לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-10-2007, 19:27
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
תשובה (רצינית לא פחות...:) - אי אפשר להצליח במשימה שהוא קיבל.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "שאלה (רצינית לגמרי)"

רשות מקומית (מכל סוג ומין) במדינת ישראל, היא מוקד שחיתות מטבע בריאתה: המכרזים הם לא
מכרזים, החברות הכלכליות, הן בור בלי תחתית, העסקת העובדים היא במידה רבה ללא פיקוח (כמה
מהם אשכרה עובדים, וכמה רק מקבלים משכורת...), וכן הלאה וכן הלאה.
כל הדברים הלאה גדלים במידה עצומה במגזר הערבי בגלל תופעת החמולתיות: ראש רשות מקומית
במגזר הערבי לא נבחר על סמך מצע מפלגתו, אלא על סמך ברית אד-הוק עם חמולות חזקות בכפר
(טייבה, למשל, מאופיינת ביריבות בין שתי חמולות ענק, חג' יחיא, ומַצַרְוַה, שכל אחת מהן כורתת
לפני כל בחירות, ברית עם כמה חמולות קטנות, בתקווה לזכות בבחירות), וכאשר מישהו זוכה, הוא
מחוייב לפצות בענק את החמולות שעזרו לו - המשמעות היא: מכרזים תפורים בסכומים חסרי הגיון,
העסקה פיקטיבית של עשרות בני חמולות, פרוייקטים סתמיים לגמרי, ששוב, נועדו כדי להוציא עליהם
מכרזים, וכן הלאה וכן הלאה.
כאשר היה משבר השכר ברשויות המקומיות, הוא היה קשור קודם כל לשחיתות ולרקבון באותן
רשויות, שבזבזו כספים בלי הכרה - ובשום מקום לא הייתה התופעה חמורה יותר מאשר ביישובי
המגזר הערבי.

כדי שטוויזר יצליח - היה עליו לפטר כמעט את כל עובדי העירייה, ולהתחיל מאפס - אלא שצעד
כזה הוא בלתי אפשרי פוליטית (דמיין לך - איש "ישראל ביתנו" מגיע לטייבה ומפטר מאות ערבים?
בג"ץ היה משגר צו ביניים שימנע זאת, לפני שטוויזר היה מספיק לומר "זינזאנה"...), ולכן לא היה
לו שום סיכוי להצליח.

בכלל, כדי שרשות מקומית תתפקד טוב - צריך להכיר בעובדה שהרעיון של "שלטון מוניציפלי
נבחר", הוא כישלון מהדהד. רשויות ממונות מטעם משרד הפנים, יתפקדו הרבה יותר טוב מבחינת
רוב התושבים, ולא יהיו מחוייבים לגורמי לחץ מקומיים. אפשר לטעון שזה "אנטי דמוקרטי", אבל
אני לא מתכוון לעסוק בזירה הארצית (שם חובה להמשיך לקיים את מה שנותר מהדמוקרטיה
המתפוררת שלנו, ולקוות לשיקומה...), אלא בזירה המקומית, ושם לדמוקרטיה בין כה וכה אין צורה
(איזה ערך יש לדמוקרטיה, כאשר מישהו יכול להביא בוחרים במשאיות, ע"י סגירת דיל עם איזה
קבלן קולות כלשהו?...).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-10-2007, 01:38
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

זכותך להחזיק בדעתך, אבל אני סבור שטיפשי יותר לעמוד ולראות איך הערבים כאן הופכים לרוב
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי eGod שמתחילה ב "אלה רעיונות טיפשיים"

1. אזרחות ניתנת עפ"י חוק - היא גם יכולה להישלל עפ"י חוק...
2. כמו שעניתי לדן - מה שאי אפשר להעביר - אי אפשר להעביר. מה שאפשר להעביר - צריך
להעביר. הבעייה הדמוגרפית שלנו היא בכל הארץ. כדאי להתמודד קודם כל היכן שזה אפשרי. במשולש וואדי ערה יש 300 ערבים ש-כ-ו-ל-ם מסלמים. בגליל יש גם נוצרים ויש גם דרוזים, כך
שה"בעייה הדמוגרפית" שם חמורה הרבה פחות. בנגב אכן יש בעייה וצריך לעודד התיישבות שם.
הגנב אינו צפוף כמו אזור ואדי ערה והמשולש - והתיישבות שם היא בהחלט דבר ריאלי.
3. ראיתי הרבה מדינות שמוותרות על שטח מרצונן כדי להיפטר מאוכלוסייה שמהווה מיטרד מבחינתן.
מדינות שסירבו להיפטר מאוכלוסיות כאלה, נאלצו בסו]ו של דבר לדכא צבאית את אותה אוכלוסייה,
או לגרש אותה (ואלה פתרונות עוד פחות ריאליים ממה שאתה מגדיר כ"רעיונות טיפשיים"...).
4. מכיוון שהפתרון לא נועד לדאוג לטובת העולם הערבי, אין סיבה שמישהו יסכים לכך, ואין סיבה
לשאול מישהו. במשולש וואדי ערה ודאי שלא יסכימו לכך, וגם אותם אין סיבה לשאול. אזור זה הוא
כור מחצבם של הפלג הדרומי (כפר קאסם) והצפוני (אום אל-פאחם) של התנועה האסלאמית. אני
חושב שמחוייבותנו לדאוג להם התפוגגה בכנס העשירי של "אל אקצא בסכנה"...

תנוח דעתך, הרעיון הזה לא ייושם, לא בגלל "התנגדות מנהיגי ערב", אלא אך ורק בגלל שאנשים
מהשמאל שחרדים לאלקטוראט הערבי שלהם, אשר אוחזים בריבונות על הכוח האמיתי בארץ (ביה"מ העליון, הקובע הבלעדי של גבולות המדינה והריבון הבלעדי בתחום האזרחות...). עם זאת,
גם אנשים מהימין שרואים בויתור על כל שטח "רעיון טיפשי", יתרמו לסיכול הרעיון, ויותירו את
ישראל עם מיעוט אסלאמי הולך וגדל (במקום לצמצם מיעוט זה בשליש באיבחה אחת...).
ישן 03-10-2007, 12:39
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
אכן זה טפשי לאפשר ליהודים להפוך למיעוט בארץ ישראל
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "זכותך להחזיק בדעתך, אבל אני סבור שטיפשי יותר לעמוד ולראות איך הערבים כאן הופכים לרוב"

. אזרחות ניתנת עפ"י חוק - היא גם יכולה להישלל עפ"י חוק... - אתה צודק, אבל לא בשרירות לב. עוד לא ראיתי שמבטלים אזרחות לכאלו שלוחמים ומסיתים כנגד החלטות ממשלת ישראל וכנסת ישראל. עוד לא ראיתי שלילת אזרחות ממי שרצח ראש ממשלה בישראל.

אתה בא ומציע לשלולל למאות אלפי אזרחים ישראליים את אזרחותם אך ורק בגלל שהם ערבים. כבר היינו וחווינו על בשרינו אקט כזה של שלילת אזרחות - אפילו ללא משרפות.
באשר לשלילת אזרחות מדוע אפשר לשלולל אזרחות מחלק מהערבים ולא מכולם. מה שמותר לדעתך לעשות לתושב אום אל פאחם מדוע אסור כנגד תושב סכנין או רהט ?
2. אתה יכול להעביר אדמות כרצונך - זוהי זכותה של המדינה. כמו שהיא מספחת היא יכולה גם לוותר. אבל... (תקרא את סעיף מס, 1)
3. אני בעד עידוד ההתישבות בגליל ובנגב ולא לבזבז את כל המשאבים על ישוב הגדה, שבבוא היום נאלץ לעזוב אותה.
3. ראיתי הרבה מדינות שמוותרות על שטח מרצונן כדי להיפטר מאוכלוסייה שמהווה מיטרד מבחינתן.= גם אני ראיתי אלא שבמקרים שאני מכיר האוכלוסיה דרשה זאת ובכל מקרה הסכימה לעבור למדינות האם.
ראיתי יותר מקרים ש"ההפטרות" מהאוכלוסיה ה"זרה" גרמה לה סבל נוראי שנמשך שנים על גבי שנים.
4. ברור שהפתרון לא נועד לדאוג לטובת העולם הערבי, בדיוק כפי שגירוש יהודים לא נעשה למען עם ישראל.
לעומת המשך השהייה בשטחים הכבושים, שהוא ללא כוונת זדון, פועל למען הערבים ורק יציאה מהם יביא לחיזוקה ובטחונה של מדינת ישראל - מה שבפירוש איננו לטובת הערבים.
5. אם אכן מנהיגי הפלגים האיסלמים חטאו - יש להעמידם לדין ולמצותו. אם אכן הם מסיתים - חייבים למנוע זאת מהם. אין להעניש את צאן מרעיתם בגינם.
גם רבנים בין המסיתים וכנגדם אין פועלים וכמובן שלא כנגד צאן מרעיתם.
מדינת ישראל איננה מדינה שחוקיה מפלים אוכלוסיות שלימות - נכון שההפליה זועקת לשמים אבל בשום פנים ואופן איננה חוקית, אתה במכתביך שואף להפוך אותה לחוקית..
6. מהסיפה מסתבר שרק אתה רואה את המצב כאשורו שמאל לבטח וגם ימין לוקים בחוסר הבנה - על לקוי כזה אני מברך.
ישן 03-10-2007, 17:58
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

דן, שוב אתה מנצל את הקארט בלאנש שניתן לך להשוות יהודים לנאצים?...:)
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אכן זה טפשי לאפשר ליהודים להפוך למיעוט בארץ ישראל"

מובן מאליו שלו היית גולש רגיל, היה מקום לחסום אותך, אבל מכיוון שאצלך זהו צורך נפשי, אתה
שוב נהנה מההנחה. ברכות...

שלילת אזרחות לא מתבצעת בהגלל "ערביותם" של אנשים, אלא בגלל שהם חיים בשטח שהמדינה
מוותרת עליו. הם לא נותרים נטולי אזרחות - אחלרי הכל, כפלסטינים שיגורו בפלסטין, מצבם היה אמור
להיות טוב יותר מאשר מצבם של יהודי גרמניה - לא לפי דן, שכרגיל מספר לנו היסטוריה מרתקת, אם
כי מעט מנותקת מהמציאות...

מכיוון שאתה מתקשה להבין מדוע לוותר אום אל-פאחם, ולא על סח'נין , אני מפנה אותך למפה,
ומבקש שתנסה שוב...

מכיוון שבדמיונך סיפרו לך ש"כל המשאבים הושקעו ב'גדה'", טבעי שתחשוב שיישובהּ בא ע"ח הנגב
והגליל. למרבה הצער, החבר'ה שלך, נוטשי הציונות, מזמן חדלו להתיישב בנגב, או בגליל,
ומקומות אלה נהנים מגרעיני התיישבות חדשים דווקא מאותה קבוצת אוכלוסייה שאתה וחבריך רוצים לגרש
מבתיהם (אבל יהודים דן תמיד חשב שזה בסדר לגרש - שלא כמו ערבים, שאפילו את כפריהם
אסור למסור, גם אם לא יצטרכו לעזוב בתיהם...).

אני מופתע לגלות שראית מקרים שהפטרות מאוכלוסיה זרה גרמה לה סבל, אבל הצלחת לפספס
את זה שהחרבת עשרות יישובים יהודיים, תגרום סבל לתושביהם. מסתבר שעינך החדה, אדישה כרגיל למה שטוב או רע ליהוד'ים, ועוסקת, כתמיד, באינטרס הערבי...

דן, אני לא מבין למה אתה כל הזמן מציק לרבנים - יש לך את כהני הדת שלך (רק אתמול אחד
מהם, פרס, הודה בקיומך של הדת שלכם...) - הנח לרבנים. לא חובה לחשוף את שנאת היהודים
שלך בכל הזדמנות - זה לא מחזק את הטיעון שלך, בטח לא כשאתה בא להגן (שוב) על התנועה
האסלאמית...

אתה תמיד מברך על ליקויים - אחרת לא היית תומך בגירוש יהודים, ואדיש לטרור כנגדם...
ישן 04-10-2007, 09:23

אתה תמיד מעוות דברים ורואה רוחות רפאים
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "דן, שוב אתה מנצל את הקארט בלאנש שניתן לך להשוות יהודים לנאצים?...:)"

בשום מקרה אינני משווה אותנו לנאצים - אני שב ומדגיש אין בדורנו החל מ- 1900 לפחות, משהו שדומה לנאצים וכל השואה בעיני מזילה את מה שעשו הנאצים.

אני רק מדגיש שמה שנעשה לנו ולאו דוקא ע"י הנאצים, היו רבים שקדמו להם (גירוש, ניתוק, בטול אזרחות וכו') אל לנו לעשות לאחרים. נדמה לי שזוהי גם תורתנו על רגל אחת.

מספיק עם הדלגיטימציה למי שכותב דברים בצורה אובייקטיבית ולא תמיד כוללת נקיטת עמדה לחיוב או לשלילה. אני מציג את המצב לאשורו - כפי שהוא ולא בצורה הסוביקטיבית.
כיש צורך אינני מתבייש גם לנקוט עמדה. אנשים שאינם מסוגלים לראות את התמונה האובייקטיבית ורואים תמיד צל הרים כהרים אסור ומסוכן שהם ינקטו עמדה - במיוחד אם הם נמצאים בעמדה ביצועית קובעת העשויה להכריע את עתידנו.
ישן 04-10-2007, 18:53
  JAVEHN JAVEHN אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.12.03
תראה משהו קטן
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "שיאפשרו להם להתפרנס בכבוד הם גם ישלמו מיסים."

שמתי לב שיש לך ממש שק תירוצים קטן על רקע לאומני .תרשה לי להגיד לך משהו .
בבריה"מ , חי לו ען שאתה מכיר טוב בשם היהודים . היהודים סבלו מאפלייה גלויה (פחות , ולפי התנונים הרשמיים לא הייתה בכלל) ומאפלייה סמויה ,למרות שכלפי חוץ בבריה"מ ניסו להפחית את ההפלייה (כמו למשל ביטול סעיף 5 - סעיף לאום בתעודות זהות בבריה"מ ) . אפלייה סמויה זה דבר נחמד מאוד . אתה בא לאוניברסיטה ללמוד . שואלים אותך מה שם משפחה , ואז מתחילים לעשות לך חיים קשים . קשים קשים . אתה בא להתקבל לעבודה . שואלים אותך מה שם המשפחה . ואז עושים לך חיים קשים . קשים קשים . כמובן לא אומרים לך שזה בגלל שאתה יהודי , ממש לא . זה בגלל שאין ווקנציה להתמחות שלך בעבודה , או כל המקומות לימוד כבר תפוסים .
יהודים בבריה"מ היו צריכים להלחם בשיניים בשביל כל דבר קטן . לשלם שוחד , להצטיין בצורה יוצאת מן הכלל כדי שלא יוכלו לזרוק אותך בלי לעורר חשד לאפלייה , ללחוץ על האנשים עד שיוצא לך מיץ מהתחת , להתזז בין מוסדות שונים ולשכנע אותם בצדקתך , וכדומה .
ונחש מה ? לא רק שיהודים לא בכו "אבוי המדינה דופקת אותנו , נשבר הזין" , הם הצליחו , ועלו והיו הכי טובים . מי שפותח כל ספר מטמטיקה\פיזיקה\כימיה \ מדעים מדויקים שנכתב בבריה"מ , מי כתב אותו ? וייסמן , או פרלמן , או לנדסברג וכו וכו וכו . איזה אחוז היו מדענים בבריה"מ ביחס לאחוז באוכלוסיה ? איזה אחוז קיבלו פרסים מהמדינה ? אני מאמין שאתה כבר מבין למה אני חותר .

אבל בכל זאת נמשיך , בחזרה אצלנו , יש במדינה מיעוט לא קטן . שבהחלט יכול להגיע למשהו - רק עם ירצה . נכון שיש במדינה אפלייה גלויה וגם סמויה , אבל , כמו במערכת משפטית , החיים שלנו בנויים על תקדימים . צריך להלחם על המקום שלך מתחת לשמש . נכון שיש מפעלים שלא מקבלים ערבים . צריך רק אחד שילחם על זכויותיו ויגיד "אני נכנס לפה" . צריך "רוזה פרקס " אחת או שתיים כדי ליצור תקדים . וכבר יש תקדימים .

אז כל הכבוד שאתה כולך כזה לוחם על זכויות הערבים במדינה , אני מעריך את זה . כל הכבוד , אבל קודם כל , צריך שאילו שאתה תומך בהם יעריכו את זה . ויעשו משהו עם זה . פה בארץ , בניגוד לבריה"מ ,כמה שזאת מדינת הקומבינה יש עדיין מוסדות חוק , ואפילו עד כמה שכולם אומרים יושבים שם רק "שמאלנים שונאי המדינה" . אז למה לא להלחם , למה לא להיות הכי טוב , למה לא לפתוח את הדרך להתקדמות ? למה , בגלל שלקטר כל היום "כול אל יהוד מניוק" יותר טוב ?
ישן 04-10-2007, 23:08
  בז 69 בז 69 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.02.03
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "כל הכבוד לרוסים - אתה יודע היטב שאני מאד מעריך את העולים מרוסיה"

אני מאוד מקווה שאצלך זו נאיביות או תמימות.

אני סקרן,בוא ננסה "סיעור מוחות משותף" לענין ערביי המשולש "המקופחים".

אולי בעצם..., טרם נתחיל, נעשה סיבוב שם בעחת השבתות, ע"מ לראות את ה-קיפוח וההזנחה של המדינה...(צודק! אני בניתי שער לגינה חטפתי קנס והואשמתי בבית משפט בעבירה) שם הכל חוקי
שער?מחסום הכניסה לבסיס תל נוף קטנטן לעומת השערים של חלק "מהמדוכאים" שם....

אני מבטיחך נאמנה שאפילו במרבץ העשירים הגדול ביותר במדינה (כפר שמריהו) לא תמצא כ"כ הרבה מכוניות פאר וטירות מפוארות עד כדי גרוסטקיות על שטחים עצומים

רוצה באמת שנעשה סיבוב?

אגב,אל תספר לי על חלוקה לא צודקת(בין התושבים) ועל שחיתות! אצלם זו דרך חיים,לגנוב לרמות ולשקר את המדינה

אורי צודק! זה רעיון נפלא לתת אותם במתנה לרשות יחד עם צ'ק שמן מאוד ,כך יהיה להם קל יותר לבנות עתיד חדש.

אופס שכחתי! חומה! -מה חומה?חומה סינית ענקית ובלתי חדירה שמה ירצו לחזור לכאן לארץ שהם כ"כ "שונאים"
ישן 05-10-2007, 04:06

אני מסתייג מכל השואה ואתה בשלך- המניה שלך איננה יודעת גבולות
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אתה רואה? איכשהו הכל מזכיר לך את גבלס - ואז אתה מסביר ש-ל-א לזה התכוונת..."

אני מצהיר בזאת אחת ולתמיד שכל ההערות האנטי ערביות, כל ההשמצות המופנות כנגד ערבים באשר הם ערבים, כל המעשים כנגד הערבים, כל הקריאות למען שלילת אזרחותם, הגלייתם ואפילו הריגתם ללא הבחנה - אינן מזכירות כהוא זה את פעולות הנאצים כנגד יהודים.

אין בתקופתנו מי שנוהג בדומה לנאצים וכל השואה לנאצים מהווה זילות השואה. אני פונה למנהלי הפורום למחוק כל מכתב המשווה מישהו או משהו לנאצי למעט מי שמצהיר בעצמו, זאת עליו במפורש וגם הוא רחוק מאד ואינו מסוגל לפעול כנאצי.

אני מקווה שבזאת ספקתי את "תאוותו" של אורי ויפסיק לדמיין השוואות שאינן קיימות ולהתעלם מהשואות מפורשות.

נערך לאחרונה ע"י ישראל היפה בתאריך 05-10-2007 בשעה 04:16.
ישן 05-10-2007, 21:20
  בז 69 בז 69 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.02.03
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "טובת מדינת ישראל היא הפרדות מהפלסטינאים והתרכזות בשטח מדינת ישראל"

מה שהיה פעם ...,היה פעם!

נראה כי לו ימשיכו ידידיך בדרכם,ימצאו עצמם מעבר לנהר.

אני ושכמותי מאותה שכבת גיל,פחות או יותרחתך סוציו -אקונומי דומה,בעלי דעה מוצקה של "חיה ותן לחיות" איבדנו כל אימון בהם.

אין לי רצון לראות אותם מולי (מה שקורה היום ברצועה-יקרה מחר בחרבת'ה)טילים יעופו לנתב"ג וכפ"ס
מנהיגם ימלמל משהו על הצורך לדון ביפו/רמלה/נצרת/עכו ע"מ שיסכימו לנהל עימנו משא ומתן...

פעם חשבתי כמו חלק מהמופרעים המצווחים כאן,אח"כ בגרתי וחלמתי כמוך,היום הבנתי!
הם ראויים לעתיד טוב יותר,הם חייבים להתנתק מאיתנו.

לו זה לא יקרה-אנחנו...! נתעורר יום אחד,ואז יהיה מאוחר להם.

אמרתי לאחד ואני קורא גם לך,קרא ספרי היסטוריה מהעת האחרונה,שכנה שלי מתילדה מיוחס אומרת...,ההיסטוריה תמיד חוזרת.

זוכר ש-ב48 גרנו יחד בחיפה,יפו,חברון?
מה קרה אח"כ?
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:56

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר