25-08-2007, 23:07
|
 |
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
|
|
זה יפה שאתה מציב לי עובדות ולא מתכוון להגיב לי יותר, אבל את חופש הביטוי לשמחתי אתה לא יכול למנוע ממני, ולכן אני אגיב.
דבר ראשון- השתחררתי מצה"ל משירות סדיר לפני חמש שנים. עד כאן הכל נכון.
מכאן והלאה- ביליתי לא מעט על כסא הראיונות ולידו, כמדריכת מאבחנות, וכן כמפקדת של מראיינות- כל זאת במיל'.
אין לי ולו טיפת נאמנות או סולידריות לתפקיד המאבחנת ויש לי המון ביקורת (אתה לא רוצה שאני אתחיל אפילו) על השיטה.
היא אמנם עובדת באחוזים מטורפים וכנראה שיש בה משהו, אבל לדעתי ברמה האישית היא עושה עוול לרבים מהמלש"בים. לא כי המאבחנת משפיעה, אלא כי השיטה מאוד שבלונית ולא מתגמשת אפילו במקומות שבהם יש צורך לעקם מעט את הכללים. (ויש צורך)
אם היתה אפשרות לחשוף בפניך את כל סודות הצד"כ ותורת הראיון- הייתי עושה את זה בשמחה. כך אולי היית מבין שלתלות האשמות כאלו במאבחנת זה פשוט מגוחך.
אתה נותן לתפקיד הרבה יותר כוח ממה שיש בו.
הראיון מורכב משאלות סיסטמתיות וקבועות, שעליהן התשובה היא תשובה ברורה שצריך לקבל שיכולה להמדד כמותית.
לא סתם המראיינת מתעקשת לדעת כמה חברים יש לך ומתוכם כמה חברים טובים בדיוק, לא סתם היא חופרת לך כמה פעמים בשבוע אתה מבריז ומה אתה עושה כשההורים בחו"ל בדיוק. (כל מי שקרא את הפסקה הזו- לא להבהל. לא את כולם שואלים בדיוק את אותן שאלות, זה תלוי לאן התשובות הולכות)
לאחר מכן, המראיינת מזינה ציונים שמתקבלים מהתשובות הכמותיות למחשב. המחשב משקלל את ציון הצד"כ, ולכל תכונה שנמדדת יש משקל שונה כמרכיב בצד"כ.
למראיינת יש מקום להביע את דעתה בנוגע לניבוי הצלחתו של המועמד בקרבי (לא אם הוא בן אדם טוב, לא אם יש לו עיניים יפות, אלא רק עד כמה לדעתה על סמך הראיון הבן אדם כשיר להתגייס למערך הקרבי). הציון הזה הוא בעל משמעות אפסית לעומת התכונות שעליהן מקבלים ציונים, והוא לא יכול להוריד יותר מנקודה אחת בקב"א.
אני מקווה שהצלחתי להבהיר עד כמה למראיינת יש משקל מועט ביותר בקביעת עתיד המלש"ב ולמה בדרך כלל המלש"ב צריך לכעוס על עצמו על תשובות טפשיות. זה כמו ראיון עבודה, אתה לא תגיד לבוס שלך "אני מקווה להתקדם כמה שיותר, אני שואף להגיע הכי גבוה, אבל חס וחלילה לא להגיע לעשות משהו כמו שאתה עושה!". אז אמנם זה לא ייקבע האם תתקבל לעבודה או לא, אבל זה בטח לא ישאיר את המראיין בעמדה חיובית כלפיך בשום צורה.
כמובן שעכשיו יקום מישהו ויזדעק "אז אם הן לא אובייקטיביות, למה נותנים להן לבצע כזה תפקיד שקובע לנו את העתיד?"
אז יקיריי- אין בעולם אדם אובייקטיבי, וכל אדם שיראיין מישהו אחר יושפע מתשובותיו בצורה כזו או אחרת.
לפותח האשכול: אתה מוזמן לנסח מכתב ולשלוח לי בפרטי, אני יותר מאשמח לסייע לך, ושיהיה המון בהצלחה 

נערך לאחרונה ע"י chatulim בתאריך 25-08-2007 בשעה 23:09.
|