16-10-2007, 20:27
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
אני חייב לתקן פה את הרושם שחלק מהמשתמשים יצרו - העובדה שהמדריכים עברו הכשרה מקצועית ממש לא אומר שלא תיפגע - גם במקום הכי מסודר ניתן להיפגע במיוחד בדברים כמו שברי מאמץ שהמניעה שלהם לא מתחילה ומסתיימת באימון (זה קשור הרבה גם לאורך חיים - שינה ותזונה)
כמו שכבר כתבו פה, דווקא שברי מאמץ זה הנזק הפחות חמור שניתן לחטוף שם - סך הכל אם תצרוך הרבה סידן ותדאג לישון כמו שצריך (לישון טוב לפני אימונים, לא לישון 3 שעות בלילה ואחרי זה לרוץ 5 ק"מ) אז גם אין סיבה לחטוף שיברי מאמץ, וגם אם חטפת ותטפל בזה כמו שצריך ולא תתעלם זה יעבור ותחזור מהר מאוד לפעילות כמעט מלאה.
לעומת זאת יש פגיעות שעלולות לקרות והסכנה שלהם היא הרבה יותר משמעויות - אם תדפוק לעצמך את הבירכיים אז זה גם ישפיע לך על הפרופיל וגם הלאה בחיים (וכל מי שאומר שזה לא קורה משקר, אני מכיר אישית אנשים שנפגעו).
זה לא אומר לא ללכת לקבוצות כושר קרבי, אלא לשים לב שאתה הולך למקום מסודר, לא להתפתות ללכת למי שמציג את הלוחמים הכי "קרביים", זה שטויות, תחפש מקום שיש בו פיקוח רפואי ושהמדריכים מוכשרים למה שהם עושים. חשוב לשמור על מה שהמדריכים אומרים ולא לנסות להיות רמבו (אם אומרים שהשבוע אסור לבצע פעילות גופנית כדי שהגוף ינוח אז לא ללכת לרוץ בים כי אין אימון, הגוף באמת זקוק למנוחה)
אסור גם לשכוח שכדי להתקבל ליחידות המיוחדות כושר זה לא הכל ולא מצפים שתגיע עם כושר של לוחם שייטת, אתה תבנה את הכושר הזה במהלך הגיוס, בודקים עוד נתונים ואם אין לך אותם אתה לא תיכנס, ולא משנה כמה תתאמץ בגיבוש ותוכיח את עצמך, אם לא עברת פסיכולוג, לדוגמא, אתה פשוט לא תהיה שם.
בקשר להמלצה - החברות הם מסחריות ומרוויחות כסף כדי שתבוא אליהן, לכן אסור לפרסם אותם פה, אתה יכול לחפש באינטרנט את האתרים שלהם.
אל תשכח שיש עוד אפשרויות זולות יותר, כמו להתייעץ עם רופא או עם מדריך כושר מוסמך כדי להיכנס לכושר בסיסי, כמו שכבר אמרתי, לא חייבים להגיע רמבו כדי לעבור גיבושים צריך כושר טוב ועוד מגוון של דברים שקשורים ליכולות השכליות והחברתיות.

הגלריה שלי בפליקר
|