23-07-2007, 14:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.07
|
|
צריך להסביר לגנרליסימו אלעזר שטרן שאין קיצורי דרך.
אלה אינן משימות ששייכות למערכת החינוך והצבא לא יכול לנסות לגייס את מערכת החינוך כדי ליצר חיילים (גם אם נראה לו כך)
האנשים הצעירים אינם טפשים כפי שנדמה לו. אלה אנשים מעורבים ,חכמים ומלומדים גם מהשטרן עצמו.
ההשתמטות משירות יש לה מס' סיבות שאף אחת מהן אינה קשורה במערכת החינוך ולכן משם לא תבוא לו הישועה.
הסיבות להשתמטות ההמונית כפי שהן נראות לי הן:
1.חוסר אמון הצבור בהנהגת המדינה. לא ביכולת של ההנהגה להוביל את המדינה והצבא לעבר עתיד טוב יותר יחד עם השחיתות העצומה בצמרת -גורמים לאנשים הצעירים לחשוב שאין טעם להתאמץ.
2.הנרטיב ההיסטורי המשופץ עפ"י הפוסט ציונים מה שנקרא מזרח תיכון חדש ותוצאותיו -מביא אנשים להאמין שאין סיבה להיהרג על משימות שאינן אמיתיות. אם ישיבה בארץ ישראל כבר אינהמשימה לאומית -אל תפריעו לצעיר ללכת לחו"ל. לא חבל לבזבז 3 שנים לחנם?
3.ההדוניזם והחמרנות בחברה הישראלית. מה שחשוב זה כסף. אם השירות הצבאי מוביל אותי לשם - למשל שירות בממר"מ או טיס -מה שיוביל בהכרח למשרות נחשקות בשוק האזרחי -טוב ויפה. חוץ מזה -אל תפריעו לי לעשות כסף.
אפשר להביא עוד סיבות מסוג זה .אף אחת מהן אינה בתחום ההתמחות והאחריות של משרד החינוך.
משרד החינוך תפקידו לשמש בייבי סיטר לעת מצוא כדי שלא להפריע להורים לצאת לעבודת יומם ואם במקביל גם מצליחים לסיים בגרות - מה טוב ,אבל אין לכך קשר למערכת הבטחון ולמלש"בים.