.219.7.243:7778/makor/articleImages/15060707_1.jpg]
בראיון ל'מקור ראשון' מצהיר יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו כי כראש ממשלה ישנה
את כללי המשחק בעוטף עזה ויפסיק את ייבוש ההתיישבות
ימים עמוסים עוברים על ח"כ בנימין נתניהו. פגישות, דיונים והרבה מאוד פוליטיקה. הראיון עימו נערך
בלשכתו בכנסת. קצב המבקרים עולה על כל דמיון. הלו"ז של האיש מתפקע וקצב העבודה בהתאם.
קשה להבין זאת אם תופסים אותו רק כראש מפלגה בת 12 מנדטים, ולא כמותג בפני עצמו – ובמערכת
הפוליטית יש מוסכמה שהוא אכן כזה.
אין ספק שביבי עצמו מודע לכך, אבל ייאמר לזכותו שהוא מקפיד כל הזמן לתאר את עצמו כחלק מהנהגת
הליכוד. בלשכתו הצנועה תלוי על הקיר שרטוט גדול של הטרמינל האזרחי של שדה התעופה באנטבה.
זהו השרטוט המקורי שהוצג בפני חיילי סיירת מטכ"ל ערב מבצע שחרור החטופים שבמהלכו נהרג סגן-
אלוף יוני נתניהו, אחיו הגדול של ביבי. עוד כמה תמונות, קטעי עיתונים וספרים מעטרים את החדר.
בסביבתו של נתניהו מאמינים ומקווים כי מדובר בשיכון זמני של יו"ר הליכוד, שיכון שאמור להתחלף בעתיד
בלשכת ראש הממשלה.
נתניהו היום הרבה יותר מפוכח ומבושל. אין בו נאיביות ואין בו תקוות שווא. שכלתני להחריד. הוא מבין כי
כוחו בעלייה, אך האופוריה ממנו והלאה. הצוות האישי והקטן שלו יודע כי עליו להמשיך בעבודה הקשה
והתובענית ולא להתבשם מהסקרים או מהערכות ופרשנויות של אנשי תקשורת.
בכלל, יחסיו של נתניהו עם התקשורת יוצאי דופן. נדמה כי לא היה אף פוליטיקאי אחר, אולי מלבד מנחם
בגין בתקופות מסוימות, שסבל מנחת זרועה של התקשורת כפי שקרה לנתניהו. ובכל זאת, בניגוד לאחרים
נתניהו לא קטנוני ולא נקמן. ההדר הז'בוטינסקאי שספג בבית אבא בהחלט משפיע על יחסו כלפי יריביו
ואוהביו כאחד.
איך אתה מסביר את יחסה העוין של התקשורת כלפיך? האם אתה חש שינוי בשנים האחרונות?
"אני חושב שבקרב חלקים לא מבוטלים מאנשי התקשורת המרכזיים יש הערכה למהפכה הכלכלית
שהובלתי ושהצילה את כלכלת ישראל. יש הערכה גם למרכיבים מסוימים במנהיגות שהתבררו דרך זה".
זה מה שהם מכנים "ביבי החדש"?
"לא. אני לא חושב שאני חדש. אני אותו אדם – ולאורך השנים הוכחתי במה אני מאמין ועל מה אני מוכן
להיאבק. כשנושא המאבק תואם את ההשקפה של חלק מאנשי התקשורת, כמו במקרה של הכלכלה, הם
כותבים עלי באופן חיובי, ואילו כשנושא המאבק הוא ההתנגדות לנסיגות חד-צדדיות, כפי שהיה ערב
ההתנתקות, הם תקפו בצורה אכזרית".
יש לך טענות כלפי התקשורת?
"אין לי טענות אישית אליהם. יש לי רצון עז, כמו רבים מחבריי במחנה הלאומי, לראות תקשורת יותר
מאוזנת במדינה. הדרך להשיג זאת היא לא חקיקה או השתלטות ממשלתית על התקשורת, אלא הגברת
התחרות בתחום".
"למשל, אני מתכוון כראש ממשלה להנהיג במדינה תקשורת דיגיטלית. זה יגביר את הנגישות של כל אזרח
וכל מגזר ליכולת להקים תחנת רדיו או טלוויזיה. אני מאמין ברישיונות ולא בזיכיונות. ישראל בתחום זה היא
אחת המדינות המפגרות בעולם".
"יכולות טכנולוגיות חדשות מתוארות כ'לא נכונות לישראל', למרות שהן כבר הגיעו לכל מדינות אמריקה
הלטינית. המדינה בולמת את ביזור התקשורת מהטעם הפשוט שהיא מעוניינת שקבוצות מסוימות ישלטו
בתקשורת האלקטרונית".
נשאל זאת מזווית קצת אחרת. האם תופתע מכך שבהתמודדות הבאה שלך על ראשות הממשלה
היריב שלך הוא זה שיקבל רוח גבית מהתקשורת?
"לא".
זאת אומרת שאתה מבין כי אין הוגנות בתקשורת הישראלית?
"אני מדבר על איזון על ידי הוספת השקפות עולם נוספות לעולם המדיה בישראל, ולא על ידי גיוון בהשקפת
העולם של העיתונאים הקיימים כיום".
כך טרפדתי את הנסיגות
ציינת שהתקשורת תוקפת אותך על רקע מדיני. בתקופה האחרונה עלו תוכניות כמו 'מפת הדרכים',
'היוזמה הסעודית' ועכשיו הגישושים מול הסורים. מהי התוכנית המדינית שאתה תומך בה? יש לך
אלטרנטיבה לתוכניות האלה?
"האלטרנטיבה שלי היא החיים והעוצמה שלנו. האלטרנטיבה היא ההכרה של שכנינו שאנחנו כאן כעובדת
קבע, כי רק כך ניתן להגיע לשלום אמיתי".
"המשותף לכל התוכניות המדיניות שציינת הוא שהן מדברות על התקפלות ישראלית לתוך גבולות שאינם
בני הגנה, עם הצל הכבד של זכות השיבה המרחף מעלינו. אלו תוכניות המחלישות אותנו ומקרבות אותנו
לקראת מהלכי מלחמה שבה לא נוכל להגן על עצמנו. לכן הן אינן מקובלות עלי".
אם תהיה ראש ממשלה תוריד לחלוטין מסדר היום הציבורי את היוזמה הסעודית?
"בוודאי".
ומה לגבי מפת הדרכים?
"בתוכנית זו יש אלמנט אחד חיובי: ההדדיות הדורשת מהצד השני ביצועים של מלחמה בטרור והפסקת
ההסתה. עקרונות אלה הייתי משמר".
ומה לגבי יתר פרטי התוכנית, למשל שלושת השלבים שבסופם הסכמה ישראלית להקמת מדינה
פלשתינית?
"הבט. בעבר התמחיתי בהוצאת ישראל ממיצר מדיני בתקופת אוסלו. רבים לא יודעים שלפי תוכנית אוסלו
המקורית ישראל היתה אמורה לסגת מכ-95 אחוז משטחי יש"ע עד 1999, ומדינה פלשתינית היתה אמורה
לקום ללא תמורה כלשהי מצידם".
"כידוע לכולם, ובמיוחד למחנה השמאל, אני בלמתי את זה. עשיתי זאת באמצעות יציקת שני יסודות
חשובים. ראשית, ההדדיות: אין נתינה ללא תמורה. ושנית, גם מה שנתנו שונה על ידי הכנסת מרכיבי
ביטחון. הגדרתי את אותם 'אתרים צבאיים מוגדרים' שהיו אמורים להישאר בידינו, ודרשתי שיוגדרו כאזורי
ביטחון שרק אנחנו נקבע את גודלם ואת מיקומם. מאותו רגע שקיבלנו לכך הסכמה אמריקנית בכתב –
נבלמה הנסיגה-רבתי של ישראל".
"זו הסיבה שטוענים נגדי שטרפדתי את הסכם אוסלו. אם כוונתם לנסיגה ישראלית ללא סייג ולהתערטלות
מנכסי צאן ברזל של שטחי מגן ושטחי מולדת, הם צודקים. זה היה קשה מאוד, אבל בדיעבד מתברר שזה
היה נבון מאוד. עובדה שעד היום לא קמה מדינה פלשתינית. יתרה מכך, בתקופת כהונתי ישראל נסוגה
רק משני אחוזים של שטחים שהיו בשליטתנו, במקום אותם 95 אחוזים שאדריכלי אוסלו תכננו".
נתניהו מחדד את עמדותיו. הוא מבין שהציבור בישראל רוצה לשמוע דברים ברורים: לא עוד "שלום
וביטחון" ולא עוד "עושים שלום בטוח". הציבור עייף מקלישאות. המציאות אילצה את רוב הישראלים להבין
שאשליות וחלומות הם מתכון כמעט בטוח לאסונות מדיניים. זאת הסיבה שנתניהו מפרט, בקווים כללים
אמנם, את תוכניתו המדינית.
לאחרונה אמרת שמלחמת ששת הימים היתה מלחמה נפלאה בגלל תוצאותיה, ושרק המשך
שליטתנו ביהודה ושומרון יבטיח את המשך קיומנו. האם כראש ממשלה תפעל בהתאם לגישה זו
ותחליט להפוך את יישובי צפון השומרון שנחרבו, חומש ושא-נור, לכל הפחות לבסיסי קבע של
הצבא?
"אני לא אומר שום דבר ספציפי אלא רק מדבר על עקרונות. אני לא אומר כיוון שחכמת המדינאות היא
לשמר את חופש הפעולה שלך".
אני מבין מדבריך שאינך פוסל אפשרות כזו על הסף?
"אני מדבר על כמה עקרונות. מדינת ישראל לא יכולה להפוך למדינת-חוט הפרוסה מגדרה עד חדרה. את
זה אי אפשר לקבל. אנחנו זקוקים לגבולות בני הגנה. הטענה המוכרת שהחזקת שטח לא מונעת את
האיומים הרקטיים נכונה, אבל זה לא אומר שבגלל זה נקבל על עצמנו איומים קיומיים קצרי טווח".
"הצורך שלנו להיות מדינה רחבה היכולה לבלום התקפה קרקעית לא השתנה במהלך השנים, ולכן עלינו
לשמור את גבול ירדן בידינו. לשם כך צריך את בקעת הירדן, את המורדות המזרחיים ואת קו הרכס. נחוץ
גם החיבור לבקעת הירדן, ומכאן החשיבות העצומה של אריאל שמאפשרת לנו להגיע לבקעת הירדן לא רק
מצפון ומדרום, והחשיבות העליונה בחיבור בין מעלה-אדומים וירושלים".
תוכנית 'גבולות בני הגנה' למעשה תמנע רצף טריטוריאלי של הפלשתינים ביהודה ושומרון.
"חשוב לי להדגיש כי אין לי עניין לשלוט על הפלשתינים ואין לי כוונה למנוע מהם לנוע מצפון לדרום והפוך
על ידי גשרים ומנהרות, אבל אני לא אתן שהם ישלטו עלינו. לכן עלינו להבטיח את השליטה שלנו על
המרחב האווירי ועל הכניסות לארץ ישראל, בשונה ממה שקרה בציר פילדלפי ששם הכל נפרץ"
"הזהרתי את שרון מכך, ולצערי האזהרות אכן התממשו. אנחנו חייבים לשבור את נוסחת אוסלו של נסיגות
ללא תמורה. כך היה באוסלו, כך היה בנסיגה מדרום לבנון, כך היה ביציאה מרצועת עזה. מלחמת לבנון
היתה המסמר האחרון שפגע בנו וחיזק את אויבינו".
למה, אם כך, אין 'תג מחיר'? למה אתה לא אומר משהו בסגנון "אתם קיבלתם את רצועת עזה
והפכתם את יישובי עוטף עזה ליישובי ספר – ובתגובה לכך נחזור לצפון השומרון"? הרי זהו מהלך
הרתעתי פר-אקסלנס.
"ראשית, אני מסכים עם הגישה הזו. בשנים האחרונות נכנסנו למדיניות של התשה מול החיזבאללה בצפון
והחמאס בדרום. המשוואה הפכה להיות טיל קסאם שווה העלאת מסוק לאוויר. זה רע לנו. אנחנו צריכים
להגיע למדיניות של הרתעה. מדיניות זו מטבעה משנה את כללי המשחק. היא משנה את מאזן המחיר של
'השכר והעונש'.
"אני אנקוט מדיניות זו, כפי שעשיתי בקדנציה הקודמת שלי כראש ממשלה, כשאיימתי על עצם קיומו של
ערפאת ומשטרו בעקבות הפיגועים, וכך מספר הפיגועים ירד בצורה דרסטית. ההרתעה מחייבת שינוי
מדיניות יסודי לטובתנו ולרעת אויבינו".
בעקבות ההידרדרות הביטחונית הקשה בתוך רצועת עזה, האם לדעתך יו"ר הרשות אבו-מאזן בכלל
רלוונטי?
"לצערי הוא חלש מאוד. לפי מבחן התוצאה הכל כך אהוב במחוזותינו, אנחנו רואים שהוא לא מבצע – ולא
משנה אם הוא רוצה או לא רוצה; זה בכלל לא בכוחו".
אפרופו 'תג מחיר', המדיניות של ממשלת אולמרט היא ייבוש מוחלט של ההתנחלויות. איפה אתה
עומד בעניין?
"טוב, זהו המשך מתן הפרס לטרור וללחץ על ישראל. אנחנו גם סופגים טרור וגם משלמים את המחיר".
אז אצלך מדיניות הייבוש תיפסק?
"ודאי. כבר הוכחתי את זה כשהייתי ראש ממשלה. גם כשר אוצר, דרך אגב, דאגתי שהיישובים לא ייובשו,
בלשון המעטה. חשבתי גם שיש צורך שלא לעקור אפילו יהודי אחד, לכן לא עקרתי יהודי אחד, אלא
ההפך. אני מזכיר לך שבלמתי את הזליגה הפלשתינית מכיוון בית-לחם לירושלים עם הקמת שכונת הר
חומה. היו עלי לחצים כבדים מהעולם כולו, ולמרות זאת עמדנו על כך".
"היום כולם יודעים ומודים שהר חומה סגרה את הזליגה מכיוון בית-לחם. כך גם באזור E1 (בין ירושלים
ומעלה-אדומים). לצערי לא הספקתי לבנות שם, אבל הפשרתי את הקרקע ואף הודעתי שבכוונתי לבנות
שם – וזה מה שאעשה עם כניסתי לתפקיד ראש הממשלה".
המסרים המשונים של ש"ס וליברמן
לתהליכים המוזרים המאפיינים עתה את המערכת הפוליטית מתייחס נתניהו בשיא הרצינות. הוא מבין כי
ללא תמיכה פוליטית אין משמעות לדבריו. הפלטפורמה הפוליטית שנתניהו מכין לקראת הבחירות הקרובות
עדיין רק בחיתוליה, אבל אין ספק שהאיש פועל במשנה מרץ לכיוון של התחדשות ורעננות.
ישיבתו באופוזיציה עשתה לו טוב במובן הפוליטי. הבידול המוחלט שלו מממשלת אולמרט, והתחושה
בציבור שהוא מציע אלטרנטיבה שלטונית אמיתית ומושכת, גורמות לו להקדיש שעות רבות בבניית מהלכים
פוליטיים שאמורים לחזק את הליכוד ולהביאו לשלטון.
נתניהו נמנע מליפול בפח. בניגוד ליריביו הוא נמנע מלהשתלח בהם באופן אישי. המוטו שלו מדבר על
'גופו של עניין ולא גופו של אדם'. ובכל זאת, מבחינתו ממשלת אולמרט סיימה דה-פקטו את תפקידה עלי
אדמות. מתי היא תתפרק? נתניהו לא משוכנע שזה יקרה כל כך מהר, אם כי הוא בטוח שהבחירות יוקדמו
במידה ניכרת.
הוא אינו מתרשם מקריאתה של יושבת ראש הכנסת דליה איציק, זו הפעם השנייה, לצירופו לממשלה.
לטענתו אין לו שום כוונה להיכנס לממשלת אולמרט.
הופתעת מכך שהממשלה לא נפלה אחרי פרסום הדו"ח החלקי של ועדת וינוגרד?
"לא. משום שיש תופעה שחברי כנסת עושים את השיקולים הפרטיים שלהם גם אם זה נוגד את עמדת
הציבור. מהניסיון שלי, נקודת האמצע של הקדנציה מהווה אפשרות להגיע לנקודת המפנה".
אבל אתה הרי קראת לכל אנשי המחנה הלאומי לצאת לרחובות ולהפגין כדי להביא לנפילת
הממשלה. נכשלת?
"ממש לא. הכוונה היתה להביא ללחץ מצטבר. הרי לממשלת אולמרט אין עכשיו לגיטימציה לכלום, לא
למהלך מדיני ולא למהלך צבאי. כולם מבינים שהממשלה פועלת רק למען שרידותה".
אם כך, למה שלא תכריז על הליכה לפריימריס בליכוד ובכך תטלטל את המערכת הפוליטית?
"ההצעה הזו איננה בלתי אפשרית. הבעיה היחידה כיום היא של משאבים, ואני אכן שוקל את זה ברצינות.
אני מודע לכך שהליכוד חייב להיות מוכן לבחירות. מפלגת העבודה בדיוק סיימה את התהליך, אצל קדימה
הכל מתפורר, ואצל יתר המפלגות אין פריימריס. אני יושב בימים אלה בדיוק על הסוגיה הזו, כי הנחת
העבודה שלנו היא שהבחירות יוקדמו".
"אבל אם אתה שואל איך ממשלת אולמרט ממשיכה לשרוד, התשובה ברורה: ישראל ביתנו וש"ס. מדובר
בשתי מפלגות שמזוהות באופן מסורתי עם המחנה הלאומי. ההתעקשות המוזרה שלהן להישאר כחלק
מהקואליציה היא האחראית להמשך קיומה".
אתה מקיים פגישות עם ראשי ישראל ביתנו וש"ס?
"בוודאי".
ומה אתה שומע מהם?
"מסרים שונים ומשונים, שבוודאי אף אחד מהם לא נותן מענה לשאלה הבסיסית מדוע אתם בתוך
הממשלה. הרי זה בניגוד לעמדת הבוחרים של אותן מפלגות. אני קורא להם להצטרף לליכוד, שכיום היא
המפלגה הגדולה ביותר, עם 125 אלף מתפקדים".
היו קריאות, למשל של אפי איתם, להקים חזית רחבה של כל המחנה הלאומי. אתה תומך בכך?
"רעיון זה חייב להיבחן ערב הבחירות. הכל שאלה של אפקטיביות. כך עשיתי בשנת 1996 כשצירפתי את
גשר ואת צומת לתוך הליכוד. אני לא פוסל את זה על הסף, אבל זה עדיין מוקדם לדון בכך".
איך אתה רואה את בחירתו של ברק לראשות העבודה?
"אני מאוד מקווה שהוא אכן יעמוד בדיבורו ויביא להקדמת הבחירות במהרה, כדי שאוכל להתמודד מולו
בבחירות כלליות".
השריון אינו חוק בליכוד
ברשותך קצת פוליטיקה פנימית בליכוד. דיברנו על הרתעה מדינית; מה לגבי הרתעה פוליטית?
האם תשריין את המקום למספר שתיים בליכוד?
"השריון איננו חוק בליכוד. זה נעשה פעם אחת, אבל זה לא חייב לחזור".
לאחרונה סילבן שלום תוקף אותך חזיתית כשאמר שאתה נטל ולא נכס לליכוד. מה התגובה שלך
לדברים אלה?
"הליכוד מנצח כשהוא מאוחד ולא כשהוא מפולג. מעבר לזה אני תומך במה שאני מכנה 'הדיבר האחד-
עשר' האומר 'ליכודניק לא תוקף ליכודניק'. אנחנו מפלגה דמוקרטית וכל אחד יכול להתמודד על ראשות
המפלגה. ארנס התמודד מולי, ואני לא רואה בכך שום בעיה. עלינו להתרכז בפריימריס, ואחר כך לצאת
לדרך כדי לנצח בבחירות".
ולגופו של אדם, סילבן שלום?
"אני לא דן בגופו של אדם אלא בגופו של עניין".
אחת הבעיות של הליכוד היא חוסר הפנים החדשות ברשימה. האם יש לך מועמדים חדשים
ואטרקטיביים לרשימת הליכוד לבחירות הבאות?
"התשובה היא כן. אני עובד על מהלך זה של צירוף כוחות חדשים ואיכותיים. אבל מעבר לכך חשוב לי
להזכיר לכולם כי למרות שרשימת הליכוד היום לא גדולה, היא מאוד איכותית. יש אנשים צעירים ומנוסים
ויש ותיקים ומנוסים. הסיעה שלנו היא האקטיבית והמשפיעה ביותר בכנסת היום. הרבה אנשים עומדים
בתור כדי להצטרף לליכוד".
כולנו מכירים את התופעה שכשהליכוד בעלייה כולם נזכרים שבעצם הם היו על אלטלנה; יהיו שמות
חדשים ברשימת הליכוד שיכהנו בתפקידי מפתח אם הליכוד ירכיב את הממשלה הבאה?
"אני לא מחלק תיקים, אבל בהחלט יהיו שמות של אנשים חדשים שישמשו בתפקידים מרכזיים".
אפשר לקבל שמות?
"לא".
לסיום, רבים במחנה הלאומי לא מבינים את עמדתך התומכת בהפרטה של מינהל מקרקעי ישראל.
אם אכן תצליח להפריט את אותם 93 אחוזים מאדמות המדינה הנמצאות בידי המינהל, איך תבטיח
שחלק מהקרקעות הללו לא ייפלו לידיים עוינות או לא רצויות?
"ההפך הגמור קורה עכשיו. דווקא בגלל המבנה הריכוזי הקיים, כולנו עדים לתהליך ההשתלטות של
גורמים מסוימים על אדמות הנגב והגליל בבנייה בלתי חוקית ובהתיישבות פרועה ולא מוסדרת".
ואיך ההצעה שלך תמנע את זה?
"בפתיחת הקרקעות לכוחות השוק, שהם הרבה יותר חזקים מהמצב הקיים. אני חייב לומר כי בכל העולם
השיטה שאני מציע קיימת. אולי רק צפון קוריאה מחזיקה בשיטה קשיחה כמו שלנו. זו שיטה שמונעת
מיזמים ואנשי הון לבוא ולפתח את כל האזורים החיוניים לפיתוח המדינה".
ואז יכול לבוא איזה מיליארדר סעודי שיקנה את אדמות המדינה, ומי יודע לאן זה יוביל.
"ומה הוא יעשה, ייקח את הקרקע מכאן? חוץ מזה, למה לחשוב בצורה כל כך פסימית? אני מאמין שיבואו
יהודים ויקנו ויפתחו את הקרקעות הנמצאות בסכנת השתלטות. כל אלה המתנגדים לרפורמה שלי לא
מבינים כמה ההון היהודי הוא עצום, בהיקפים שאי אפשר לתאר. ואני יודע שרבים מהם רוצים להשקיע
בישראל".
"אנחנו יודעים בוודאות שבמדיניות האנכרוניסטית הנוכחית אנחנו מאבדים את הנגב והגליל. אנחנו גם
יודעים מה קרה במדינות אחרות שיזמים מבית הלכו והשקיעו ופיתחו במדינתם. כואב לי מאוד שההשקפה
המאובנת גורמת לנו, בשם הציונות ובשם אחיזת העם היהודי באדמת ארץ ישראל, לאבד את ארץ ישראל
כאדמת העם היהודי".
"אני מתכוון לנסות ולשנות זאת באופן דרמטי. המטרה שלי היא לא רק להציל את ארץ ישראל למען העם
היהודי, אלא גם לפעול לטובת חלוקת קרקעות ליוצאי צבא וגם לאפשר ליזמים ישראל לפתח את
הקרקעות".
יהיו קריטריונים לקניית הקרקעות?
"בהחלט. יש כל מיני שיטות, למשל רכישת קרקעות רק על ידי אזרחי המדינה ועוד שיטות אחרות. בכל
מקרה חשוב להבין כי באף מדינה בעולם אין ריכוזיות כל כך גדולה. הרי מה שקורה היום זה שמחירי
הקרקע בגוש דן דומים למחירי הונג-קונג. זוג צעיר חייב למשכן את החיים שלו כדי לקבל דירה בגודל של
מרפסת".
"מדובר במדיניות אנטי-ציונית, אנטי-יהודית, אנטי-לאומית ואנטי-חברתית. הרי דווקא השכבות החלשות
בערי הפיתוח או בדרום תל-אביב לא יכולות לרכוש את הבתים והדירות שלהן. במקום שיהיו סמוכים על
שולחן הממשלה הם יכולים להיות אדונים לגורלם. ואת כל זה אני מתכוון לשנות".
מקור ראשון
http://www.makor1.co.il/makor/Artic...=1909&channel=1