11-09-2007, 18:14
|
 |
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
אני אוהבת להשקיע בתמונות שלי לא רק ברמת הצילום, אלא גם ברמת העיבוד. אם נכחת פה באשכול של הויכוח על עריכות, ואם קראת תגובות שלי לאנשים ספציפיים באשכולות שלהם, אתה בטח יודע שאני לא אוהבת שמעלים כ"צילום" יצירה שרובה עריכה. אבל אם קראת את הויכוח הארוך ההוא, אתה בטח יודע שלדעתי עריכה בסיסית הכרחית לכל תמונה, ועריכת ביניים (שכוללת ברן ודודג', להגדרתי) היא חיובית ו"מותרת" אם היא נעשית בגדר המקובל, ואם התוצאה נעימה לעין ולא נראית רע (כמו טשטוש של חלק מהתמונה, שרואים את הגבול של הטשטוש וזה נראה רע ופוטושופי). במקרה הנוכחי לדעתי העריכה עונה על הקריטריונים שאני עצמי היצבתי.
אגב, מאוחר יותר ניסחתי לי עוד קריטריון, שכלל לא כתבתי בפורום, נדמה לי, והוא: אם העריכה משתלטת על התמונה (כלומר: עיקר היופי הוא בעריכה ולא בצילום) - העריכה כנראה מוגזמת. גם על פי הקריטריון הזה העריכה פה מבחינתי בסדר, כי העיקר הוא המבט שלו, ומהצב הטכני העיקר הוא הקומפוזיציה והתאורה המרוככת (זה נורא קשה בחתונה), ולכן מבחינתי העיקר הוא הצילום.
אגב, אתה יכול לומר "מותר אבל לא הכרחי", ועל זה אני אענה שמבחינתי זה כן הכרחי, כי אני רוצה להציג את הצילום שלי בצורה הכי יפה, אם הצורה הזו עדיין תשאיר אותו בגדר צילום ולא עריכה.
|