הכל התחיל כשהלכנו לאחד הפסטיבלים שהיו בסוכות ברחבי הארץ.
חשקה נפשינו בתפוח מסוכר, בעיקר על מנת ללמד את הילדים קצת הסטוריה.
הסתובבנו בכל האזור לחפש מי מוכר תפוחים כאלה, וכשסוף סוף הגענו, המוכרת אמרה לנו שבדיוק נגמרו לה.
קנינו לילדים שערות סבתא ואז שאלתי אותה איך היא עושה את התפוחים.
חזרנו הביתה, ולא התאפקתי. הייתי חייב להכין.
המתכון הוא מאד פשוט
קילו סוכר
כוס מים
וצבע מאכל.
לבשל הכל במשך 4 שעות!
הבעיה היא שצריך לשם המון צבע מאכל, וכידוע לכם זה לא הדבר הכי בריא.
ולכן אני התקמצנתי עליו. מה שגרם למבוגרים להיות לא ממש מרוצים מהתוצאה.
הילדים שלא מכירים את המקור דווקא היו מרוצים מהרעיון ואכלו כרגיל כמה ביסים וזרקו את השאר
מבשלים את הכל בסיר במשך 4 שעות (לא יודע למה) אני נשברתי אחרי שעתיים
תוקעים לכל תפוח מקל וטובלים אותו בתוך הסיר, כך שהקרמל יכסה אותו בשכבה דקה מכל הכיוונים.
מניחים ליבוש על ניר פרגמנט. ושומרים במקרר.
מכוון שלא התארגני מראש, השתמשתי במה שיש בבית בתור מקלות.
_____________________________________
שמוליק.................................................. ..............העוגות של שמוליק
נערך לאחרונה ע"י שמוליק בתאריך 06-10-2007 בשעה 22:41.
מזכיר לי את ירידי יום העצמאות כשהייתי קטנה, תמיד אחרי שהייתי מופיעה על הבמה המרכזית הייתי רצה לדוכנים לחפש אחר זה (וגם אחר קצף חוטים )
אם כי במחשבה לאחור, מזל שזה היה להיט של פעם בשנה ולא יותר, לא רק צבעי המאכל לא בריאים אלא גם כמות הסוכר :/
_____________________________________
"Beauty is in the eye of the beholder..."
נערך לאחרונה ע"י Gwenhwyfar בתאריך 06-10-2007 בשעה 22:51.
1.האם צריך לעמוד ליד הסיר כל זמן הבישול ולערבב את הסוכר הנוזלי כדי שלא יתקשה ויהיה דליל?
2.להגשה פשוט שמים תפוח על צלחת ומגישים לאורחים לאכול "כמו שיפוד" עם מקל העץ ?מה עם איזה תוספת של גלית וניל ליד שיהיה נחמד בפה
3. כמה זמן לקח לך לשטוף את הסיר....?!
חחח גם אני ישר חשבתי על הסיר...כמו שמכינים קרמל אז תמיד אני רצה עם הסיר לכיור
כשהוא עדיין חם שמה נוזל כלים וממלאת במים רותחים...הכל כדי לא להשתעבד לסיר
לגבי התפוחים...כשהייתי קטנה אבא שלי היה מכין לנו המון אבל אז יכולתי להרשות לעצמי הייתי שחיפה דעיפה
1.כן, צריך לעמוד ליד הסיר, או לפחות להיות באזור ולערבב כל 5-10 דק.
2. זה קצת בעיה לשים ליד זה גלידה, כי זה קשה וממש צריך להאבק עם זה.
את הגלידה אפשר לקבל בנפרד.
3. 5 דקות, ממלאים את הסיר מים ושמים על האש. הכל נמס.
_____________________________________
שמוליק.................................................. ..............העוגות של שמוליק
אבל אצלנו בבית לפעמים מכינים תפוחים מסוכרים וזה יוצא מאוד טעים.
פשוט מרוקנים את הליבה של התפוח וממלאים בשקדים ובדבש, מפזרים על הכל קינמון וסוכר חום ושמים בתנור למספר דקות. התפוח יוצא רך מאוד ומתוק. ואני מתאר לעצמי שזה קינוח יחסית דיאטי או לפחות די בריא.