לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-08-2007, 18:28
  mati4 mati4 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.04.07
שאלה על שימוש נכון ביכולות נ"ט

השאלה שלי היא מאוד כללית
אני יודע שהמערכות הצבאיות מתפתחות כל הזמן ולפעמים לא שווה להשקיע בפיתוח מערכת שאינה מהווה קפיצה טכנולוגית. התועלת של שיפור מערכת קיימת עם עלות הסבה ופיתוח יכולה להיות זולה בהרבה לטווח הקצר אך יקרה יותר בטווח הארוך. היום עד כמה שאני מכיר ישנן שלוש שיטות עיקריות לבלימת שריון:
א) אוויר :מסקרים
ב) מערכות נ"ט על בסיס גיפים ונגמ"שים
ג) חי"ר עם יכולת נ"ט ארוך טווח

השאלה היא למה לא מציידים נגמ"ש נ"ט סטנדרטי ביכולת פשוטה לצפות לטווח ארוך בלי לחשוף את עצמו.
בדר"כ נ"ט רכוב או משוריין צריך לעלות לעמדה על מנת לציין מטרה. כך הוא חושף את עצמו לאיום מצד המטרה.
אם לוקחים נגמ"ש סטנדרטי ומרכיבים עליו זרוע מפרקית או סוג של פריטלסקופ שלוש ארבע מטר גובה אפשר לפתור את הבעיה של חשיפת הנג"ש לאש המטרה. גם עם יכולת טכנולוגית מפגרת אפשר ליצר זרוע 20 ס"מ קוטר(הערכה אישית לא מבוססת) עם ראש שכולל ציין לייזר ויכולת תצפית. עם מערכת כזו אפשר לעמוד הרחק מאחורי סוללה כאשר רק הראש הקטן חשוף. על ראש כזה אי אפשר ללזור וכך לא יוכל המטרה לקבל טווח ולנסות להגיב ולהוריד ליורה את הראש. טיל הנ"ט צריך להיות עם יכולת תקיפה עילית (לא חייב להיות הכי חדש והכי יקר).
שיטה אחרת שאני מאמין בפיתוח היא שימוש במזל"טים שונים.
בישראל עד כמה שאני מעריך יש בעיקר שימוש בהאמרים וחי"ר ושיתוף פעולה ביניהם.
לכל שיטה יש את היתרונות שלה. ולכן אם זו בעיה השאלה מופנת לצבאות הזרים.
https://2007-uploaded.fresh.co.il/2...15/10826229.doc

נערך לאחרונה ע"י mati4 בתאריך 15-08-2007 בשעה 18:33.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-08-2007, 19:47
  mati4 mati4 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.04.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי mati4 שמתחילה ב "שאלה על שימוש נכון ביכולות נ"ט"

אין שום השוואה בין נגמ"ש לטנק
ההשוואה היא בין אורב סטנדרטי על נגמ"ש או האמר עם טיל גיל למשל לעומת מערכת אשר אינה חושפת את עצמה לשום סכנה של אש הגנה או הטרדה של המטרה.
ברור לי שכמעט כל סוג של נ"ט ארוך טווח עושה בעיות קשות לשריון (אני רואה את העניין מנק' מבט של שריונר). אבל אורב אשר יורה על טנק צריך לפעול בצורה מאוד מרשימה כדי שהוא לא יחשוף את עצמו למטרה. אני יוצא מנקודת הנחה שהוא עולה לעמדת ירי מאחורי גבעה או מחסה. בכך בהוא עולה לעמדה עד הנק' שהוא מזהה את המטרה הוא מאפשר לטנק האוייב לירות בו(מטרה קטנה) או לידו פגז שיכול להוריד לו את הראש או לפגוע במפעיל הגיל חסר ההגנה. גיל אשר נורה מנגמ"ש אשר נמצא הרבה מתחת לקו הרכס מוגן כנגד כל הטרדה או פגיעה.
נגמ"ש כזה יכול להוות מכפיל כוח עם יעבוד בשיתוף עם פלוגת שריון בהתקפה. בעמדות הגנה הוא יכול להסב נזק גדול לכל כוח מתקיף.

עניין נוסף הוא הוא האם אפשר לבנות מערכת שתלזור על מספר מטרות בו זמנית ותאפשר ירי מטח של טילים?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:46

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר