לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-07-2007, 17:07
  Cfox Cfox אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אליאור15 שמתחילה ב "חיל רפואה"

אין ממש דבר כזה "חובש בכיר" בצבא (כלומר יש, אבל זה קורס מאד נדיר).

דבר ראשון, חשוב שתדע- חובש בצבא זה לא בדיוק כמו חובש במד"א, ישנם תחומי עיסוק שחובש בצבא נוגע בהם שחובש במד"א לא, כמו בריאות הצבא (תחום גדול שכולל דברים כמו בטיחות מים, בדיקות הגיינה לעובדי מטבח ועוד) ומצד שני כמות ההתעסקות ברפואה דחופה אמיתית במד"א היא בדרך-כלל גבוהה בצורה משמעותית מזו שבצבא.

תפקידים עיקריים בחיל רפואה:

1 חובש- ביןאם חובש קרבי (לוחם ביחידה קרבית שחוזר אליה אחרי הקורס) או חובש במרפאה. ישנו הבדל מסויים בין הקורסים
2 פאראמדיק- עוברים את הקורס של מד"א בבה"ד 10, ואחרי הטירונות עושים השלמה צבאית.
3 אח מוסמך- לימודים של שנתיים וחצי במסגרת קורס קד"צ
4 אח אקדמאי- לימודים של 4 שנים לתואר ראשון בסיעוד
5 העתודה הרפואית- לימודי רפואה (שבע שנים) עם הכשרות צבאיות שונות בחופשות. בסופו של דבר קורס קצינים והשלמה חילית של חיל הרפואה והצבה כרופא במרפאה או בגדוד קרבי. שירות קבע כ-6 שנים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-07-2007, 23:19
צלמית המשתמש של שיShai
  שיShai שיShai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.09.04
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Cfox שמתחילה ב "אין ממש דבר כזה "חובש בכיר"..."

תן לי להוסיף לך משהו, יש גם רופא חירום, שזה פחות או יותר כמו פארמדיק, רק עם טיפה יותר הסמכות (יכול להיות שזה האח האקדמאי שרשמת)
כמו כן, במידה ואתה מעוניין להמשיך את השירות שלך כמו שאתה עכשיו במד"א אך ללא אפשרות להיות קרבי, (כלומר הקפצות לתאונות דרכים, מקרים שונים של תושבים וכו') אתה יכול לנסות ולהגיע לתאג"ד חטיבה מרחבית, שזהו פחות או יותר ביום יום, מרפאה לכל דבר, אך הם קופצים בזמן אירוע כמו כל אמבולנס באיזור, מאחר ויש איזורים שרחוקים למד"א, ובאפשרותם להגיע ראשונים לגיזרה.
אם זה ממש מעניין אותך, אני ממליץ לך לנסות להגיע לאחד כזה. (המלצה אישית, תאג"ד בנימין, שיצא לי לעבוד איתם לא הרבה, קופצים להמון אירועים מעניינים)
אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לפנות בפרטי, עברתי קורס חובשים.

ישן 01-08-2007, 13:39
  Cfox Cfox אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי שיShai שמתחילה ב "תן לי להוסיף לך משהו, יש גם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שיShai
תן לי להוסיף לך משהו, יש גם רופא חירום, שזה פחות או יותר כמו פארמדיק, רק עם טיפה יותר הסמכות (יכול להיות שזה האח האקדמאי שרשמת)
.

אתה מבלבל- ישנו מקצוע שנקרא" רפואת חירום", ומי שלומד אותו הוא פאראמדיק עם תואר ראשון. רופא הוא לא. בכל מקרה, הפסיקו את הלימודים האלה בעתודה. המסלול הזה נפתתח בעתודה בגלל שצפו מחסור ברופאים בטווח של כמה שנים (לפי מספר הנרשמים לעתודה הרופאית) והיו צריכים לחפות על זה. הלימודים נמשכים שלוש שנים.

ישן 02-08-2007, 06:57
  Cfox Cfox אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי שיShai שמתחילה ב "תתן אני אשמח..."

הקרפ"ג בגדוד שלך לא לומד כרגע, נכון?

הכוונה היא שלא שולחים למסלול הזה בעתודה יותר. עדיין יש עתודאים שלומדים כרגע (כמו נור מהפורום הזה). אבל אי-אפשר יותר ללכת ללמוד רפואת חירום במסגרת העתודה האקדמאית.
הסיבה היא שמשראש המסלול הזה תוכנן כדי לחפות על חוסר בנרשמים למסלול העתודה הרפואית (בגלל שלימודי רפואה ארוכים יותר מלימודי רפואת חירום, היה זמן לפתור את הבעיה של מספר נרשמים מועט ע"י פתיחת המסלול) והיום, עקב שיפור מסויים בתנאים, כבר אין בעיה עם מספר הנרשמים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:18

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר