08-09-2007, 18:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
קודם כל Core (2) Duo ולא Core Due
היבואנים בארץ תקועים עם מלאי של ניידים המצויידים בטכנולוגיה של אתמול: מעבדי Core Duo מהדור הישן (ליבת "יונה", T2xxx) בזמן שקיימים בשוק כבר זמן מה ניידים המצויידים במעבדי Core 2 Duo ("סנטה רוזה", ליבת "מרום", T5xxx ו- T7xxx).
חוסר המודעות של הצרכנים מביאה למצב בו הניידים הישנים יותר נמכרים בארץ במחירים בהם נמכרים הניידים החדשים יותר בחו"ל, ואילו הניידים החדשים יותר נמכרים בארץ במחירים מופקעים וחסרי תקדים של 10-15 אלף שקל.
עוד נתון חשוב לגבי ניידים: לסוללות Lithium Ion, המשמשות את כל הניידים הזמינים בשוק כיום (למעט דגמי עלית בודדים) יש חסרון טכנולוגי בולט: הן מתיישנות בהתאם לתאריך הייצור שלהן, ללא תלות במידת השימוש בהן. הסוללה של מחשב נייד שיושב במחסן מלאי של יבואן כבר שנה-שנתיים איבדה אחוז מסויים (20-30%) מיכולת הקיבול שלה. לכן כדאי להיזהר ולבדוק את תאריך הייצור של הסוללה.
לאחרונה קניתי נייד אחרי סקר שוק מקיף. חברה שאין להזכיר את שמה בפורום מייבאת ניידים של MSI הטיוואנית (הידועה בעיקר כיצרנית OEM של כרטיסי מסך ולוחות אם) המצויידים במעבדי סנטה רוזה החדשים ונמכרים במחיר הוגן לכל הדעות.
עד כמה אפשר לסמוך על השירות והאחריות של החברה אני עדיין לא יודע, שכן הזמנתי את המחשב רק אתמול, אבל דבר אחד אני יכול לומר בוודאות: ניידים עם מפרטים דומים של חברות מוכרות יותר (Lenovo, Dell, Toshiba, LG, Acer,...) במחירים של ניידי MSI אי אפשר - חד משמעית - להשיג בשום מקום בארץ.
הנייד שקניתי הוא PR200BT - נייד קל מאוד (1.8 ק"ג) עם מפרט חזק מאוד ומסך קטן מאוד (12"):
Intel Core 2 Duo T7300 2 Dies x 2.0Ghz, 4MB LT-2 Cache
2 x 1 GB DDR2 667Mhz
Intel 965PM + Intel GMA X3100 UMA
HDD Toshiba 120GB SATA 5400RPM
DVD Multi Burner
Bluetooth, FireWire, 3xUSB2, TV-Out, S-Video, VGA, Wi-Fi 802.11a/b/g/ n, HDMI, Card Reader 4-in-1, FingerPrint Reader, 1.3MP Camera + Microphone.
שתי סוללות (4 תאים ו-8 תאים)
המחשב עם המפרט הזה, ללא מערכת הפעלה, עלה לי 5,800 ש"ח.
מחשב של כל מותג אחר עם מפרט דומה יעלה בארץ פי שניים לפחות.
“I lived in countries that had no democracy... so I don't find myself in the same luxury as you do. You grew up in freedom, and you can spit on freedom because you don't know what it is not to have freedom.”
― Ayaan Hirsi Ali
נערך לאחרונה ע"י asafn88 בתאריך 08-09-2007 בשעה 18:24.
|