לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-08-2007, 21:02
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי danielbear שמתחילה ב "שמים אפלים"

שלום, יקירי, וברוך הבא לפורום שלנו.

לגבי התמונות שלך:
התמונה הראשונה משעממת, אני מצטערת... השמיים היו אולי יפים באותו הערב (לא ממש יפים, אבל נניח), אבל אתה עוד תלמד שתמונה של שמיים יפים כל אחד יכול לצלם, לעומת תמונה יפה של שמיים, שזה כבר יותר מסובך...
במקרה הנוכחי הקרקע מאוד מבולגנת, ולא מוסיפה לפריים משהו נעים לעין. העץ הגדול ממורכז, ונהוג בצילום לא למרכז את האוביקט הראשי אלא למקם אותו באחד משלישי התמונה (למה? כי זה יותר נעים לעין).
בקיצור - אין דבר מעניין/יפה בתמונה, אלא רק צילום סתמי של שמיים.
במקרה שיש שמיים יפים שאתה רוצה לצלם - נסה למצוא/לביים אוביקט יפה שיוכל "לעשות את התמונה". למשל - צללית של בנאדם עושה משהו (צללית היא אוביקט מוחשך לגמרי, כאשר הרקע שלו בהיר).

התמונה השלישית משעממת גם היא. גם בנושא הזה עוד תלמד: פרחים הם האוביקט הכי קל לצילום, כי הם ליד הבית, הם יפים והם לא בורחים באמצע. אבל החכמה היא להצליח לצלם אותם בצורה מיוחדת. יש לכך כמה אפשרויות: צילום בקומפוזיציה וחיתוך מיוחדים, שיגרמו לנו להסתכל על הפרח בצורה שונה ממה שראינו אותו עד היום; או צילום באיכות טכנית גבוהה להפליא (אבל עם זה לא כדאי להגזים, כי תמונות מצויינות מבחינה טכנית יתחילו לשעמם מתישהו אם אין להן ערך מוסף).
במקרה הנוכחי הקומפוזיציה נורא בנאלית ומשעממת, ואילו האיכות הטכנית לא טובה: הפרח שרוף ולא לגמרי חד והרקע מבולגן (רכב? לא קשור לפרח).

לעומת שתי אלה, התמונה השניה דווקא נחמדה. (שמרתי את הטוב לסוף...)
השמים כאן יפים, אבל במקרה הנוכחי לא הסתפקת בשמיים יפים אלא צילמת אוביקט כלשהו - עמוד החשמל עם החוטים. זה אמנם לא אוביקט מעניין במיוחד, והוא מככב בצילומים רבים, אבל לפחות צילמת אותו בקומפוזיציה מעניינת.
בפעם הבאה חפש זווית שתיתן קומפוזיציה מעניינת יותר. אין לך דרך לגרום לציפור/מטוס להופיע לך פתאום בפריים, ולכן החלק שאין בו חוטי חשמל נותר די ריק. כדי ליצור קומפוזיציה מעניינת יותר יכולת ללכת שמאלה, למקם את חוטי החשמל בימין הפריים ולאפשר לעננים ולשקיעה היפה למלא את צד שמאל הריק.
ערכתי לך את התמונה בצורה שמשפרת אותה, לדעתי. מה שעשיתי הוא עריכה קלה של הגוונים (פקודת auto levels, שמורידה את המעטה האפרורי, מגבירה את הניגודיות ומחזירה לתמונה את הגוונים האמיתיים שלה), הכהיית החלק התחתון גם שתיווצר מהקרקע צללית (כך שהיא לא תמשוך את העין, ותיתן מראה נעים יותר), וחיתוך של התמונה ליחס של 2:3, כי זהו היחס הכי נוח לעין. מקווה שתאהב:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-08-2007, 21:29
  danielbear danielbear אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.07.07
תודה על התגובה!
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "שלום, יקירי, וברוך הבא לפורום..."

לגבי התמונה הראשונה: אני מכיר את חוק השלישים ואני משתמש בו (כמו בתמונה השלישית).
העץ לא נראה לי ממורכז בגלל שצילמתי את שלושת העצים, ולאו דווקא את המרכזי.
לגבי הפרחים: שוב, לא הייתי סתם מצלם, צילמתי בגלל טיפות המים, חשבתי שזה יעשה את התמונה לקצת יותר מעניינת. מסתבר שלא. אבל בשני המקרים האלה אני מקשיב לכם ואחרי מה שאמרת אני מבין שהן בסה"כ לא משהו..
לגבי השלישית שגם אני מצאתי אותה לטובה מהשלוש: אני משתמש בפוטושופ בדיוק לתיקונים הבסיסיים שהזכרת (פונקציות הauto למיניהן ועוד...) והתמונה הזאת אפילו עברה קרופ קטן.
ברוב התמונות שלי אני כן עושה auto levels אבל בזאת פשוט אהבתי יותר את הצבעים לפני ולכן השארתי אותה ככה...
בכל מקרה, זאת התגובה הגדולה הראשונה שקיבלתי כאן ועזרת לי מאוד!
מקווה להשתפר עד הפעם הבאה.
דניאל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:00

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר