16-10-2007, 21:14
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 16.11.02
|
|
מבצע הקש בדלת - האגודה למלחמה בסרטן.
אני אחסוך מכם את הפרטים המדוייקים הנוגעים למצב התחלואה בארץ במחלה הארורה הזו, אך דעו לכם שהמצב רע. רע מאוד.
הצטרפתי למאמץ המלחמתי במגיפה הנוראה שמתפשטת כמו סרטן בגוף החברה הישראלית והתנדבתי לאגודה למלחמה בסרטן.
כחלק מההתנדבות, היה לי הכבוד להשתתף במבצע "הקש בדלת" של האגודה, תרומה למען חולים ובעיקר ילדים עם סיכון גבוה.
מעולם לא הייתי אופטימי, יש שיאמרו אף פסימי אך לדידי ההגדרה המדוייקת היא "מציאותי".
ברור לי שהחברה הישראלית, ככל חברה אחרת, מחולקת לרבדים וקבוצות ע"פ אפיונים שונים, ומכורח הנסיבות, יש כאלו שיתרמו מאה שקלים, יש כאלו עשרים שקלים, יש כאלו עשרה שקלים, יש כאלו שקלים בודדים ולצערי, יש גם כאלו שלא יתרמו כלל.
עם זאת, הייתי סבור כי הרוב המוחלט של האנשים שאפנה אליהם, יתרמו!
כל אחד מוזמן לתרום כאוות נפשו וכל תרומה מבורכת.
חבריה, הופתעתי לגלות שבצורה אבסורדית למדיי, חומרת מצב התחלואה בחברה עומדת ביחס הפוך למצב התרומות בחברה.
כאדם המשתדל להיות מציאותי, שיערתי וקיוויתי שלערך 70-80 אחוזים מהפניות שלי תעיננה בחיוב.
לדאבוני, אולי 40 אחוזים מהפניות שלי נענו בחיוב, ביניהן אחד שתרם 10 אגורות ודאג לומר "ואל תחזור לכאן יותר". טוב, נו... לפחות הוא תרם.
חוקרים רבים סבורים שהחברה הישראלית הפכה לחברה רודפת בצע, לחברה שדואגת לפרט ולא לכלל (על אף שהפרט הוא חלק בלתי נפרד מהכלל), חברה אינטרסנטית ואגוצנטרית.
עד שלא יצאתי לבחון את המצב מקרוב מתוך השטח, לא באמת הבנתי במה מדובר.
אנצל את הבמה להזמין את כל אחד ואחד מכם לתרום כאוות נפשו לאגודה למלחמה בסרטן בפרט ולקהילה בכלל.
אוסיף ואומר שתרומה איננה חייבת להיות תרומה כספית שכן קיימות דרכים נוספות רבות לתרום.
תמיד ניתן להתנדב באגודות השונות, ללכת לתרום דם (עוד לא התחלתי לדבר על המצב הנוכחי בבנק הדם)... ו... על כרטיס אדי כבר חתמתם?
תודה מיוחדת לתורמים.
שבוע טוב לכולם,
רק בריאות
שי.

|