24-09-2007, 19:24
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.05.06
|
|
לאן להתגייס...?
כבוגר פנימייה צבאית ניתנה לי האפשרות לבחור לאיזו חטיבה להתגייס על פי רצוני. כמו כן ניתנה לי האפשרות לוותר על טירונות בחטיבות מסויימות אם אני בגדוד ולא ביח"ט.
ההתלבטות היא קשה ונהיית קשה יותר ויותר ככל שמתקרב מועד הראיון עם מפקד הפנימיה על השיבוץ [כ-3 חודשים לפני מועד הגיוס (כרגע אוג' 08)].
אני משתף אתכם כאן בצדדי ההתלבטות בתקווה שתעזרו לי להחליט:
מכיוון שאני מיועד לפיקוד (חתום על 3 שנים קבע כקצין) אני משתדל לנסות לדאוג לעתיד כבר בבחירת יעד הגיוס מכיון ש:- אם אני מתקבל לסיירת יש ביציאה לקצינים דרך סיירות חשש שלא תוחזר ליחידה כקצין אלא תועבר לשמש קצין בגדודים.
- אם אני מתגייס לגדודים (ניתנה לי אפשרות לבחור לאיזה גדוד להתגייס) אני יכול לבחור ללכת לחטיבה בה אני פטור מטירונות ואז אני מצטרף למחזור שכבר סיים טירונות.
- כרגע אני רוצה להתגייס לגולני (משיקולים מסויימים שלא אפרט כאן) ושם אני רוצה לעבור גיבוש יח"טיות ולא להיות בגדודים.
- מכיון שאני יכול לנסות לתמרן את הגיוס ליח"ט מסיומת אני מנסה לברר אילו יחידות (פלס"ר, עורב, חה"ן) פותחות צוותים בכל מחזור גיוס ולפי זה אולי להקדים את הגיוס. מי שיש לו מידע כזה אשמח שישתף אותי.
אני עדיין לא נעול על גולני סופית ועדיין פתוח לשינויים.
נ.ב- אני מבקש שתקבלו את העובדה שאני חתום לקבע ומיועד לפיקוד כעובדה קיימת ואל תגיבו לנתון הזה בכל צורה שהיא!
תודה על שיתוף הפעולה (אשר להגיב גם בפרטי)
דוד.
|