
19-09-2007, 01:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.08.07
הודעות: 55
|
|
|
מספר דברים..
בנוסף לשאלותיו של שימי, רק כדי ליצור שפה משותפת, כשאתה אומר שאתה מתנתק, אני מניח שאתה מתכוון לכך שהחייגן מתנתק(PPPoE במקרה שלך).
בכל אופן, ראשית יש לאפיין את הבעיה, כלומר לגלות מה מקורה:
1. איכות הקו-תשתית(בזק)
2 ספק אינטרנטן(014)
3. ציוד קצה(המחשב שלך או המודם)
1. מדבריך עולה שהמודם כבר הוחלף, ושטכנאי בזק ביקר בביתך ומצא שהקו תקין. בנוסף אתה אף תומך בממצא זה באומרך שנורית הסנכרון נשארת דולקת אף ברגע הניתוק. מכאן נניח כי הבעיה לא מצד התשתית. * אולם כדי לוודא בעצמך, אתה יכול להיכנס לממשק הנתב ולצפות בנתוני איכות הקו בעצמך. הרי גם נתוני קו גרועים או לא יציבים במיוחד יכולים להביא לניתוק הקשר עם הספק, על אף שהמודם לא נופל מסנכרון. מצד שני הטכנאי שהיה בביתך אמור היה לבדוק את יציבות הקו...לשיקולך.
2. מבלי קשר לממצאים הנוספים שהתבקשת לספק, תשאיל user מחבר המחובר לספק אחר(לא 014), או תתחבר דרך ספק מזדמן(קצת יקר) ותבצע מעקב אחר התופעה במשך מספר ימים. (כמובן שאם אתה משאיל מחבר הוא לא יוכל להתחבר במקביל עם ה-user שלו).
3. מאחר והמודם כבר הוחלף, במידה והבעיה תימשך גם כשתתחבר דרך ספק אחר, רוב הסיכויים שהבעיה מצד המחשב שלך (לרוב בהגדרות ולא בעיית חומרה).
מקווה שעזרתי,
לילה טוב !
|