18-09-2007, 10:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.04.07
|
|
|
אתה יכול להתקין את שמיהם אם אתה רוצה
ככה תהנה משניהם ותוכל לעבוד עם איזה שתבחר.
עכשיו נעבור לנושא העיקרי :
הבנתי שאתה משתמש ביתי ז"א אני מניח שאתה גולש באינטרנט מיילים קצת אופיס
אולי גם משחק בכמה משחקים אבל בסך הכל משתמש פשוט. ז"א לא מתכנת או עובד עם תוכנות כבדות. אם אני צודק אז נמשיך ,
קודם כל יש לך אחלה מחשב אז מברוק , דבר שני אני ממליץ לך על אובונטו 7.04
כי זו הפצה חינמית לגמרי מאוד מאוד יציבה ומהירה והכי חשוב מאוד נוחה למשתמש.
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
תלחץ שם על DOWNLOAD וזה יוריד לך קובץ ISO , אם יש לך NERO אז תרצוב את זה בנרו בתור IMAGE , אם אתה מסתבך אז תחזיר תשובה כאן ואני יכתוב לך מדריך איך לעשות את זה.
אחרי שצרבת ההתקנה מאוד נוחה פשוט תכניס את הדיסק ותאתחל את המחשב והאובונטו יעלה אוטומטי ואז תתקין אותו.
אחרי שתתקין , בהתחלה יהיה לך קצת קשה להתמודד עם כל הכלים של המערכת אבל אני יכול להבטיח לך שזה שווה את זה , אני הייתי שנים עם וינדוס ורק לפני כמה חודשים עברתי לאובונטו והיום למרות שיש לי את שניהם כי באמת יש תוכנות מסויימות שעובדות רק עם חלונות , אני עובד רק עם אובונטו.
אל תיבהל , למשתמש הביתי יש בלינוקס את הכל ודרך אגב אתה לא צריך להתקין שום דרייבר רק אולי את הכרטיס מסך אבל גם זה אולי למשל את שלי הוא מזהה ומתקין אוטומטי בהתקנת המערכת.
דברים שיש לאובונטו :
קליינט דואר (EVOLUTION , THUNDERBIRD , KMAIL AND MORE)
סקייפ ( צריך להוריד מהאתר WWW.SKYPE.COM)
דפדפן אינטרנט (firefox , qonquerer and more) בא מובנה עם ההתקנה
משחקים (doom3 , enemy territory , and more)
תוכנות שיתוף - בעיקר קליינט ביטורנט ( azureus )
אופיס - ( open office ) בא מובנה עם ההתקנה
יש עוד המון שכנראה לא עולה לי עכשיו אבל שים לב שאתה בעיקר התוכנות שהמשתמש הביתי צריך , אם יש לך משהו שאתה רוצה ולא הזכרתי כאן תעלה את זה ותקבל תשובה.
יש כלי מאוד נוח באובונטו והוא מנהל חבילות , אתה מעלה אותו , עושה חיפוש למה שבא לך , הוא מוצא מה שהוא מוצא , אתה מסמן וי על זה ועושה APPLY וזהו הלינוקס
כבר מוריד ומתקין ואתה יכול להשתמש . שוב את תצטרך עזרה גם בזה תעלה כאן ואני יחזור אליך.
ממליץ מאוד להתחיל להשתמש בלינוקס אחלה מערכת. תהנה.
|