02-08-2007, 00:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.07.05
|
|
kifir שלום רב,
1. אני לא אבא\אמא\אח\קרוב כזה או אחר שלך שבא לשפוט ולהגיד לך מה כן מה לא, והיכן הטעויות שלך.
2. לא השגת כלום מבלי להעליב כאמור, צברת ידע במסגרת שהיית יכול להשיג ע"י רכישת ספר ולמידה בבית עם סדר יום מסודר. סה"כ השגת CERTIFICATE לדעתי שאומר שלמדת ב- X מכללה\אונ'. נכון, אני לא בא לזלזל, וידוע שמקום כמו YALE לדוגמה נחשב לטוב. אבל אני אישית לא מאמין באוניברסיטאות ובקורסים של מכללות מצד התלמיד: כי בסופו של דבר אני יכול להשיג את אותה תוצאה עם התמדה מצדי ללמוד, וזה משהו שקשה להמון (ע"ע התחלת הקריאה בספר, אומר לעצמך "אעשה הפסקה לכמה דק'" - ולבסוף היא נמשכת כמה שעות וכו').
3. תחשוב על זה גם בצד האחר: אתה הולך לעבוד בחברה, לא חשוב איזו, תחשוב על זה שמספר לא מבוטל של חברות מספקות לך הכשרה שאתה חייב לעשות בתנאי לקבלה, אבל תנאי להכשרה שנחשבת "חינם" הינו חתימה על חוזה ל- X שנים, כאשר יש התחייבות של לפחות שנה-שנתיים.
לא מאמין לי? תפתח עיתון בלוח דרושים\אתר דרושים כמו JOBNET שהוא אתר מעולה לטעמי, ותחפש שם... אני זוכר לא מזמן שהיה משהו דומה עם צ'יק פוינט של הדרכה ללא תשלום כאשר יש תנאי של חתימה לעבודה ל- X זמן בחברה. אז זה לא משנה, אתה תעבוד גם בחברה השנייה מספר שנים ותשתחרר בגיל מאוחר, כאשר ההבדל הוא בדרג שלך, בתפקיד, ובשכר. שכנראה מכל אלו, לא איכפת לך אם הדרגות יהיו על הכותפות או צמודות לשרוול, או מה יהיה התפקיד שלך, אלא השכר.
תקן אותי אם אני טועה, אבל זו דעתי. ותאמין לי, שמבחינת שכר אין לך מה לדאוג בצבא, הצבא מספק לך: אוכל, שתייה, ומקום ללון בו. ועוד נק' שיכולה לגרום לך "לישון בראש שקט": אתה לא צריך לשלם שקל; נסיעות באמצעות החוגר, מדים והכול אתה מקבל Brand new בבקו"מ (או שקוראים לזה מיט"ב? אני מבולבל מכל השינויים - אט"ל וכו', אבל אתה מבין את הכוונה). למרות שאני מאמין שתצטייד בבגדים ובכלים מהבית...
4. הנימה שלי אולי הייתה קצת תוקפנית בהודעות וזו משום שדי עיצבן אותי ה"ראש קטן" הזה. תחשוב על זה שאתה חוזר בשביל לשרת. יכולת באותה קלות להשתמט. (לא שאני ממליץ, ואני דווקא מברך על התרומה למדינה ואני רואה בה ערך חשוב, שמי שאינו תורם למדינה מסיבות שאינן מוצדקות עושה טעות מרה שעליה לא ארחיב כעת). אני ממליץ לך לעשות טבלה, בשיא הכנות והרצינות, ולרשום טיעונים בעד ונגד של שירות מלא של 24 חודשים. אם אתה לא מוצא את עצמך מתאים מבחינת היתרונות, אני חושב שיגיע הזמן תבקש להיות עובד כללי, ושלום על ישראל. למרות... שאני חושב שהצבא מודע לשם כך שנסעת למטרת לימודים, ואני חושב שלא תהיה לך ברירה. ושוב זה מוביל אותי לטענה שאל תסתיר כלום, אני לא אוהב את אלו ש"מכסים". זה מזכיר לי שהייתה לי פעם חברה למשרד שבו עבדתי שלקחה עט מהמשרד שממול, הבחור התעצבן וחיפש את העט שלו. שהוא פנה אליי בצעקות ושאל איפה העט??? ראית אותו? אז אמרתי כן. הנה הוא פה. הבחור רצה להתעצבן ולשאול "למה לקחת לי בלי רשות", לא סיפרתי לו את כל התורה. אבל אמרתי לו קח. הוא התעצבן לאותו רגע והתחיל לצעוק, אמרתי לו להרגיע, שורה תחתונה, העט אצלך. מה אתה יכול לעשות עכשיו עם הצעקות שלך? הרן הן לא יעזרו לאף אחד. הוא נרגע והלך. אולי הדוגמה לא קשורה, אבל הפואנטה\מוסר השכל כן - אל תשקר\תעלים מידע. תאמין לי, זה יפעל רק לטובתך.
|