14-09-2007, 14:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.07.04
|
|
אם יורשה לי להביע את דעתי האישית.
עם רכישה של מצלמת DSLR כזו או אחרת מתווספת אחריות מסויימת.
יש עלינו להפעיל שיקול דעת, לחשוב מעט יותר - לתכנן קצת.
ישנה תחושת "אופוריה" מסויימת לדעתי - כי המצלמה יכולה לעשות את כל העבודה עבורנו. לעתים אנחנו לא מקפידים לחשוב או לתכנן כיצד ייראה הפריים שלנו - מה בעצם אנחנו מצלמים, איך אנחנו מעבירים אותו.
לעתים ישנה תחושה כי אם התמונה "יצאה בסדר פחות או יותר" (כלומר, לא "מטושטשת") אפשר להציג אותה כאחת שבא מתוך מחשבה ותכנון.
אלא שישנה תחושה כי צילומים מתבצעים בצורה "ספונטנית" מדי, עם מעט תכנון. עם מעט הקפדה על פרטים קטנים.
מצפיה מהצד בתמונה זו ואחרות שפירסמת ניכר כי יש צורך בתכנון של פרטים המופיעים אצלך בתוך התמונה. לשים לב לפרטים הקטנים, לשים לב לרקע, לשים לב לתאורה, ולמה שנמצא בתוך הפריים.
אגב, אם לא יצא לך עדיין לקרוא ספרים בנושא צילום - אני ממליץ בחום - ניתן ללמוד הרבה מקריאה והתבוננות בצילומים עם הסברים מפורטים.
שניים מהספרים המומלצים הם: "המדריך החדש והמלא לצילום" של ג'ון הג'קו או "מדריך שטח לצילום" של הנשיונל ג'אוגרפיק.
ולגבי תמונה זו, ברשותך - להלן הפרטים והסברים אודותיהם:

בכחול מסומנים פרטים "מסיחי דעת", שאינם תורמים לאחידות הרקע, כלומר לבידול של נושא הצילום שלך. אין להם ייתרון ממשי או נחיצות בצילום ולכן היה ניתן לחשוב כיצד להתעלם מהם.
שים לב לדבר מסויים נוסף הניכר בתמונותיך - אתה נוטה "לכוון" ו"לירות" ישר למרכז כמו צלף מיומן. אלא שבצילום אין זה כך הכרח. ניתן להשתמש בכל אזורי התמונה (ורצוי אפילו) על מנת ליצור מוקד עניין. לעין שלנו קשה יותר להישאר במרכז, ולכן גם יהיה קשה לנו לצפות בתמונה שהנושא שלה ממוקם במרכז (יותר משניה או שתיים בכל אופן).
קרש העץ שמאחור הוא מצויין - הוא נותן עומק לתמונה. הוא הדבר ש"מאזן" את התמונה וגורם לה לא להיות "שטוחה". העין שלנו כמעט תמיד תחפש את ה"עומק", על מנת שתוכל "לסייר" ו"לטייל" ברחבי התמונה. זה מה שישאיר את עין הצופה בתמונה שלך משך זמן רב יותר.אחרת, הוא פשוט "יעבור הלאה".
כמו-כן, שים לב טוב יותר לתאורה (או שמא זו תוצאת עריכה). הגוונים שיוצאים לך בהרבה מהתמונות נוטים לכיוון הצבע אדום.
שים לב למשל מה קורה כשמורידים את רמות הצבע האדום מהצילומים שלך - הגוונים חוזרים לגוונים פחות או יותר טבעיים.

יכול להיות גם שיש לך צורך לכייל את המסך שלך (לכוון אותו כך שיציג את הצבעים בצורה הנכונה ביותר).
זכור, אני ממליץ בחום על קריאה של ספרים בנושא הצילום - תכנון של פריים, הבנה של האור, נושאי צילום ועוד ועוד.
בהצלחה. 
נערך לאחרונה ע"י rgrg בתאריך 14-09-2007 בשעה 14:32.
|