לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-07-2007, 23:32
  galks506 galks506 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.07.07
הסברה על חה"ן

ממה שאני קורא אני מבין שרוב החברה פה הם מלשבניקים או ממש צעירים בצבא וכתבו פה כמה דברים על החיל שלי שהם לא נכונים אז בוא נעשה הסברה שגם מי ששוכל להתגייס להנדסה שיבין למה הוא הולך.
טוב אז חה"ן מורכב ממספר יחידות : יהל"ם , 3 גדודי חה"ן וגדוד האב"כ.
יהל"ם - כולכם מכירים בטח יש שם את יעל ס"פ סמור ועוד יחידות שלא נפרט עלייהן אני לא רוצה גם לחשוף דברים שאסור לחשוף אז לא נדבר על היחידה הזאת.
גדודי החה"ן- 605 603 ו 601 שלושת הגדודים הם בעלי אותו יעוד ומחליפים בינהם 2 קווים עיקרים רמאללה ואביבים וגדוד אחד באימונים ככה זה מתחילת 07'.
הגדודים עוברים הכשרה בסיסית בבהל"צ (בצוקי עובדה קרוב לאילת) הרובאי בסוף האימון מתקדם הוא 05 ובבקשה אל תתווכחו וזה גם לא כזה חשוב האמת.
הפלס הוא 06 .
עכשיו נעשה הסברה על מקצוע הפלס שהוא בעצם היעוד של החיל: אז חה"ן הוא חיל מתמרן מה זה אומר זה אומר שהוא מתמרן כוחות צה"ל ליעדי כיבוש או מתמרן כוחות אויב לשטח שבו צה"ל יתקיף.
חיל בחה"ן לומד בהכשרה שלו חבלה בסיסית , מיקוש שכולל הנחת שד"מ והרמת שד"מ (שד"מ=שדה מוקשים) , לומד את כל סוגי המוקשים וניתרולם.
החיל הוא חיל שנע לסירוגין ברגל ולסירוגין על פומ"ה (פורץ מכשולים הנדסי) הפומה משמשת אותנו בעיקר בלחימה בסוריה כאשר תהיה , אם זה בפריצת המכשול המורכב מאוד או בפתיחת צירים הררים.
בנוסף על כך החיל משמש בכלי צמ"ה (ציוד מכני הנדסי) שכיום נחשב לכוח מאוד חזק בצבא...אם זה בכל פעולה רצועה ובשטחים . כי צמ"ה הם דחפורים ממוגנים שנכנסים למען פתיחת צירים חישוף שטח פריצת מכשולים ו...מה שרובכם כירים מהצילומים בחומה ומגן הריסת בתים.
בנוסף לפלוגות בגדודים קיימות שתי פלוגות באוגדת יו"ש ובאוגדת עזה.
מקווה שעכשיו כולם הבינו פה לאיפה הם הולכים להגיע מקווה שתתגייסו אם לא להנדסה אז למקום אחר העיקר שתתגייסו ותעשו את המירב למען המדינה...טירוני מרץ 08' (בעתיד) אני מחכה לכם...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-07-2007, 14:24
  galks506 galks506 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.07.07
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי desert_oasis שמתחילה ב "הרחבות והבהרות"

טוב לא יודע אם תיודע אז חיל ההנדסה לאחר מלחמת יום הכיפורים שינה פאזה והפך לחיל לוחם ושם השתנתה ההגדרה שלו מחיל מסייע לחיל מתמרן (דבריו של מפקד בהל"צ שדיבר איתנו בדיוק לפני שבוע).
פריצת מכשולים היא היעוד העיקרי כלומר תמרון כוחותנו ליעדיים רצויים לכיבוש אם אני פותח ציר הררי לגדוד שיריון אז אני פורץ לו תדרך לאיפה שהוא רוצה להגיע נכון?
בקשר אליי אני עכשיו סיימתי קורס מ"כים ואני יוצא לקורס קצינים...הרובאי של לוחם ביהל"ם הוא 07 (פיקודי אם אני לא טועה).
אבל רובאי זה מקצוע בסיס את מי זה מעניין? אתה מתעסק בפלסות אתה רובאי גבוהה יחסית כי אתה צריך לדעת תנועה בשטח אם תצטרך להיכנס לשטח ממולכד רגלי או אם הפומ"ה תפרוס זחל...
ועוד משהו אחת התרגולות המרכזיות שנלמדות הן הנחת מקבץ...כלומר מכשול וחסימת ציר ומה היא גורמת?
לתימרון כוח אויב..
ישן 13-07-2007, 14:01
  Mo-T Mo-T אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי galks506 שמתחילה ב "הסברה על חה"ן"

מתוך ערך "חיל ההנדסה הישראלי" ויקיפדיה :

"חיל ההנדסה הישראלי או בשמו הרשמי חיל ההנדסה הקרבית, הוא אחד מהחילות הלוחמים של צבא הגנה לישראל. חיל ההנדסה הקרבית (חה"ן) הוא אחד מחמשת חילות הלוחמים בזרוע היבשה (יחד עם חיל הרגלים, חיל השריון, חיל התותחנים וחיל מודיעין השדה) ובעל חשיבות מכרעת בלוחמה היבשתית. תפקידיו של חיל ההנדסה מגוונים: מצד אחד, עליו לאפשר תמרון כוחות צה"ל (תמרון זוהי יכולת תנועה משולבת באש על מנת ליצור יתרון על האויב), זאת הוא מבצע על ידי פריצת מכשולי אויב, מערכים מבוצרים וממוכשלים, מטענים מורכבים, וקווי הגנה סדורים. מצד שני, עליו למגן את הכוחות ולהגביל את יכולת התמרון של האויב."
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:16

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר