לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-09-2007, 16:52
צלמית המשתמש של Tamar29
  Tamar29 Tamar29 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.08.06
שאלה החלטתי שאני קונה פלאש חיצוני...

שלום לכולם,
בימים אלה הגעתי למסקנה שאני קונה פלאש חיצוני. אני מצלמת בקאנון 350D, ואין לי שום ניסיון what-so-ever בצילום עם פלאש חיצוני, או בכלל, אין לי מושג בפלאשים חיצוניים. (חוץ ממה שלמדתי במאמרו של רועי גליץ כמובן ). בעקרון הבנתי כי האופציות שלי לפלאש חיצוני טוב הן די מוגבלות -
Canon Speedlite 580EX E-TTL II או Canon Speedlite 430EX...

פחות או יותר החלטתי שאני הולכת על ה430.. השאלה רק היא האם הוא באמת מתאים מבחינות טכניות.. ומה אני מפסידה כשאני לא קונה את ה580? הבנתי ששניהם יכולים להיות סלייבים או מאסטרים, אבל בעקרון מה שחשוב לי זה שהפלאש הפנימי של המצלמה שלי הוא מאסטר כלפי ה430, נכון?

ושאלה נוספת היא היכן כדאי לי לרכוש את הפלאש? האם בארה"ב בB&H או בחנות אחרת שם? או בארץ? צריך גם להתחשב בעניין האחריות אחרי הכל...

תודה לכל העוזרים, וסליחה אם אמרתי דברים מטומטמים.. (שוב, אין לי באמת מושג בפלאשים - מקווה שיהיה לי אחרי שאקנה )

תמר =)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-09-2007, 17:08
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tamar29 שמתחילה ב "החלטתי שאני קונה פלאש חיצוני..."

אם אני לא טועה, הפלאשים של קנון עובדים כ-radio slaves, כלומר התקשורת בין המאסטר לסלייב מתבצעת בגלי רדיו. זה אומר שעל מנת להפעיל סלייב, מאסטר חייב לשדר בגלי רדיו - עד כמה שאני יודע, רק 550EX או 580EX יודעים לעשות זאת (או לחילופין יש משדר ייחודי של קנון). הפלאש הפנימי של קנון לא יודע לשדר לפלאשים החיצוניים בגלי רדיו, וגם 430EX לא יודע לעשות זאת. הנה ציטוט מידיעה רשמית של קנון -
ציטוט:
For a complete multiple flash system, the Speedlite 430EX serves as a wireless slave when either the Speedlite 580EX, Macro Ring Lite MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX or Speedlite Transmitter ST-E2 is used as a master

אם את רוצה להפעיל פלאש חיצוני בעזרת הבזקה (אור) של הפלאש הפנימי, עלייך להשתמש, למשל, בסיגמא ST 500 DG super (פלאש מקביל ל-EX580 של קנון), הוא יודע לעבוד כ-optical slave.

ישן 27-09-2007, 19:46
  eyalpa eyalpa אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.11.04
שלח הודעה דרך ICQ אל eyalpa שלח הודעה דרך MSN אל eyalpa
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Olegis שמתחילה ב "ההגיון הוא שתקני גם את הפלאש..."

בניגוד לאולג , אני לא אהבתי את הסיגמה , הוא פשוט מתקשר פחות טוב עם המצלמה .......

התנסתי עם כל הפלאשים שנאמרו בתנאי חושך ....
התוצאות שלי היו כאלה.......
מסיבה כלשהי - > הסיגמה הוציא יותר רעש בתמונה....
חוץ מזה הוא תקשר סביר מאוד עם המצלמה ....

ה430 עובד יפה ..... אני עצמי קניתי מפזר אור בשביל שיתן לי כמות אור גדולה יותר....
ה 580 הוא פשוט סוס עבודה..... התנסתי עם הראשון .... עובד מעולה ... מתקשר סוף הדרך ....
ובכללי הוא נותן עבודה יפה.....

עכשיו בקשר ל RADIO SLAVE , אני לא יודע כמה זה חשוב לך ....
אבל אני בחרתי בפלאש הראשון שלי בתור ה 430 .... כי אם אני ירצה פלאש מאסטר אני פשוט יקנה לעצמי אח"כ את ה 580 .... והוא יהיה מסטר....

אם יש לך תתקציב? ? אל תתקמצני .... ה 580 יתן לך תשובה טובה יותר לכסף שלך .....

ישן 29-09-2007, 01:18
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי eyalpa שמתחילה ב "שני גופים אלקטרונים צריכים..."

מה?!
אתה מדבר על סינכרון אופטי... כשאני עובד בסטודיו אני עובד רק (!) עם פלאשים בסינכרון אופטי.
אמנם יש דיליי בין ההבזקה של הפלאש של המצלמה עד שהפלאשים של הסטודיו מבזיקים כתגובה אליו, אבל צוואר הבקבוק בדיליי מורכב בעיקר ממהירות האור (C) ומהירות נסיעת חשמל בחוט.
בקיצר - הדיליי זניח לחלוטין, עובד גם בסינכרון במהירויות של למעלה מ 1/1000 (שאל את ארז).

אין שום בעיה לקנות סלייב אופטי ולהרכיב אותו על כל פלאש שרק תרצה.
מה שכן, צריך לשים לב שבקנון אין אפשרות לפלאש "ידני" ולכן תמיד מבזיק עם מדידת אור (שתי הבזקות).
צריך לכוון את הסלייב שיפעיל את הפלאש רק בהבזקה השניה... איזה כיף שבניקון אין ת'בעיה הזו...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:26

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר