למר ששון האיכר הייתה חולשה לאריתמטיקה. התושב החדש באזור, מר שמואל, שלא היה מודע ל"חולשה" זו, פגש בו יום אחד, ותוך כדי שיחת נימוסין קצרה שאל: "כמה כבשים יש לך בסך הכל?" מבלי להתבלבל, ענה לו ששון: " תוכל לחלק את עדרי לשתי קבוצות שונות כך שההפרש בין מספר הכבשים בקבוצה הראשונה לבין מספר הכבשים בקבוצה השניה שווה להפרש שבין ריבועי שני מספרים אלו. אולי תוכל, מר שמואל, לחשב את כמות הכבשים בעצמך?"
( במקור זה היה :מר לונגמור ומר פרסון - אבל שיניתי כדי שתזדהו )
יאללה יש פנינים של 10 בבוקר....?
נערך לאחרונה ע"י Y not? בתאריך 21-08-2007 בשעה 10:58.
הלו, הלו!
אני חצי כורדי-עירקי (החצי השני יווני, מוסטקיס....)
אני עדות חיה לכך שהסטיגמות על כורדים הם שטויות
אנחנו אולי תמימים (ואנשים היו מנצלים את זה)
אבל אנחנו לא טיפשים
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי tammy1903 שמתחילה ב "חחח את רושמת א ת זה??!$?#!?"
האמת היא שאני מתביישת - לא הבנתי לא רק את החידה אלא גם לא את הרמזים ....................
מה לעשות - אני הומנית....חח... זה נשמע אחלה תירוץ להגיד : " אני הומני" כשזה בעצם תחליף ל: " היה לי עובר בקושי ב3 יחידות בבית ספר."...................
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי Y not? שמתחילה ב "לא יורשה ::7 איך אפשר להנות..."
מתמטיקה זה החיים!
אם יורשה לי לצטט דבריו אדם חכם
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ShoobyD
מתמטיקה זה הרבה מעבר למה שחושבים
זה לא עניין של חישובים (שזה גם אני לא ממש מסמפט..)
אני אוהב את הרעיונות העמוקים מאחוריה, את ההגיון הצרוף
את היכולת להגדיר במדוייק את הדברים הכי מופשטים ופשוט לזרום עם הרעיון ולגלות דברים חדשים
לשנות חלק מהאקסיומות הבסיסיות שלנו ולשחק איתם
מתמטיקה זה הכל עניין של משחק
מי לעזאזל היה חושב שיש כמה גדלים של אינסוף? אינסוף גדלים של אינסוף??
היא הכי דומה לפילוסופיה מתוך כל ה"מדעים המדוייקים", לדעתי לפחות.. (המרכאות הן כיוון שבת'כלס אף מדע הוא לא באמת מדוייק חוץ מהמתמטיקה)
מתמטיקאים הם בין האנשים ההזויים ביותר
בין המצחיקים ביותר...
ולמרות שהם הכי ראציונלים הם גם רומנטיקנים חסרי תקנה
תמיד מעריכים את היופי (ולאו דווקא חזותי)
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי Y not? שמתחילה ב "%^%#^&%$##$%#$@ - עכשיו הכל ..."
זה באמת די פשוט
מחפשים נקודות חיתוך של הישר y=1-x עם המכפלה הקרטזית ZxZ
רק שהפתרונות צריכים להיות ברביע הראשון
לא כזה מסובך..
הייתי מצייר לך גרף אילו היה לי כח....