05-08-2007, 10:04
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.07
|
|
הצעה למפרט, בתקווה אחרונה לפני הקניה סוף-סוף. :)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Kill-Machine שמתחילה ב "08.07 - עוגן מפרטים והצעות לשידרוגים - רק כאן!"
שלום לכולם,
זמן ההכרעה מתקרב, ואני כבר מת למחשב חדש. הכוונה שלי היא לקנות הכל חדש, חוץ מהמסך, מה שמאפשר לי להתרכז בקניית רכיבים איכותיים.
השימושים במחשב הם בעיקר ל: משחקים (כבדים וכבדים פחות), עבודה גרפית ובתלת-מימד (לא בצורה רצינית), וכל שאר הקלילים (מוזיקה גם עם תוכנות מקצועיות, סרטים, אינטרנט וכו').
המטרה העיקרית היא שהמשחקים החדשים ירוצו יופי. מסגרת התקציב היא סביבות ה-6000 ש"ח, אפשר לחרוג מעט. המטרה העיקרית, פרט למשחקים - היא שהמחשב יהיה שקט. הנוכחי מרעיש כמו שואב אבק גם בימים לא כ"כ חמים...
מה שאני מתלבט כרגע, הוא לגבי הדברים הבאים:
1. מעבד: או e6750 או q6600. האם המרובע ליבות שווה את החום המוגבר ליישומים שאני רוצה?
2. לוח אם: רוב הסיכויים שיהיה ה-p35-ds3.
3. זיכרון: כנראה OCZ 2GB 800MHZ.
4. HD: אני רוצה 500GB, בינתיים חשבתי על WD5000AAKS, אלא אם כן מישהו יאמר ש-SEAGATE יותר טוב.
5. כרטיס מסך - כאן אני באמת בהתלבטות: אני דווקא חושב שאם כבר 8800GTS, למה לא ללכת על גרסת ה-640 מגה? ההבדל במחיר לא עצום, והרי זיכרון מורחב=רזולוציות יותר גבוהות. מה אתם אומרים?
6. כרטיס קול: אקח מהנוכחי, AUDIGY 2 ZS. לא צריך.
7. DVD: צורב SATA. איזה מומלץ? והאם לא כדאי כבר לקנות 2 צורבים, למקרה שארצה לצרוב מדיסק לדיסק? (אפשר צורב וקורא, אבל ההבדל במחיר הוא כבר זניח, אז אם כבר..)
8. מארז+ספק: פה ההתלבטות הכי גדולה. מה אתם ממליצים? כאמור, אני מחפש שקט ואיכות, אבל לא במחיר מפוצץ. לגבי ה-SONATA, הבנתי שהם מפלדה ולכן די כבדים, והייתי מעדיף מארז קל יחסית אם אצטרך לטפל בו.
9. קירור נוסף: יש צורך?
10. מקלדת + עכבר: על עכבר אני סגור - G5. מקלדת - משהו איכותי אבל לא יקר, ובלי קליקים בעת הקשה על מקשים. האם סט אלחוטי שווה את הטירחה של הבטריות והאפשרות המוגברת לתקלות? אני חושב שאני מעדיף חוטי, גם ככה אני ליד המסך כשאני עובד.
אשמח אם תציעו מפרטים.
תודה מראש!
|