05-10-2007, 11:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.09.07
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yanirm שמתחילה ב "מטרה ודרך - 2 גישות לראיית העולם בראי האייקידו"
מתוך המאמר:
מספרים על תלמיד מערבי שהגיע ליפן כדי ללמוד אייקידו.אחרי זמן קצר, ניגש התלמיד למורהו ביראת כבוד ושאלו – 'סנסאי(מורה ביפנית), כמה זמן ייקח לי להיות טוב באייקידו ?' .. מופתע, ענה לו המורה – 'אין לזה תשובה, תמשיך להתאמן'. מקץ כמה שבועות חזר התלמיד המערבי אל מורהו היפני וחזר על אותה שאלה. שוב ענה לו מורהו את אותה התשובה. 'ובכל זאת, שאל התלמיד, כמה זמן ייקח לי להגיע לרמה טובה, לחגורה שחורה ?' . המורה הופתע. שהרי ביפנית Sho-Dan פירושו דרגת מתחיל.ואצלנו המערביים זה נתפס כדרגה גבוהה.
כאש ראה המורה כי תלמידו נחוש בדעתו לקבל תשובה ענה לו – '10 שנים'. שמח התלמיד לתשובת המורה והמשיך – '..ואם אתאמן פי-2 אימונים בשבוע ? '.. '20 שנה' ענה לו המורה... מופתע מתשובת מורהו, המשיך התלמיד.. 'ואם אתאמן פי-3 פעמים בשבוע ? ' ... '30 שנה' ענה לו המורה. עצר התלמיד לחשוב לרגע ושאל את מורהו בפליאה – 'מדוע בכל פעם שאני שואל על תגבור האימונים אתה מכפיל את זמן ההגעה להישגים ולא מחלק אותו ?' .. ענה לו המורה 'בכל פעם שתחפש את המטרה, תתרחק מהדרך..'
אהבתי את המאמר..
|