לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-08-2007, 20:01
  המומחה האמיתי המומחה האמיתי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.05.07
פיני בדש קורא:"לא להצביע לכוכב נולד שהשתמט מצה"ל"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3432419,00.html

פיני בדש נגד "כוכב נולד"

אחרי שיצא נגד ג'קו, קורא ראש מועצת עומר לציבור שלא להצביע למתמודדי התוכנית שלא שירתו בצה"ל. מהפקת התוכנית נמסר: "רק קומץ מהמתמודדים לא שירת, ואלו שוחררו מסיבות אישות ורפואיות, על-פי החוקים והתקנות שקבעה מדינת ישראל" ענת ברשקובסקי
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.ynet.co.il/images/SendArtResponse/mail.gif]
פורסם: 01.08.07, 11:46

ראש מועצת עומר וחבר הכנסת לשעבר, פיני בדש, קורא להחרים את משתתפי תוכנית הטלוויזיה "כוכב נולד" שאינם משרתים בצה"ל. לדבריו, מדובר באות קלון לחברה הישראלית ויש להוקיע אנשים אלה. דבריו של בדש באו על רקע התבטאויותיהם של שר הביטחון והרמטכ"ל בימים האחרונים נגד תופעת ההשתמטות.

זו אינה הפעם הראשונה שבדש קורא להחרים את משתתפי התוכנית. בשנה שעברה, התעוררה שערוריה זוטא בעקבות הקריאה של בדש להחרים עם ג'קו אייזנברג. המלחמה של בדש במפורסמים המשתמטים התחילה כבר ב-1996 כאשר סירב בדש לארח בעומר את אביב גפן, גם לאחר שבג"צ הורה לו לעשות זאת.

בדש מסר ל-ynet: "בשנים האחרונות המשתמטים מצה"ל שהיו עד היום שולי החברה ובתוך הארון הפכו לטרנד חדש והם גאים בעובדה הזו, ועוד קוראים לאחרים להשתמט". בדש טוען שיש לחסל את התופעה מהשורש, כמובן שהוא מוציא מהכלל את אלה שלא יכולים לשרת בצבא בגלל סיבות רפואיות.

"היום האצבע של הקב"נים על הדיו היא קלה מאוד", אמר בדש, "כל מי שרוצה משתחרר, וזוכה לכל ההטבות. המשתמטים פוגעים בחוסנה של המדינה". בדש קורא לכל מצביעי "כוכב נולד" שלא להצביע עבור אלה שאינם משרתים בצה"ל ולא מתוך בעיות בריאותיות.

ומה יש למתמודדים עצמם להגיד על סוגיית השירות? (צילום: דלית שחם עריכה: ענת אפרתי)

משידורי קשת ומהפקת התוכנית נמסר: "מרבית ממתמודדי העונה הנוכחית, ומרבית אלו שהופיעו בעונות הקודמות ביניהם: נינט טייב, הראל מויאל, הראל סקעת ועוד רבים, שירתו בצבא. חלקם אף שירת ביחידות קרביות. מבין המתמודדים רק קומץ לא שירת, ואלו שוחררו מסיבות אישות ורפואיות, על פי החוקים והתקנות שקבעה מדינת ישראל.

"התכנית משקפת את פניה של החברה הישראלית ואת כלל התופעות החברתיות עמה אנו מתמודדים, אך ברור כי הפתרון האמיתי מצוי בידי המחוקק והצבא".

נערך לאחרונה ע"י המומחה האמיתי בתאריך 01-08-2007 בשעה 20:27.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-08-2007, 11:15
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "אז אתה טוען שאם יהיה מתמודד נכה אתה תפסול אותו בגלל שלא שירת בצה"ל?"

נכה שפטורים משירות בצה"ל אינו משתמטים. לפיכך, אי אפשר לומר עליו שאינו בעל הערך של שירות בצה"ל.

יש נכים שנלחמים "נגד" המערכת הצבאית ומנצחים אותה, וניצחונם הוא לשרת בצה"ל (בהתנדבות). עצם "המלחמה" מראה על ערכיות.

כאשר אדם בריא מתחמן את המערכת כדי לא לשרת ממניעים אגוצנטריים, הוא צריך לדעת שזה מוריד לו נקודות בכל מקום בו ערכים הם דבר חשוב ונחשב.

"כוכב נולד" הוא גם דמות ייצוגית, ואסור שהשתמטות תהיה "ערך" שבזכותו זכתה הדמות בתחרות.

לא חסרים כוכבים נולדים ששירתו בצבא שירות מלא והם יכולים לייצג כל טוב.

ישן 03-08-2007, 09:14
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
פיני בדש סיים לגייס את כל החרדים ?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי המומחה האמיתי שמתחילה ב "פיני בדש קורא:"לא להצביע לכוכב נולד שהשתמט מצה"ל""

כחבר כנסת לשעבר, ראש מועצה ואיש ציבור בהווה, פיני בדש שותף מלא להשחתת הנוער בישראל.
אני לא רואה פה דוגמה אישית, אלא נסיון לתפוס כותרות קלות וזולות.
אינני תומך בהשתמטות מכל סוג שהיא, אבל לאחר שנים רבות של סטטוס קוו מעוות בו חרדים אינם משרתים בצבא בחסות רב ממשלות ישראל, דווקא להיטפל לכוכבי כוכב נולד ולזמרים ?
האם מי שמשתכר יותר חלה עליו חובה גדולה יותר לההרג למען מדינה מושחתת עם צבא על גבול השחיתות, סיאוב ולא מעט טמטום ?
האם זו המשוואה שפיני בדש מנסה לייצר ?
פופוליזם זול ועלוב.

רוצה להושיע את העם אדון בדש ? תתחיל בתפוחים הרקובים של פעם, אל תיטפל לתפוחים הרקובים הנולדים, כאשר תגמור לנקות את הערמות הבאושות הישנות, אז תינתן לך הזכות לטפל בערמות החדשות.
ישן 04-08-2007, 11:21
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
אז אם אין מה לעשות איתם - אולי אפשר לשלוח אותם להחליף אותי קצת?
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי איתי מאיר שמתחילה ב "הבעיה במערכת הצבאית, לא..."

בחייך, מחלקות חי"ר מסיימות שרות עם פחת של עשרות אחוזים מה שמצריך לעיתים סחיבת משקל רב יותר [מעבר לציוד האישי] ע"י השורדים. סבבי השמירות והפעילות במילואים רצחניים וכל מילואימניק ישמח לפחות שעה בתצפית או לעוד לילה בבית במקום סיור גדר.

3-6 חודשים לקח לי לשקם את הנזק הכלכלי והמקצועי שנגרם לי בעקבות 60+ ימ"מ בקיץ הקודם. בזמן ששהיתי בצפון - המקבילים המקצועיים שלי ש'אין מה לעשות איתם' ולא שרתו בחלקם כלל או שלא שרתו מעבר לגיל 30 - הגדילו את רווחיהם על חשבוני ועל חשבון משפחתי [ולא, הבטוח הלאומי - ממש לא מפצה על נזק המילואים הכלכלי הממשי].
ישן 04-08-2007, 19:57

מי שחומק משרות צבאי קרבי בשל מיגרנה וכאבי גב נסבלים - הוא משתמט
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי איתי מאיר שמתחילה ב "ואלה שיש להם כאבי גב נסבלים?..."

מי שמסוגל לטייל עם תרמיל בדרום אמריקה, לנהוג במונית 10 שעות לפרנסתו או לשבת מול מחשב בחברת ההיי-טק כ12 שעות ביממה למרות כאבי הגב והמיגרנה - מסוגל גם לשמור ולפתוח ציר.

באורח פלא צרכי הרפואה באוכלוסיה האזרחית לשכבות הגיל 16-18 ו21-25 הן אפסיות וזניחות. בשכבת הגיל 18-21 הנדרשת לשרת בצה"ל - התחלואה גבוהה ממבמחלקה הסיעודית שבבית גיל הזהב...

החיילים הקרביים אינם ספורטאים מצטיינים או רמבואים. גופם כואב, סחוסיהם נשחקים - אך הם נושכים שפתיים ו'מבזבזים' זמן ובריאות בצבא בכדי לשמור על הקיום היהודי בא"י. פשוט מאחר והם אנשים איכותיים יותר מהפרזיטים, המשתמטים, אוכלי החינם והרמאים הסידרתיים.

נתון מעניין הוא כי דווקא בקרב הנערים החולים באופן כרוני כזה המצדיק שחרור מצה"ל - קיים דחף להתנדבות והם מוכנים לעבור עוד ור"פ ולהביא עוד חוות דעת יקרה בכדי שינתן להם להתגייס ולשרת.

באם חולי סכרת וציסטיק פיברוזיס יכולים לשרת כמש"קי מודיעין ביחידות שדה או כטכנאי מחשבים בבסיסים מרוחקים - יכולים גם הנבלות עם 'המיגרנות והגב' לעשות את אותו הדבר.
ישן 04-08-2007, 20:04
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
ההבדל הוא שצה"ל עצמו לא מוכן לקחת סיכון.
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "מי שחומק משרות צבאי קרבי בשל מיגרנה וכאבי גב נסבלים - הוא משתמט"

אתה הגעת להחלטה שהינך מעוניין בטיול בדרום אמריקה ולסחוב צ'ימידן עם כל העולם ואשתו על הגב? עשית זאת על אחריותך וכל נזק שיגרם לך, במיוחד אם אתה יודע שיש לך בעיות כאלו או אחרות, יהיה באחריותך ולא תקבל פיצוים עליו.

לעומת זאת, כאשר יש גוף שמכריח אותך לעשות דבר זה או אחר, זאת לאחר שהבאת לו מסמכים המראים על בעיות בחומרה זו או אחרת, על כל החמרה במצבך תוכל לתבוע נכויות ופיצוים מאותו גוף.

לכן הצבא בוחר שלא לשבץ היחידות קרביות אנשים עם בעיות פיזיות, אפילו אם הן ברמה "נסבלת".

ישן 04-08-2007, 20:50

אתה בהחלט צודק. החור הוא הגנב ולא העכבר.
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "ההבדל הוא שצה"ל עצמו לא מוכן לקחת סיכון."

הבעיה היא בצה"ל, במשרד הבטחון ובקלות הבלתי נסבלת של ההשתמטות.

בימי גיוס המוניים - אחת לכמה זמן נכנסת לחדר ילדונת בשם מורן/ענבל/נופר וכו' ומודיעה לרופא כי 'יש כאן ערימה של טפסים של חיילים שצריך לשחרר אותם מסיבות בריאותיות'. אם הרופא רים גבה וישאל מדוע עליו לשחרר חילים שלא ראה אותם או את נירותיהם מעולם תצווח דנה/נעמה/קארין ותאמר 'אז אתה רוצה שאני אשחרר את כולם והם בין כה אף פעם לא באים ויש לנו בקורת ומה אתה רוצה שאני ארשום את כולם כנפקדים ו...'

צה"ל פשוט משתף פעולה עם ההשתמטות כמו גם עם הרבה תופעות מכוערות אחרות
ישן 17-08-2007, 16:27
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
לא לעצור בכוכב נולד!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי המומחה האמיתי שמתחילה ב "פיני בדש קורא:"לא להצביע לכוכב נולד שהשתמט מצה"ל""

אני מציע שלא לתת למשתמטים לשחק 1 נגד 100, כי מי שמסוגל לעמוד על פודיום ולענות על שאלות טריוויה, מסוגל בהחלט לענות לטלפון בבסיס דלק! כן! תחרימו אותם! אל תתנו להם לעלות לאוטובוסים! אל תתנו להם הנחות בכרטיס חבר מועדון ("ואתה רק רצה משתמטת מצבא שלנו ורצה רק שניים תותי פרוטי בשני שקל, אחר כך מנהל בא בלובה ואומר לובה מוכרת מה קורים אותו שטמתת , לובה הולכת הביתה, קשה קשה..) תאתרו את המשתמטים בלרדת בגדול ושימו להם שמן מכונות באוכל..

ההיסטריה הציבורית, נראית לי כמו ניסיון לתפוס כותרות ולא כמו ניסיון אמיתי לפתור את הבעייה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 17-08-2007, 18:18
  Audioslave Audioslave אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.03.07
צבא הוא חשוב אבל אין לקדשו ! צריך להפסיק לדבר כאילו אנחנו בדיקטטורה

אנשים פה לא שומעים איך שהם מדברים ... אפשר לחשוב שאנחנו על סף הפיכה צבאית .
נכון אנחנו מדינה שמוקפת באויבים וצריכה צבא חזק כמו אויר לנשימה .... אבל יש מקרים חריגים אי אפשר ללכת עם הראש בקיר ולקדש את הצבא , יש לשפוט כל מקרה לגופו ולא להכליל ולהפסיק להשתמש במונחים וסיסמאות של מדינות דיקטטוריות שעברה עליהם מהפכה צבאית .... כי לרגע לפי התגובות פה חשבתי שאני בקובה או באיראן לפי ההצעות הנחמדות של חלקכם באשר למשתמטים , אנחנו מדינה דמוקרטית ! .

דורון רוקח ואדיר למשל מכוכב נולד לא גויסו בגלל משקל יתר ... הם עגלות רציניות ( לפחות אדיר היה 150 קילו עכשיו הוא ירד במשקל) ... הצבא לא רצה לקבל אותם מה אתם רוצים שהם יעשו ?! ילכו לגולני ?! תפסיקו ללכת כמו סתומים עם הראש בקיר ולהגיד משתמטים הם בוגדים משתמטים שונאי ישראל . זה בולשיט וזה דוחה הרצח אופי הזה שאתם עושים לאנשים .
ז'קו למשל היה בן יחיד לאלמנה , זה מצב מאד רגיש , הוא רצה להתגייס וביקש להתגייס ללהקה צבאית הצבא דחה את בקשתו ולאחר מכן ויתר על שירותיו !
אבל כמובן שבן כספית היה חייב להתחיל עם נאומי הפטריוטיות בשקל שלו ולנהל מסע הכפשה נגד ג'קו ...
ישן 29-08-2007, 18:00
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
בסוף עוד יגלו קשר בין ח"כ חסון לבועז מעודה. :)
בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי Audioslave שמתחילה ב "לא הכרחי ... אבל הגיוני ......"

להלן קטע מבלוג שמביע היטב את דעתי בנושא זה:
יש פה בעיה הגדרתית-טכנית. כל מי שהצבא שחרר אותו אינו "משתמט". אם הוא שיקר בשביל שהצבא ישחרר אותו, אנא, שהמדינה תתבע אותו בבית המשפט, והעניין יתברר. אם אין הוכחות, אזי הוא חף מפשע, מכיוון שלא הוכחה אשמתו. מסריח? אולי. אבל המדינה לא יכולה להתנהל ברגשנות אלא לפי הכללים. רוצים לשחרר פחות אנשים? אז תשחררו פחות אנשים, אל תילחמו באלה שכבר שיחררתם. זה כמו לתת למישהו מאה שקל ואז לכעוס עליו שהוא לקח אותם.

משתמטים הם רק מי שבאו לבקו"ם, אמרו "לא רוצה להתגייס", ישבו בכלא וכו', עד שהצבא זרק אותם על אי התאמה. הם באמת משתמטים, ואם הם 2% מכל מחזור גיוס אני אופתע.

ואם כבר אני כותב על הנושא, אז: מה הקטע עם לרדת על ג'ובניקים? בתור ג'ובניק במיל' (ובאמת במיל', עוד מעט אני רס"ל מרוב מיל'), אני אומר: לכן תזדיינו! אני עשיתי כל מה שהצבא ביקש ממני, ויותר, תרמתי מכל הלב, עבדתי קשה, יזמתי, הדרכתי, התנדבתי, ויותר חשוב מהכל: עשיתי את התפקיד שהצבא בחר עבורי, ולא בחרתי אותו בעצמי. אז בגלל שהלכתי כל יום לישון בבית, זה אומר שאני "שווה פחות"? בגלל שהיה פחות סיכוי שאני אמות ואפצע זה אומר שאני לא תרמתי? באמת, לכו תזדיינו. מי שלא עשה את העבודה שלו כמו שצריך, תבקרו אותו עד מחר וזה יהיה לגיטימי, אבל להעביר ביקורת על מי שעשה כל מה שדרשו ממנו (ויותר), זה צבוע ומגעיל - אם אתם רוצים, תעבירו ביקורת על מי שלא דרש מספיק.

ועוד כמה נקודות:
  • אני יודע שיש מי שיאמרו ש"ג'ובניקים" מתייחס בעינהם לכל מפעילי הממטרות שבאים ב-9 והולכים ב-12 ומאוננים באמצע, אבל גם להם אני מציע ללכת להזדיין. תאשימו את הצבא שמקצה כאלה תפקידים מפגרים לאנשים. זה שוב כמו לכעוס על מי שהציעו לו 100 שקל והוא לקח אותם. תנו לעצמכם כאפה!
  • זה שאני אכלתי בבית 2 ארוחות ביום, וישנתי בו, רק אומר שהייתי פחות נטל על צה"ל, מבחינה כספית, ויותר נטל על אבא שלי. אז נכון, גם אני הרווחתי מזה, זה אומר שזה רע? יש אנשים שמאמינים שכל מה שטוב לחייל הוא רע למערכת, וההיפך. גם להם אני מציע ללכת להזדיין, ולו בגלל שהם כנראה לא קיבלו כבר הרבה זמן, לכם הם כאלה שמוקים עצבניים. להשאיר כל לילה בבסיס את כל החיילים זה בזבוז כסף עצום, כסף שאין למדינה. ככה ההורים שמחים לקבל את ילדיהם הביתה, והצבא שמח לתת אותם. כולם מרוויחים. לסבול זה לא ערך עליון בצבא.
  • אם מישהו מוכן שתהיה אפילו התאבדות אחת נוספת בשנה בצה"ל, תמורת זה שיגייסו את כל אלו שמקבלים בקלות רבה מדי פטור משירות מהקב"ן. שירים את ידו. ואז יוריד אותה במהירות ויתן לעצמו כאפה.
יום נעים!

http://eesh.net/blog/?p=159

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:37

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר