30-08-2007, 21:19
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 30.07.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי foo שמתחילה ב "לא אמרתי ש[כל]אלה שכן אהבו טמבלים, אמרתי שאלה שכן טמבלים אהבו."
1. מסכימה איתך שבספרים היו סתירות לא פעם אחת, והיו חורים בעלילה. אבל הם היו כאלה מזעריים ולא חשובים שהם ממש לא הצליחו להרוס לי, ולא במעט את הספר. ואתם יכולים להשוות אותה לסופרים אחרים שהצליחו להמנע מכל החורים האלה... אבל אני לא חושבת שזה מה שעושה את הספר, או הסופר.
2. אני לא יודעת באיזו שפה קראת את הספר. אני רק יכולה לומר לך שבאנגלית הכתיבה איכותית, מעניינת ומצחיקה לכל דבר. הספר נכתב מנקודת מבטו של הארי, אז כל האלה פה שחשו שהאינטליגנציה הגרנדיוזית שלהם נפגעה, תחשבו שכל מה שקראתם זה מחשבות של ילד בגיל העשרה, לא איזה פילוסוף או חכם דגול. זה ספר הרפתקאות, ורמת הכתיבה שלו היא מעל ומעבר למה שדרוש כדי להעביר את המתרחש.
ואל תשכחו שהספר נכתב כספר לילדים, אנשים שיש להם קריטריונים פשוטים למדי, לא לאנשים שקראו הכל ויודעים הכל כמו שאתם מנסים להצתייר. רולינג מעולם לא אמרה שהספר מתיימר להיות רומן וירטואוזי כמו שר הטבעות או לא יודעת מה... אני שהתחלתי לקרוא את הספר כילדה, התחברתי אליו כ"כ שעכשיו כשאני מבוגרת יותר אני לא מוכנה לעזוב. אני לא יודעת, אם הייתי מתחילה לקרוא עכשיו אולי גם אני הייתי אוהבת אותו פחות.
תנסו לקרוא את הגרסה למבוגרים או משו...
בכל אופן, מה שעשה את הספר בשבילי זה העולם השלם הזה שרולינג יצרה וניפחה מכל עבר, כל מקום, כל האנשים, וכל היצורים שם היו מעניינים וגרמו לי להרגיש רצון להכיר את האנשים או להיות במקומות.
והעובדה שכל הקטעים שלכאורה נראו לא חשובים, מתחברים ביחד לקראת הסוף.
וכל החסרונות האלה שהפכו את הספר בשבילכם ל"חרא ספר", בכלל לא השפיעו עלי, ומאוד חבל לי שזה הרס לכם כ"כ שלא הצלחתם לראות מעבר לזה.
רק תזכור שהקריטריונים שלך לספר טוב הם לא הקריטריונים של כולם. אבל זה לא אומר שהספר חרא ושמי שנמשך אליו זה בעיקר טמבלים.
נערך לאחרונה ע"י Seo בתאריך 30-08-2007 בשעה 21:30.
|